در حالی که نام تعدادی از موسسات اعتباری از سایت بانک مرکزی حذف شده است، معاون نظارتی بانک مرکزی حجت را بر مردم تمام کرده و عنوان کرد که اسامی موسسات مجازی که قاعدهای بر کار آنها استوار است در سایت بانک مرکزی وجود دارد و مردم باید بدانند که اگر موسسه غیر مجازی را انتخاب کرده و وجوه خود را در این موسسات سپردهگذاری کنند، مسوولیت با خودشان است و دولت، بانک مرکزی و هیچ یک از مقامات کشوری در این زمینه هیچ کمکی نخواهند کرد.
به گزارش خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در این راستا حمید تهران فر در پاسخ به سوال ایسنا درباره فعالیت موسسات اعتباری بدون مجوز بانک مرکزی اظهار کرد:همان روش قبلی را در مقابله با فعالیت موسسات غیر مجاز با شدت و حدت ادامه می دهیم و اکنون با مقامات کشوری، قوه قضاییه و دادستانی کل کشور در حال هماهنگی هستیم تا کار با جدیت بیشتری پیگیری شود.
بانک مرکزی حجت را بر مردم تمام کرد
وی در ادامه با تاکید بر این که نباید در آینده هیچ موسسه پولی و مالی در کشور بدون مجوز بانک مرکزی فعالیت کند، تصریح کرد:مردم برای شناسایی موسسات مجاز باید به سایت بانک مرکزی مراجعه کنند و باید بدانند که اگر موسسه غیر مجازی را انتخاب کرده و وجوه خود را در این موسسات سپرده گذاری کنند ، مسوولیت با خودشان است و دولت، بانک مرکزی و هیچ یک از مقامات کشوری در این زمینه کمکی نخواهند کرد.
معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه از بروز مشکل برای چند موسسه در نقاط مختلف کشور خبر داد و گفت:بانک مرکزی در این زمینه هیچ کمکی نخواهد کرد.
تهران فر با بیان این که دیدگاه بانک مرکزی و مقامات کشوری ایجاد نظم بر بازار پولی کشور است، اظهار کرد:ما باید بدانیم که وضعیت گردش نقدینگی در کشور به چه صورت است بنابراین تردیدی نیست که همه موسساتی که وجوه مردم را جمع آوری می کنند باید تحت نظم کار کنند و هیچ استثنایی در این زمین وجود ندارد و این حرف آخر بانک مرکزی است.
اخطار بانک مرکزی به موسسات غیر مجاز
وی با اشاره به این که در این زمینه به تعدادی از موسسات اخطار داده شده است، اضافه کرد:تعدادی از اخطارها در دولت قبل ابلاغ شده بود و ما نیز به تعدادی از موسسات اخطار داده بودیم و حجت تمام است و مسوولیت هر گونه مشکل در این زمینه به عهده خود مردم است.
تهران فر افزود:در گذشته به دلیل این که اطلاع رسانی کافی صورت نگرفته بود همکاری هایی انجام شد و پول مردم باز گردانده شد، اما اکنون هیچ کمکی نمی شود.
اسامی موسسات مجاز در سایت بانک مرکز ی اعلام شده است!
معاون نظارتی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که چرا اسامی موسسات غیر مجاز را اعلام نمی کنید، گفت:اسامی موسسات مجاز در سایت بانک مرکز ی اعلام شده است و حداقل انتظار از مردم که می خواهند دسترنج خود را نزد موسسات سپرده گذاری کنند این است که اطلاعات لازم را کسب کرده و در این زمینه استعلام کنند مانند افرادی که می خواهند وارد بازار سرمایه شوند و در مورد سهام مختلف تحقیق می کنند.
وی با تاکید بر این که مردم نباید فریب بخورند و باید به سایت بانک مرکزی مراجعه کنند، ادامه داد:ما تضمین نمی کنیم و نیرو نداریم که در همه جای کشور حضور داشته باشیم و هر کسی بر سر در مغازه اش زد با مجوز بانک مرکزی برخورد کنیم، اما اسامی موسسات مجازی که قاعدهای بر کار آنها استوار است در سایت بانک مرکزی وجود دارد.
