علی بلوک‌باشی: مردم‌شناسی شیفتگی می‌خواهد

علی بلوک‌باشی گفت: مردم‌شناسی شیفتگی می‌خواهد، شیفتگی به انسان و به جنبه‌های جغرافیای انسانی. مردم‌شناس، یک انسان شیفته است.

علی بلوک‌باشی گفت: مردم‌شناسی شیفتگی می‌خواهد، شیفتگی به انسان و به جنبه‌های جغرافیای انسانی. مردم‌شناس، یک انسان شیفته است.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این مردم‌شناس پیشکسوت در مراسم پایانی همایش «ابعاد مردم‌شناختی فرهنگ عاشورا» اظهار کرد: مردم‌شناس شیفته‌ی مردم و اندیشه، فرهنگ، رفتارها و باورهای مردم است. همه‌ی این شیفتگی به اعتبار مطالعه‌ی فردی که کار مردم‌شناسی را انجام می‌دهد، به‌وجود می‌آید. با نگاه انسان‌گرایانه می‌توان همه‌چیز و همه‌کس را خوب و زیبا دید و به همه‌چیز و همه‌کس مهر ورزید.

او ادامه داد: در مهر ورزیدن به مردم، فرهنگ مردم‌شناسی و انسان‌شناسی معنا می‌گیرد. من در این مراسم با حضور بین اهالی قلم دیروز و امروز احساس می‌کنم در خانه‌ای گام نهاده‌ام که عطر خوش فرهنگ در آن پراکنده است. این مجلس برای بزرگداشت بزرگان فرهنگ تدارک دیده شده است. فرهنگی که در آن پرورش یافته و هریک به‌نحوی از آن تجربه آموخته‌ایم.

همایش «ابعاد مردم‌شناختی فرهنگ عاشورا» ظهر امروز (هشتم دی‌ماه) با برگزاری مراسم تقدیر از طلایه‌داران و پیشگامان رشته‌ی انسان‌شناسی و پژوهشگران برتر انسان‌شناسی در سال 1392 به پایان رسید.

در این مراسم، کلیپی درباره‌ی علی بلوک‌باشی و بخش‌هایی از فیلم مستند عباس تحویدار با نام «ایران؛ سرزمین صلح ادیان الهی» پخش شد.

در بخشی از این مراسم، استاد محمدحسین باجلان فرخی اظهار کرد: پیشینه‌ی فعالیت‌های مرکز مردم‌شناسی به حدود 80 سال پیش می‌رسد؛ کار مطالعات مردم‌شناسی در ایران توسط اداره‌ی فرهنگ عامه آغاز شد و آرشیو ارزنده‌ای در آن زمان ایجاد شد که البته در شرایط کنونی و با مشکلاتی که در جریان جابه‌جایی بخش‌هایی از سازمان میراث فرهنگی به استان‌ها پیش آمد، معلوم نیست چه بلایی بر سر آن آرشیو آمده است.

او افزود: محمد میرشکرایی و مرتضی رضوانفر هم در تداوم فعالیت مرکز مردم‌شناسی، ‌فعالیت‌های ارزنده‌ای انجام دادند. البته کارهای علیرضا حسن‌زاده و کتاب‌های متعددی که در زمینه‌ی مردم‌شناسی منتشر کرد، جان تازه‌ای به این مرکز بخشید. در این حوزه همواره پیشکسوتانی بودند و هستند که از آن‌ها درس‌ها آموخته‌ایم. امیدوارم این سازمان تحکیم پیدا کند و برای این مرکز بلایایی مانند جابه‌جایی، دیگر تکرار نشود تا دوستان و یارانی که در گذشته، فعالیت‌های مردم‌شناسی انجام می‌دادند این رشته را ادامه دهند و این مرکز ارزشمند بتواند فعالیت خود را به بهترین شکل ادامه دهد.

در ادامه‌ی این مراسم، از طلایه‌داران و پیشگامان عرصه‌ی انسان‌شناسی مانند محمد میرشکرایی، محمدحسین باجلان فرخی، محمد اسدیان، بهروز وجدانی، مصطفی صدیق ایمانی و بهروز اشتری و همچنین از پژوهشگران برتر سال 92 مانند علی بلوک‌باشی، اصغر ایزدی جیران، عباس تحویدار و علیرضا حسن‌زاده، پژوهشگران ممتاز پژوهشکده‌ی مردم‌شناسی تقدیر شد.

در بخش دیگری از این همایش، یدالله پرمون - رییس پژوهشکده‌ی مردم‌شناسی - از برگزاری همایشی بین‌المللی با عنوان «میراث فرهنگی ناملموس مشترک در حوزه آسیای غربی و شرقی و واکاوی مجموعه‌ی دستورالعمل‌ها» خبر داد.

حسن‌زاده - معاون پژوهشکده‌ی مردم‌شناسی - نیز در بخش پایانی این همایش، اظهار کرد: اگرچه «آثار معیار» قوی‌ای در حوزه‌ی انسان‌شناسی داریم و افرادی مانند دکتر علی بلوک‌باشی، محمدحسین باجلان فرخی و ... در این حوزه هستند که کارهای بزرگ و ماندگاری انجام داده‌اند، ولی انسان‌شناسی هنوز گام‌های اصلی خود را برنداشته است. باید از تجربیات بزرگان این حوزه مانند میرشکرایی، باجلان فرخی و بلوک‌باشی استفاده کنیم، ولی بدانیم که زمانی می‌توانیم از عاشورا به‌شکلی گران‌سنگ صحبت کنیم که دانش انسان‌شناسی رشد کرده باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ دی ۱۳۹۲ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92100804661
  • خبرنگار : 71464