محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) در حال طراحی لباس هوشمند جدیدی هستند که به کاهش کمر درد فضانوردان ناشی از حضور در محیط میکروگرانشی فضا کمک میکند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تحقیقات نشان میدهد، به دلیل کشیدهتر شدن ستوان فقرات در شرایط بیوزنی، قد فضانوردان (در فضا) حدود 6.85 سانتیمتر بلندتر میشود.
این مسئله باعث کمردردهای شدید در طول مأموریتهای فضایی چند ماهه میشود.
پس از اتمام مأموریت فضایی و بازگشت به زمین نیز فضانوردان در مقایسه با افراد عادی چهار برابر بیشتر در خطر ابتلا به مشکلات دیسک کمر قرار دارند.
محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) برای کاهش مشکلات کمردرد فضانوردان در حال طراحی لباس هوشمند «skinsuit» هستند که دارای بافت دوجهته مخصوص برای کاهش اثرات محیط میکروگرانشی در فضا است.
این لباس هوشمند با اعمال فشار بر روی بدن از سر شانهها تا قسمت پا با نیرویی مشابه گرانش زمین به کاهش دردهای کمر کمک میکند.
«سیمون اوتس» از محققان واحد فناوری و پروژههای پزشکی در مرکز فضانوردی اروپا تأکید میکند: این لباس دستدوز باید کاملا متناسب با اندام و بدن هر فضانورد طراحی شود که در عین راحتی در زمان پوشیدن، بتواند نیروی مورد نیاز را در محل درست اعمال کند.
محققان آژانس فضایی اروپا در حال همکاری با محققان کینگز کالج لندن و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) برای آزمایش نمونههای اولیه این لباس هستند و پیشبینی میشود که این لباس برای مأموریتهای فضایی در سال 2015 مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام