شهرام اقبال‌زاده:

سخنان رییس‌جمهور نفی تقسیم هنرمندان است

شهرام اقبال‌زاده سخنان اخیر رییس‌جمهور را عاملی دانست که موجب نقد و نفی تقسیم‌بندی‌های تصنعی هنرمندان به خودی و غیرخودی و ارزشی و غیرارزشی می‌شود.

شهرام اقبال‌زاده سخنان اخیر رییس‌جمهور را عاملی دانست که موجب نقد و نفی تقسیم‌بندی‌های تصنعی هنرمندان به خودی و غیرخودی و ارزشی و غیرارزشی می‌شود.

این مترجم در ارزیابی صحبت‌های حسن روحانی، رییس‌جمهور، در دیدار با هنرمندان در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: من صحبت‌های اخیر ریاست‌جمهوری در جمع هنرمندان را کلیتی می‌بینم که تقسیم‌بندی‌هایی را که به صورت تصنعی به ارزشی و غیرارزشی و خودی و غیرخودی دسته‌بندی می‌کند، به نقد و نفی می‌کشد.

او با بیان این‌که هنر یعنی زیبایی و والایی و هرکس با هر گرایشی آن‌ها را خلق و تصویر کند، هنرمند است، با اشاره به روایتی گفت: زمانی که از حضرت علی (ع) پرسیدند بهترین شاعر را چه کسی می‌شناسید، ایشان کسی را معرفی کردند که پیوسته به نقد و نفی گفتار پیامبر (ص) می‌پرداخت و وقتی از ایشان پرسیدند چرا، گفتند، شما بهترین شاعر را از من پرسیدید.

اقبال‌زاده تأکید کرد: کسانی که منفعت‌شان ایجاب می‌کند و درصدد برتری‌طلبی بوده و هستند، بحث‌هایی همچون خودی و غیرخودی را دامن زده و ایجاد می‌کنند، در حالی‌که رویکردها و سلایق مختلفی وجود دارد و بحث آزادی ذوق و برداشت‌ها موضوعی است که به رسمیت شناخته می‌شود، اما این‌که بالاترین مقام اجرایی کشور آن را در جمعی بیان می‌کند که بزرگان هنر همچون قطب‌الدین صادقی، محمود دولت‌آبادی و کسانی که هنرمند انقلاب و گفتار رسمی‌اند، حضور دارند، این خود موضوع حائز اهمیتی است، بویژه که جناب روحانی همه‌ هنرمندان را زیر یک چتر قرار داد.

او در ادامه گفت: رابطه‌ آزادی و خلاقیت در هنر از مسائل کلیدی سخنان آقای روحانی بود. برای هنرمند نمی‌توان دستورالعمل تجویز کرد و نسخه پیچید. وقتی به آزادی هنر علاقه‌مندیم باید قانون‌مند باشیم، اما متأسفانه به عنوان کسی که دست‌اندرکار نشر است باید بگویم هنوز سانسور اعمال می‌شود و تیغ آن مانع انتشار آثاری همچون «کلنل» دولت‌آبادی شده است.

این فعال حوزه ادبیات گفت: امیدوارم این سخنان نقطه عطف چرخشی باشد برای بیداری هنر و هنرمندان و مشکل مثله کردن آثار هنرمندان را حل کند. باید سخنان رییس‌جمهور از مرحله‌ حرف به عمل درآید. سخنان او ناشی از یک ضرورت بود، نه مصلحت‌اندیشی، پس باید نقطه‌ چرخش و گره‌گشای کار فرهنگی بعد از انقلاب دانسته شود.

اقبال‌زاده افزود: مضاف بر این امیدواریم راهکارها و راهبردهای رییس‌جمهور برای برطرف کردن محدودیت‌های ارشاد مشخص شود، چون این سخنان بازتاب مثبتی در بین هنرمندان داشت، اما عده‌ای با کوته‌فکری به بخشی از سخنان رییس‌جمهور تاختند و آن را به چالش کشیدند که چرا وی تقسیم هنرمندان به ارزشی و غیرارزشی را قبول ندارد. امیدوارم با نگاهی بازتر به مسائل فرهنگی بیندشیم و راه را بر یکدیگر نبندیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92102413939
  • خبرنگار : 90002