تالاب‌های فارس جان گرفتند

بارش‌های اخیر روح به کالبد تالاب‌های خشک فارس دمید تا بار دیگر شاهد و شنونده پرواز دلنواز و آوای دلنشین پرندگان مهاجر در اطراف این آبگیرها خصوصا تالاب پریشان باشیم.

بارش‌های اخیر روح به کالبد تالاب‌های خشک فارس دمید تا بار دیگر شاهد و شنونده پرواز دلنواز و آوای دلنشین پرندگان مهاجر در اطراف این آبگیرها خصوصا تالاب پریشان باشیم.

به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در این خصوص گفت: همزمان با بارش رحمت الهی در فارس، چشمه بنگ و جمشیدی در دریاچه پریشان بار دیگر میزبان مهمانان همیشگی خود شد.

حسین‌علی ابراهیمی کارنامی اضافه کرد: پریشان یکی از بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین ایران و خاورمیانه به‌شمار می‌رود و در طول تاریخ با فرهنگ و تمدن مردم فارس و کازرون عجین شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های طبیعی کازرون، همواره مردم نقاط مختلف ایران به ویژه استان فارس را به سوی خود جلب می‌کرد.

وی با بیان اینکه با خشک شدن تالاب پریشان، از پنج‌سال قبل، به‌تدریج زیست‌مندان این زیست‌گاه، محل را ترک و از این منطقه مهاجرت کردند، گفت: یکی از گونه‌های شاخص دریاچه پریشان، شنگ بود که با نام علمی لوترا لوترا‌ شناخته می‌شود و گونه‌ای از سگ آبی است.

کارنامی با تصریح اینکه این گونه که طی سال‌های اخیر به‌دلیل خشک شدن دریاچه پریشان‌ ناپدید شده بود، بار دیگر به این محل بازگشته است.

ابراهیمی کارنامی از بازگشت پرندگان به دریاچه پریشان خبر داد و گفت: طی مدت اخیر گونه‌های مختلف پرندگان از جمله آنقوت ومرغابی به دریاچه آمده‌اند، در حالی‌ که طی این مدت خشکسالی بی سابقه بوده است.

به گفته مدیر‌کل حفاظت محیط زیست استان فارس تالاب بختگان نیز با بارش باران جان دوباره‌ای یافته و بارقه‌های امید برای احیای دوباره آن نمودار شده است، همچنین تالاب‌های کمجان و هفت‌برم نیز وضعیت نسبتا خوبی دارند.

ابراهیمی‌کارنامی گفت: هم‌اینک 30 درصد تالاب‌های مهارلو و طشک آبگیری شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ دی ۱۳۹۲ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 92102514937
  • خبرنگار :