معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور:

517 شهر کشور در معرض تنش آبی قرار دارند

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: موضوع آب اصفهان یک موضوع محلی نیست بلکه یک موضوع استراتژیک است و باید یک کمک ویژه از طرف دولت برای آن در نظر گرفته شود البته باید در کنار این کمک شرکت آبفای استان اصفهان نیز مروجان مصرف بهینه را در اصفهان بزرگ فعال کند.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: موضوع آب اصفهان یک موضوع محلی نیست بلکه یک موضوع استراتژیک است و باید یک کمک ویژه از طرف دولت برای آن در نظر گرفته شود البته باید در کنار این کمک شرکت آبفای استان اصفهان نیز مروجان مصرف بهینه را در اصفهان بزرگ فعال کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، حمیدرضا تشیعی امروز (شنبه) در جلسه مدیریت بحران آب و فاضلاب استان اصفهان، اظهار کرد: اهمیت آب اصفهان بعد ملی دارد و برای کشور بسیار با اهمیت است به همین دلیل مدیران ارشد وزارت نیرو در آینده‌ای نزدیک می‌خواهند تا یک ارزیابی مناسب از بحران آبی این استان داشته باشند.

وی با بیان اینکه امسال کشور سیزدهمین سال خشکسالی را پشت سر می‌گذارد، افزود: اکثر سدهای کشور متاسفانه فقط 30 درصد ذخیره آب دارند و سال 1391نسبت به سال 1390 در کشور 9 متر مکعب افت تولید آب داشته‌ایم.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در سال 1391 نزدیک به 22 متر مکعب در ثانیه کمبود آب در کشور وجود داشته و در سال 1392 نیز با وضعیت مشخص بارندگی‌ها و با توجه به اینکه متاسفانه در بسیاری از حوزه‌های آبریز بزرگ و کوچک کشور کمبود بارش داریم واقعا بحث تامین آب شرب به سختی و با مشکل مواجه است.

300 میلیون تومان هزینه تولید یک لیتر آب در ثانیه

تشیعی با اشاره به اینکه عدم پایداری در سامانه‌های تامین و توزیع به دلیل واقعی نبودن قیمت آب شرب برای ما مشکل ایجاد کرده است، تصریح کرد: اعتبار لازم برای اصلاح سامانه‌های تامین و توزیع تامین نمی‌شود و این شرکت برای تولید یک لیتر آب در ثانیه باید 300 میلیون تومان هزینه کند این در حالی است که با 60 درصد صرفه جویی می‌توانیم این مشکل را به راحتی از سر بگذرانیم.

وی ادامه داد: زمانی که اعتبارات برای شرکت آبفا کشور می‌آید با یک بررسی سر انگشتی می‌توانیم به این نتیجه برسیم که متاسفانه هیچ اعتباری به بخش آب و فاضلاب روستایی تعلق نمی‌گیرد و آن چیزی هم که برای آبفا شهری در نظر گرفته‌اند یک دهم میزانی است که شرکت آبفای کشور به آن احتیاج دارد.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: دولت مردان باید آب را در اولویت کاری خود قرار دهند چراکه امروز 517 شهر کشور در معرض تنش آبی قرار دارند و در این میان اصفهان بزرگ در شرایط بسیار حساسی قرار گرفته‌اند و باید راه چاره‌ای اندیشید تا تبعات این تنش به حداقل برسد.

تشیعی با اشاره به اینکه موضوع کیفیت آب خط قرمز شرکت آب و فاضلاب کشور است، تصریح کرد: متاسفانه نرخ رشد جمعیت در کلان‌شهرهای کشور به خصوص کلا‌ن‌شهرهایی همچون اصفهان بسیار زیاد است و باید مدیریت تقاضای آب در اصفهان جا بیافتد وگرنه این تنش‌ها هر سال بحرانی‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز مجموعه آبفای کشور باید نگران تامین آب شرب مورد نیاز شش ماهه دوم سال 1393 باشد، اضافه کرد: اگر تامین آب تابستان سال آینده را بتوان مدیریت کرد بحران دقیقا از شش ماهه دوم سال 1393شروع می‌شود چرا که در سه ماهه اول آن هیچ بارندگی نخواهیم داشت و 92 درصد آب نیز در آن زمان صرف کشاورزی می‌شود.

چرا نیروگاه‌های اصفهان 500 میلیون متر مکعب آب مصرف می‌کند

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: آب شرب در کلان‌شهرهای بزرگی چون اصفهان باید در بخش تولید و توزیع کنترل شود و دارای میزان مشخصی باشد و در کنار آن باید مشترکان پر مصرف شناسایی شوند و نباید یک لیتر آب بدون مدیریت مصرف شود؛ چرا باید در کنار کلان شهری همچون اصفهان که هر روز نسبت به قبل بزرگتر می‌شود یک نیروگاه 500 متر مکعب آب مصرف کند؟

تشیعی افزود: 370 میلیون متر مکعب آب در اصفهان به عنوان پسا‌ب از چرخه خارج می‌شود در حالی که باید حداقل 142 میلیون متر مکعب از‌ آن برای مصرف به چرخه بازگردد.

وی خاطرنشان کرد: موضوع آب اصفهان یک موضوع محلی نیست و یک موضوع استراتژیک است و باید یک کمک ویژه از طرف دولت برای آن در نظر گرفته شود، البته باید در کنار این کمک شرکت آبفای استان اصفهان نیز مروجان مصرف بهینه را در اصفهان بزرگ فعال کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 92101407342
  • خبرنگار :