مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان از بازار تاریخی سمنان به عنوان یک میراث با ارزش یاد کرد.
محمد حسین بحرالعلومی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، خاطرنشان کرد: این بازار زیبا از بناهای دوره قاجار است و بر روی طاقهای جناغی زیبایی استوار شده است.
وی افزود: نور داخل بازار بوسیله نورگیرهای شیشهای بزرگی که بر بالای دو طاق ساخته شده است، تأمین می شود. عناصر کالبدی بازار تاریخی سمنان را کاروانسرا، حمام، مسجد، تیمچه و تکیه تشکیل میدهند.
بحرالعلومی تصریح کرد: سر در شمالی بازار آجرکاری شده و دارای پایههای سنگی است و کتیبهای از کاشی لاجوردی که قسمتی از سورهی مبارکه «اقرأ» را در بر دارد بر بالای سر در آن به چشم میخورد.
وی خاطرنشان کرد: بازار جنوبی یا "بازار حضرت" از خیابان امام خمینی، شروع و به تکیه بزرگ پهنه و محله اسفنجان ختم میشود و سر در شمالی بازار حضرت نیز مشابه سر در بازار جنوبی است. این بازار طوری ساخته شده که در تابستان خنک و در زمستان نسبتأ گرم است.
بحرالعلومی ادامه داد: راسته بازار شهر و بازار حضرت کنونی در اصل به هم متصل بوده و در گذشته راسته بازار اصلی شهر را تشکیل میداده است ولی در زمان پهلوی اول به دلیل خیابان کشی و شهرسازی آن دوران، بازار بزرگ به وسیله خیابان امام خمینی فعلی به دو قسمت تقسیم شده است که هم اکنون به آن بازار شمالی و بازار جنوبی یا بازار حضرت میگویند.
وی یادآور شد: این مکان از اماکن تجاری بسیار مهم گذشته و حاضر سمنان است.
به گزارش ایسنا، بنای بازار سمنان به سبک معماری سنتی ایران و با در نظر گرفتن وضعیت آب و هوای کویری این منطقه با سقفهای خشتی و آجری ساخته شده و مربوط به اوایل سلطنت سلسله قاجاریه است.
انتهای پیام