مالکی: آینده اسد به نظر مردم سوریه بستگی دارد/ تجهیزات القاعده از لیبی به عراق می‌آید

نخست‌وزیر عراق با متهم کردن عربستان به حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه، تاکید کرد: تعیین آینده اسد به نظر مردم و آرای آنها بستگی دارد.

نخست‌وزیر عراق با متهم کردن عربستان به حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه، تاکید کرد: تعیین آینده اسد به نظر مردم و آرای آنها بستگی دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوری مالکی، نخست‌وزیرعراق در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اعلام کرد: دو سال پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، شبه‌نظامیان موسوم به "شورای بیداری" باید برای مقابله با القاعده که خطر و تهدیدی بزرگ برای عراق محسوب می‌شوند، بار دیگر سلاح به دست بگیرند و وارد صحنه شوند.

وی گفت: اعضای قبایل عراقی و شورای بیداری زمانی که نیروهای آمریکایی نتوانستند در سال 2006 و 2007 با القاعده مقابله کنند به نیروهای خارجی پیوستند و در حال حاضر هر فردی از قبایل سنی عراق که در کنار ارتش به مقابله با القاعده بپردازد عضو شبه‌نظامیان شورای بیداری محسوب می‌شود و به طور منظم اجرت دریافت خواهد کرد و از سوی دولت بغداد نیروی امنیتی تلقی خواهد شد و از تمامی منافع و مزایای یک عضو نیروی امنیتی عراق برخوردار می‌شود.

در حالی که القاعده در شهرهای فلوجه و رمادی درگیری‌های شدیدی را ایجاد کرده است. شانس المالکی برای به دست گرفتن قدرت برای سومین بار پس از انتخابات پارلمانی در ماه آوریل سال جاری میلادی بستگی به توانایی‌اش در مقابله با القاعده و برقراری ثبات و امنیت در عراق دارد.

مالکی در ادامه مصاحبه خود با خبرگزاری رویترز گفت: هیچ محدودیتی برای به خدمت گرفتن، مسلح کردن و تجهیز شبه‌نظامیان "شورای بیداری" وجود ندارد و میزان دستمزد این افراد نسبت به چند ماه گذشته به 500 هزار دینار (معادل 430 دلار) افزایش می‌یابد. البته میزان دستمزد شبه‌نظامیان قبایل سنی‌ عراق مشکل نیست چرا که هزینه‌های آنها خارج از بودجه دولتی تامین می‌شود.

نخست‌وزیر عراق افزود: به دلیل این که شرایط امنیتی در اولویت اقدامات دولت عراق قرار دارد کابینه چند روز گذشته هزینه‌های امنیتی از جمله تامین تسلیحات، هزینه‌ها و سایر تجهیزات را تصویب کرد و این هزینه‌ها خارج از بودجه دولتی تامین می‌شود.

مالکی با تاکید بر اینکه مردم شهر فلوجه باید خود القاعده را از شهرشان بیرون برانند گفت: ما خواهان پایان حضور نیروهای القاعده در فلوجه بدون خونریزی هستیم چرا که مردم بیشترین رنج و آسیب را از درگیری‌های خشونت‌بار متحمل خواهند شد. این یک واکنش خوب و مثبت از سوی ساکنان فلوجه است.

نخست وزیر عراق عنوان داشت: عراق در نهایت برای مقابله با القاعده و دفاع از استقلال و تمامیت ارضی نیازمند شبه‌نظامیانی کار بلد و موشک‌های دوربرد است. این جنگ میان دو ارتش‌ نیست، بلکه جنگ خیابانی و جنگ چریکی است. بنابراین سربازان و اعضای قبایل نیازمند سلاح‌های ضدهوایی برای مقابله با نیروهای القاعده هستند.

وی در ادامه گفت: فعالیت ارتش عراق در استان الانبار به منظور پاکسازی القاعده از موصل، صلاح‌الدین و دیالی صورت می‌گیرد. ما در استان الانبار این مبارزه را آغاز کرده‌ایم و تا زمانی که القاعده را به طور کامل بیرون نرانیم دست از مبارزه برنمی‌داریم.

مالکی با اشاره به گروه " دولت اسلامی عراق و شام" موسوم به"داعش" گفت: درگیری داخلی میان این گروه و "جبهه النصره" که گروه مرتبط دیگر با القاعده در سوریه محسوب می‌شود هر دو گروه را تضعیف کرده و فشار آنها بر عراق را کاهش داده است.

وی با اشاره به این که تسلیحات گروه‌های مسلح القاعده از لیبی و سوریه وارد عراق می‌شود گفت: عراق نسبت به درگیری سوریه بی‌طرف است و نسبت به هرگونه مداخله نیروها یا قدرت‌های خارجی در مساله سوریه مخالف است. ما معتقدیم که مداخله در این امر بسیار خطرناک است و بنابراین نباید به هیچ طریقی در بحران سوریه مداخله خارجی صورت گیرد و هیچ نوع تسلیحات و هیچ نیروی خارجی وارد جنگ سوریه شود.

نخست‌وزیر عراق با اشاره به دور دوم مذاکرات صلح ژنو2 در سوئیس گفت: ما از این کنفرانس حمایت می‌کنیم. اما کنفرانس ژنو2 نمی‌تواند بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را برای کنار رفتن از قدرت وادار کند و آینده اسد به نظر مردم و آرای آنها بستگی دارد.

مالکی با انتقاد از عربستان، ریاض را به حمایت از گروه‌های شورشی سوریه متهم و اعلام کرد که عربستان خود جزو کشورهایی است که از حملات القاعده رنج برده است.

نخست وزیر عراق در پایان عنوان داشت: ما از اینکه تمامی جهان در کنار ما در جنگ علیه القاعده ایستاده‌اند بسیار خوشحال هستیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92102414276
  • خبرنگار : 71129