بیشترین مقالات ISI با موضوع زعفران در زمینه علوم پزشکی جهان به دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص دارد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، این مقالات به همت دکتر حسین حسینزاده، استاد دانشکده داروسازی و محقق برجسته دانشگاه و عضو دانشمندان یک درصد برتر جهان و همکارانش طی چندین سال تحقیق و پژوهش تولید شده و در پایگاه بینالمللی ISI که معتبرترین پایگاه علمی جهان به شمار میرود، منتشر شدهاند.
دکتر حسین حسینزاده در این زمینه اظهار کرد: بیشترین مقالات انجام شده در دانشکده داروسازی مشهد در زمینه گیاهان دارویی بومی خراسان از جمله زعفران است.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 40 مقاله در زمینه زعفران در پایگاه علمی بینالمللی ISI از این دانشکده به ثبت رسیده که یکی از این مقالات با 200 ارجاع بیشترین میزان ارجاع را نیز داشته است، خاطرنشان کرد: در این زمینه پس از ایران، کشورهای اسپانیا، ژاپن و چین قرار دارند.
حسینزاده تصریح کرد: در این تحقیقات جنبههای مختلف این گیاه مانند سم شناسی پایه و انسانی، اثرات ضد درد و ضد التهاب، ضد افسردگی، ضد اکسیدان، ضد تشنج، جلوگیری از سندروم محرومیت مورفین، مهار تحمل و وابستگی به مورفین، مهار تمایل به مورفین، محافظت زنی، ضد آفتاب، ضد سرطان، اثرات محافظتی در برابر سموم مانند دیازنون یا اکریل امید، ضد سکته و ایسکمی در بافتهای مغز، کلیه و عضلات، ضد سرفه، تقویت قوای جنسی در مطالعه حیوانی و انسانی، ضد فشار خون و بررسی مکانیسم آن تقویت حافظه تضعیف شده مورد بررسی قرار گرفته است.
استاد گروه فارماکولوژی و زهرشناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بررسی زعفران و سافرانال در درمان دردهای عصبی، بررسی اثر زعفران و کروسن در کاهش تمایل به مورفین، بررسی اثرات محافظتی و کروسین در سمیت آکریل امید به روش کشت سلولی و بر روی موش، بررسی اثرات مخافظتی زعفران و مواد موثره آن در سمیت ناشی از دیازینون (سم آفات نباتی)، بررسی اثر قرص جوشان عصاره آبی زعفران بر روی التهاب لثه را از جمله تحقیقات اخیرش برشمرد.
حسینزاده جذب و مشارکت دانشجویان در انجام طرحهای تحقیقاتی را مهمترین علت موفقیت دانشکده داروسازی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر انجام طرحهای تحقیقاتی نیز در زمینه سم شناسی در آزمایشگاه این دانشکده آغاز شده است.
وی افزود: بررسی سمیت آکریلامین که به علت سرخ کردن مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ایجاد میشود و دیازینون از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
انتهای پیام