مدیر اداره کل اموال منقول تاریخی و فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اگر در چند سال گذشته، در بخش دوران اسلامی موزهی ملی ایران کاری انجام نشده بود، حالا برای ساماندهی این موزه یک گام جلوتر بودیم!
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موزهی دوران اسلامی بهعنوان یکی از غنیترین موزههای اسلامی از نظر تعداد آثار تاریخی، حدود پنج سال پیش بسته شد تا پس از سروسامان گرفتن، بار دیگر گشوده شود. این موزه بخشی از موزهی ملی ایران است که هرچند از زمان تعطیلی، اقداماتی با عنوان ساماندهی انجام شد و اعتبارهای کلانی به آن اختصاص یافت، اما نبودن برنامهای منظم و ادامهدار و همچنین دستبهدست شدن پروژهی ساماندهی موزه در دورهی مدیران مختلف، روند آن را به بیراهه کشاند.
پروژهای که قرار بود، مدیران را رو سفید کند، از سال 1386 آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد و گردشگران داخلی و خارجی که برای دیدن غنیترین موزهی دوران اسلامی ایران به تهران سفر میکنند، نمیتوانند از آثار این موزه دیدن کنند.
محمدرضا کارگر با اشاره به ایجاد یک شورای سه نفره برای بررسی وضعیت این بخش از موزهی ملی ایران و قراردادهایی که تا کنون در این زمینه بسته شده است، ادامه داد: این شورا با سه کارشناس «فنی»، «ذیحسابی» و «حقوقی» موظف به بررسی این پروژه از ابتدا تا کنون شده است. این کارشناسان باید پس از بررسی، نتیجه را در قالب یک گزارش کامل به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه کنند.
او گفت: اداره کل موزههای سازمان میراث فرهنگی تا زمانی که این گزارش ارائه شود، موظف به مطالعهی روند پروژه است تا مشخص شود روند ساماندهی این موزه به کدام سمت باید برود.
وی با بیان اینکه برخی اتفاقهای مهم رخداده در موزهی دوران اسلامی اصلا قابل قبول نیست، اظهار کرد: نصب ویترینها و نبودن حداقل استانداردها در این موزه، از جمله مواردی است که باید در آنها بازنگری شود.
کارگر بیان کرد: در یکی دو سال گذشته، حتی تعدادی از کتیبه روی دیوارهای موزه نصب شدهاند که براساس اصول و استانداردها نیستند و در واقع، این کار، یک اشتباه بوده و حالا باعث بروز مشکلات جدی در موزه شده است.
او با تأکید بر اینکه باید برای بخش دوران اسلامی موزهی ملی ایران، یک طرح چیدمان اساسی تهیه شود، گفت: در این پروژه باید توجه بیشتری به مباحث موزهشناسی داشته باشیم، تا کنون مباحث موزهای، شیءمحور بوده و حالا باید این روند بررسی شود.
مدیر پیشین موزهی ملی ایران ادامهی پروژهی ساماندهی موزهی دوران اسلامی را نیازمند توجه به یکسری مباحث حقوقی دانست و افزود: در این مقطع، نخست باید تکلیف برخی قراردادها از نظر حقوقی در این پروژه مشخص شود، سپس ساماندهی این بخش از موزه ادامه یابد.
انتهای پیام