مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شوش گفت: ارزشهای تاریخی و فرهنگی محوطه تاریخی شوش بر کسی پوشیده نیست.
محمدحسین ارسطوزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان بیان کرد: این محوطه نه تنها درون مرزهای کشور که از دیرباز در میان مردم و محققان خارجی نیز از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است.
ور خاطرنشان کرد: اما آن چه که امروز به طور خلاصه بر ما به عنوان متولیان پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی واجب است عزم و اراده برای حفاظت، پژوهش و معرفی درخور این ارزشها است، چراکه شوش شهری است زنده و پویا که همواره دستخوش تغییرات کالبدی و اجتماعی است و این آثار تاریخی نیز در این مجموعه اگر چارهاندیشی نشوند، دچار خسران خواهند شد.
ارسطوزاده تاکید کرد: باید با برنامهریزی، تغییرات و پویایی منطقه به فرصتی برای اعتلای فرهنگی و نیل به اهداف سازمان میراث فرهنگی که همانا حفاظت، پژوهش و معرفی آثار تاریخی است تبدیل شوند. از این رو، برنامههای پایگاه در چند سطح مدیریتی و عملیاتی در نظر گرفته شده است تا بتوانیم با هماهنگی خوبی که در حال حاضر میان مسؤولان و متولیان محلی، استانی و ملی حول محور موضوع ثبت جهانی محوطه تاریخی شوش به وجود آمده است، نهایت بهرهگیری انجام گیرد.
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شوش اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مهمترین موضوعات پیش روی حفاظت صحیح آثار تاریخی محوطه است که باید با تدوین برنامهها در قالب پلان مدیریت مجموعه به صورت دایمی در دستور کار کار پایگاه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: به نظر ما ثبت جهانی این محوطه فرصتی به دست میدهد تا پژوهشگاهی جهانی برای تولید و مبادله علم در این خطه ارزشمند از کشور عزیزمان به وجود آید. البته از منظر گردشگری نیز به مجموعه باید نگاه ویژهای داشت، چراکه همه ساله میلیونها بازدیدکننده از آثار تاریخی شوش دیدن میکنند که این موضوع باید بسیار مورد توجه باشد، چون در صورت نبود آمادگی این فرصت بالقوه تبدیل به تهدید خواهد شد.
ارسطوزاده گفت: از هماکنون برنامهریزیها برای بازدیدکنندهها و به ویژه در ایام تعطیلات نوروزی با هماهنگیهای خوبی که در سطح استان و به ویژه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان به عمل آمده، در حال پیگیری است.
انتهای پیام