اکبر اکسیر با اشاره به اینکه داوران جشنواره شعر فجر باید از بین شاعران حرفهیی برگزیده شوند، تأکید کرد، برای تغییر در جشنواره شعر فجر، بخشنامه از آدمها مهمتر است.
این شاعر در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره امکان ایجاد تغییر در جشنواره شعر فجر با وجود نامهای تکراری در میان اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره گفت: همیشه در اینطور مواقع تجربه نشان داده که افراد در بهبود برگزاری جشنواره تأثیرگذاری نداشتهاند و اصل بخشنامههاست. اما باید یادمان باشد که برای برگزاری یک جشنواره شعر باید اعتمادسازی کرد و اعتماد شاعران را به این جشنواره جلب کرد.
او در ادامه افزود: جشنواره شعر با جشنوارههای دیگر فرق دارد. شعر همواره بااهمیت بوده و شاعران همواره زیر بار القاب بودهاند. من امیدوارم شورای سیاستگذاری کار را به مردم واگذار کنند. برای تشخیص شعر خوب کارشناس لازم نیست؛ شعر خوب خودش را در جامعه نشان میدهد. کاری که میشود برای شعر کرد این است که اداره کتاب مجوز شعر را زود بدهد و به انتشار شعر کمک کند، چون در این بازار و با این گرانی کاغذ سر شعر بیکلاه میماند.
اکسیر در ادامه پیشنهاد کرد: برای نشان دادن سلیقههای دولتی، مسؤولان جشنواره شعر فجر میتوانند این جشنواره را در دو بخش دولتی و آزاد برگزار کنند. در بخش دولتی با هرکسی که جایزه نگرفته است، تسویه حساب کنند و بخش دیگر را به مردم و نظرات مردم بسپرند تا کسی انتخاب شود که شعرش مورد پسند مردم است. اگر شاعری این روزها خانهنشین است و کتابش چاپ نمیشود، معیار خوبی برای شاعر خوب است.
او در ادامه اظهار کرد: موضوع دیگر این است که این جشنواره تنها به آثار شاعرانی توجه دارد که آثارشان را به جشنواره میفرستند، در صورتی که باید در کنار بررسی آثاری که به جشنواره فرستاده میشود، به کسانی که آثارشان را نفرستادهاند هم توجه کند.
اکسیر تأکید کرد: شاعران هم باید توجه کنند حرمت افراد را حفظ کنند. اگر شاعری بر اساس لیاقت این جایزه را میگیرد نباید مورد اهانت واقع شود، مثل منوچهر آتشی که او را به دلیل برگزیده شدن از دست دادیم و آنقدر زخم زبان خورد که دقمرگ شد. حضور محمود دولتآبادی در نشست دیدار هنرمندان و اهل ادب با رییسجمهور شاید پایانی باشد برای این حرفها. شاعران و نویسندگان برای گرفتن حق خودشان باید حضور داشته باشند، هرچند از این راه خیری نبینیم؛ همانطور که آقای انتظامی را کشیدند به وزارت کشور.
او در پایان خاطرنشان کرد: برای گواراتر شدن جایزه بیایند داوران را از میان کسانی انتخاب کنند که شاعرانی آزاده، حرفهیی و شناختهشده هستند و چهرههای مردمی به حساب میآیند تا شاهد جشنوارهای موفق و پربار باشیم.
انتهای پیام