این اظهارات در صورتی اعلام شده که طی روزهای گذشته اسامی پنج موسسه اعتباری از سایت بانک مرکزی حذف شده و این بانک طی روز گذشته اعلام کرده که از آنجا که موسسات مذکور در مراحل مختلف ساماندهی قراردارند و تاکنون موفق به تکمیل تشریفات اداری مربوط برای اخذ مجوز فعالیت نشدهاند، لذا پس از طی این مراحل و اخذ مجوز یاد شده از بانک مرکزی، اسامی آن ها مجدداً بر روی پایگاه اطلاع رسانی این بانک قرار خواهد گرفت.
معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه درباره موسساتی که ادغام شده اما همچنان با تابلو قبلی فعالیت میکنند، تصریح کرد: این موسسات هم در رده موسسات غیر مجاز قرار می گیرند و باید تابلوها را عوض کنند.
وی درباره بهبود نظارت استانی بانک مرکزی، گفت: نگرشها در این باره متفاوت است، عدهای معتقدند نظارت بانک مرکزی نظارت عالیه است و در همه موارد نباید دخالت کند زیرا بانکها خودشان بازرس دارند و همین که مطمئن شویم بانکی خوب اداره می شود و مدیران سالم دارد برای بانک مرکزی کفایت میکند.
تهران فر در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی نظارت استانی به دلیل شکل گیری موسسات فاقد مجوز خیلی مورد توجه قرار گرفت اکنون بانک مرکزی از طریق نمایندگیهای استانی اقدامات لازم را انجام میدهد اما به شیوه سابق که در همه کشور نظارت کنیم، نخواهد بود.
معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی ضابط قضایی و یا نیروی انتظامی نیست و هر دستگاه وظیفهای به عهده دارد،ادامه داد: با نهادهای مربوطه هماهنگ کردهایم تا بر فعالیت موسسات نظارت شود.
اصلاح دستورالعمل صندوق ضمانت سپرده ها
تهرانفر درباره اصلاح دستورالعمل صندوق ضمانت سپرده ها اظهار کرد: دستورالعمل صندوق ضمانت سپردهها اشکالاتی دارد زیرا آنچه که در ابتدا به طور کلی توسط بانک مرکزی ابلاغ شد با دستورالعمل تدوین شده تفاوتهایی دارد و اجراب دستورالعمل با خدشه روبه رو شده است بنابراین برای همخوان شدن دستورالعمل اکنون در حال اصلاح هستیم.
چگونگی اعطای مجوز صرافی به بانک ها
تهران فر درباره چگونگی اعطای مجوز به بانکها برای ایجاد شعبه صرافی، تصریح کرد: ابتدا به بانک موافقت اصولی داده میشود و براساس آن بانک شعب خود را تجهیز میکند، سپس با استفاده از اهرمهای نظارتی بررسی میکنیم که آیا شعبه آمادگی ارائه خدمت به مردم را دارد یاخیر؟
وی با اشاره به اینکه در صورت آمادگی شعبه، مجوز نهایی ارائه میشود، اضافه کرد: هماکنون در حال اصلاح فرایند صدور مجوز برای موسساتی که موافقت اصولی ارائه و شعبه آنها تجهیز شده است، هستیم و سیاست کلی برای مجوز در حال ارزیابی است.
معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه گفت: مجوز جدیدی به بانکها برای ایجاد شعبه صرافی ندادهایم و پس از بررسی شرایط، به موافقت اصولیهای صادر شده، مجوز نهایی فعالیت داده میشود.
اصلاح دستورالعمل ایجاد صرافیها
معاون نظارتی بانک مرکزی درباره دستورالعمل افزایش سرمایه اولیه صرافیها، نیز اظهار کرد: دستورالعمل جدیدی که در این زمینه تدوین شد دارای اشکالاتی است که مورد توجه مقامات ارشد کشور هم قرار گرفته است و اکنون در حال بازنگری آن هستیم .
تهران فر درباره تعداد درخواستهای ارائه شده برای تاسیس صرافی، افزود: حدود 50 درخواست در این زمینه ارائه شده است .
به گفته او صدور مجوز برای بخشهای مختلف بازار پول هیچگاه متوقف نخواهد شد.
انتهای پیام