دادگاه رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری آغاز شد

دادگاه بین‌المللی ویژه لبنان امروز (پنجشنبه) جلسات رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری را در لاهه هلند آغاز کرد.

دادگاه بین‌المللی ویژه لبنان امروز (پنجشنبه) جلسات رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری را در لاهه هلند آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از اسکای نیوز عربی، دادگاه بین‌المللی ویژه لبنان در جلسه امروز چهار تن از متهمان را که به دست داشتن در ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان در سال 2005 متهم شده‌اند، به طور غیابی محاکمه می‌کند.

دادستان در ابتدا متنی از اتهامات وارده به متهمین درخصوص انفجاری که باعث خروج نیروهای سوری از لبنان شد، ارائه می‌دهد.

در متن اتهامات آمده که "مصطفی بدرالدین" 52 ساله و "سلیم عیاش" 50 ساله طرح ترور حریری را به همراه 22 تن دیگر برنامه‌ریزی کرده‌اند.

علاوه بر این "حسین عنیسی" 39 ساله و "اسد صبرا" 37 ساله دو تن دیگر از متهمان هستند که به انتشار فیلم دروغینی متهم شده‌اند که در آن گروهی غیرواقعی به نام گروه "پیروزی و جهاد در سوریه" مسئولیت این انفجار را بر عهده گرفت.

دادستان قصد دارد جرم متهمان را از طریق گفت‌وگوهای تلفنی میان برخی از آنها ثابت کند.

پیشتر دادستانی لبنان اعلام کرده بود که شخص پنجمی به نام "حسن مرعی" نیز در این پرونده وجود دارد.

دادستان رسیدگی به پرونده ترور رفیق الحریری در جلسه امروز اعلام کرد که طرف‌های داخلی و خارجی برای ترور حریری طرح‌ریزی کرده بودند.

دادستان هم‌چنین خاطرنشان کرد که ترور رفیق الحریری تنها یک جنایت داخلی نیست و پیامدهای آن به خارج از کشور کشیده شده است.

وی ادامه داد برخی از متهمان حدود سه ماه رفیق الحریری را زیر نظر داشتند.

قاضی دادگاه نیز اظهار کرد که به سخنان شاهدان ترور الحریری چهارشنبه آتی گوش داده می‌شود.

در همین حال سعد الحریری، رهبر جریان المستقبل لبنان و پسر رفیق الحریری اظهار کرد که ترورهای سیاسی در این کشور در تخریب عرصه سیاسی در لبنان نقش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: سال‌ها بود که عاملان این اقدامات نامشخص بوده‌اند اما لبنان و جامعه بین‌الملل دست به دست هم دادند تا متهمان را به دست عدالت بین‌الملل بسپارند. اکنون چشمان لبنانی‌ها به تصمیمات این دادگاه دوخته شده است.

سعد الحریری با بیان اینکه تمام تلاش‌ها برای از کار انداختن عدالت در لبنان شکست خورده است، عنوان داشت که عدالت در این کشور متوقف نخواهد شد.

دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری بنا به درخواست دولت لبنان پس از ارائه درخواستی به سازمان ملل در 13 دسامبر 2005 جهت محاکمه عاملان این ترور تشکیل شد.

حزب‌الله لبنان به نوبه خود ضمن اعلام مخالفت با این دادگاه آن را طرفداری از اسرائیل و آمریکا و تلاش برای هدف قرار دادن حزب‌الله دانسته است.

هم‌چنین حزب‌الله لبنان تاکید کرده که هیچ ارتباطی با این جنایت ندارد.

سعد الحریری، پسر رفیق حریری نیز اخیرا اعلام کرده مسئولان ترور پدرش همان کسانی هستند که در ترور محمد شطح، وزیر سابق اقتصاد لبنان در تاریخ 27 دسامبر 2013 دست داشتند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۶ دی ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92102615368
  • خبرنگار : 71457