کیانوش عیاری با حجتالله ایوبی ریاست سازمان سینمایی وزارت ارشاد دیدار کرد.
این کارگردان سینمای ایران ضمن تایید دیدارش با ریاست سازمان سینمایی که اول دی ماه انجام شده در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مبنی بر اینکه آیا این دیدار برای حل شدن مشکل نمایش «خانه پدری» انجام شده است و نتیجهای داشته است،پاسخ داد: این دیدار انجام شده و منتظر هستیم که ببینیم در روزهای آینده مسائل «خانه پدری» چگونه خواهد شد.
او در عین حال گفت که ترجیح میدهد فعلا توضیح بیشتری ندهد و در انتظار بماند تا روزهای آینده نتیجهای این مذاکرات را ببیند.
عیاری فقط دربارهی دیدارش با حجتالله ایوبی در یک جمله مطرح کرد که؛ «با این مرد مهربان ملاقات کردم.»
به گزارش ایسنا، «خانه پدری» آخرین ساختهی سینمایی کیانوش عیاری است که داستان آن از اواخر دورهی قاجار و اوایل پهلوی آغاز میشود. این فیلم دربارهی پدری است که به همراهی پسرش، دخترش را به جرم اینکه آبروی خانواده را برده است، میکشد و در خانهاش به خاک میسپارد. تاثیر این اتفاق در 6 دهه در «خانهی پدری» روایت میشود.
فیلم سینمایی «خانه پدری» سال قبل در بخش جنبی جشنواره بینالمللی فیلم «ونیز» نمایش داشت و مدیر این فستیوال آن را کشف سال جشنواره معرفی کرد. این در حالی بود که مسوولان سینمایی وقت و ناجی هنر به عنوان سرمایهگذار فیلم نسبت نمایش فیلم «خانه پدری» در جشنوارهی ونیز اعتراض کردند.
در همان مقطع مسوولان سینمایی وزارت ارشاد فیلم را در یک نمایش خصوصی برای اهالی رسانه اکران کرد و سجادپور معاون وقت امور سینمایی سازمان سینمایی در یک اظهار نظر رسانهای دربارهی نمایش عمومی «خانه پدری» شرط گذاشت تا سکانسهای ابتدای اپیزود اول حذف شود. (سکانسهایی که پدر و برادر، دختر خانواده را میکشند.)
در فیلم «خانه پدری»،مهدی هاشمی، مهران رجبی، شهاب حسینی، ناصر هاشمی، مینا ساداتی، نازنین فراهانی و... به ایفای نقش پرداختند.
رییس ناجی هنر در همان مقطع اعلام کرد: آمادگی داریم سهم کیانوش عیاری را در فیلم «خانه پدری» خریداری کنیم.
سعید منتظرالمهدی در گفتوگویی با ایسنا درباره آخرین وضعیت فیلم «خانه پدری» گفته بود: از ابتدا صحبت ما این بود که وزارت ارشاد روند اصلاحات را به کیانوش عیاری اعلام کند و ادیت لازم انجام شود تا کار مشکلی برای اکران نداشته باشد و بعد ما وارد صحبت شویم.در واقع اگر نظرات ما اعمال شده بود به مشارکت ادامه دهیم. اما در عین حال ممکن است اصلاحات وزارت ارشاد بالاتر باشد و آن موقع صحبت کنیم و سهم را واگذار کنیم.
رییس ناجی هنر همچنین گفته بود: صلاحیت اکران در حوزه وزارت ارشاد است و بعد از اعلام نظر از سوی آنها ما تصمیم لازم را خواهیم گرفت.
وی درباره واگذاری سهم نیروی انتظامی از مشارکت در این فیلم به کیانوش عیاری هم مطرح کرده بود: احتمال فروش سهم خودمان به ایشان هم وجود دارد اما بعید میدانم آقای عیاری راضی شوند اصلاحات وارد شده را انجام دهند، به هر حال ارشاد هم خط قرمزهای خودش را دارد، در مجموع نگاه ما به این موضوع درمانگرا است.
کیانوش عیاری که دربارهی سرنوشت اکران فیلم «خانه پدری» اظهارنظر صریحی نداشت، سرانجام در همان مقطع سکوتش را شکست و مطرح کرد:اکران فیلم «خانه پدری» در ایران به انجام پارهای اصلاحات منوط شده است.
او در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا اصلاحات «خانه پدری» را پذیرفته است؟ پاسخ منفی داد و گفته بود: این اصلاحات ویرانگر هستند و با اعمال آنها هستی فیلم «خانه پدری» زیر سوال میرود، چرا باید آبشخور اصلی یک فیلم که صحنه قتل دختری توسط پدر و برادرش است، حذف شود؟ با حذف این صحنه دیگر از «خانه پدری» چیزی باقی نمیماند!
انتهای پیام