رییس شورای شهر تهران در ادامه برنامه تهرانگردی جمعههای خود، این هفته حوالی منطقه ۱۱ یعنی محدوده اطراف منزل خود را مورد بررسی قرار داد. بازدید از اماکن تاریخی نظیر آرامگاه تخریب شدهی اهل قلم مشروطیت، خانه انیس الدوله، قهوه خانه آذری، کلیسای شرق آشوری و فضاهای مردمی نظیر بیمارستان بهارلو و عیادت از بیماران آن از جمله برنامههای بازدید او و تیم تهران گردی بودند.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، احمد مسجد جامعی در ابتدای بازدید خود که در ابتداییترین ساعات روز جمعه آغاز شد، صبحانهای را به همراه گروه تهرانگردی در رستوران سنتی و قهوهخانه آذری صرف کرد.
این رستوران و قهوهخانه سنتی ، قدمتی نزدیک به یک قرن دارد و در سال 2002 جوایزی جهانی را کسب کرده است.
مسجد جامعی در ادامه بر سر قبر شهدای اهل قلم دوران مشروطه و روزنامهنگارانی همچون صور اسرافیل و ملک المتکلمین حاضر شد در حالی که چیزی از این قبور باقی نمانده بود و هر لحظه ممکن است دو ستون باقی مانده و آبانبار قدیمی فروکش کرده ، کاملا فروریخته شود.
محل مقبره شهدای اهل قلم دوران مشروطه در حال حاضر به یک ویرانهای در حال تخریب تبدیل شده است که با توجه به شکل ظاهر ستونهای باقی مانده، زمان زیادی از عمر آن باقی نمانده است. در حال حاضر این فضا دارای مالک شخصی است و سازمان میراث فرهنگی تاکنون در مورد ثبت و حفظ این بنا که در جنب بیمارستان لقمان حکیم قرار گرفته، اقدامی را انجام نداده است.
مسجدجامعی در جریان بازدید از این بنای تخریب شده، گفت: از سازمان میراث فرهنگی میخواهیم تا نسبت به بازسازی این بنا اقدام کند و شهرداری تهران نیز در این روند هر کمکی که امکانپذیر است را فراهم نماید.
به گزارش ایسنا، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاکنون نسبت به نگهداری و حفظ این بنا هیچگونه اقدامی را انجام نداده و شهرداری تهران نیز اعلام کرده که قبل از ثبت این بنا، نمیتواند هیچ اقدامی را در راستای بازسازی و حفظ این مجموعه به صورت قانونی انجام دهد.
مسجدجامعی در ادامه به "کلیسای شرق آشوریها" در محلهای نزدیک به میدان رازی رفت و با اسقف کلیسا در مورد قدمت آن و شرایط فعلی آشوریها در تهران به صحبت نشست.
در این جلسه مطرح شد که این کلیسا در سال 1962 و همزمان با انتقال آشوریها از ارومیه به تهران انجام شده است. آشوریان 3700 سال است که در ایرانیان زندگی میکنند و در عین حال میان آشوریان و حضرت علی (ع) در کوفه توافقنامهای امضا شده و این مسائل نشاندهنده نزدیکی و الفت میان مسلمانان ایرانیان با آشوریها است و در حال حاضر موزه چهل ستون متن توافقنامه میان آشوریها و حضرت علی (ع) را نگهداری میکند.
اسقف کلیسای شرق آشوری و نماینده اقلیتهای مذهبی در مجلس شورای اسلامی از شهردار منطقه 11 و رییس شورای شهر تهران خواستند تا نسبت به تعمیر و بازسازی سقف این کلیسا و برخی قسمتهای دیگر این مجموعه کمک و مساعدتی صورت گیرد.
در ادامه اسقف کلیسای شرق آشوری یک جلد از کتاب عهد عتیق را به رییس شورای شهر تهران هدیه داد.
رییس شورای شهر تهران در ادامه به پارک رازی رفت و از بازارچه صنایع دستی این پارک، بازدیدی کوتاه داشت.
گروه تهرانگردی شورای شهر تهران در ادامه به خانه شهیدان علیرضا و مرتضی فرج تبریزی از شهدای منطقه 11 رفت و با پدر و مادر این شهیدان دیدار و گفتوگویی را انجام داد. گفت وگویی که به سابقه محله و دلایل نامگذاری آن و یکی از زنان خیر این منطقه و حقوق زنان کشیده شد.
مقصد بعدی رییس شورای شهر تهران، بازدید از محل تخریب مسجد پنبهچی بود. بازدیدی که البته دیرهنگام بود و زمانی صورت گرفت که محل مسجد گودبرداری شده و چیزی جز یک گوشه از "سر در" آن باقی نمانده است.
رییس شورای شهر تهران در مورد تخریب این مسجد در حالی که در مورد جلوگیری از تخریب توسط مالک بارها هشدار داده شده بود، گفت: این بنا باید با توجه بیشتر سازمان میراث و سازمان امور مساجد حفظ میشد، اما این اتفاق نیفتاده و حالا باید در مورد ساخت مسجدی جدید و بهتر در این مجموعه برنامهریزی صورت گیرد.
مسجدجامعی در ادامه به منزل قدیمی و تاریخی انیسالدوله که در حال حاضر تحت مالکیت صنف قصابان است، رفت و ضمن تشکر از این صنف برای نگهداری از این ساختمان در طول سالهای گذشته، گفت: قطعا اگر این ملک، مالک شخصی داشت تاکنون همین اندازه از معماری و ساختمان باقی نمیماند.
وی از شهردار منطقه و صنف قصابان خواست تا نسبت به نوسازی و مناسبسازی فضای داخلی عمارت انیس الدوله، اقدامات لازم را انجام دهند.
محل بعدی بازدید مسجدجامعی، مسجد مشیرالدوله (مسجدالقصی) بود که در آن محله به "مسجد ساعت" نیز معروف است. این مسجد که دارای یک گلدسته با ساعت قدیمی است، تبدیل به یکی از نمادهای منطقه 11 شده است. این مسجد نزدیک به 135 سال قدمت دارد و در حال حاضر به ثبت سازمان میراث فرهنگی رسیده است.
مسجدجامعی در ادامه به بیمارستان "روزبه" و بیمارستان "بهارلو" و "لقمان حکیم" نیز رفت و با بیماران این بیمارستانها که البته شرایط و حال و هوایی متفاوت داشتند، صحبت و از آنها عیادت کرد.
یکی از نکات مهم دراین بازدیدها بیان نگرانی تیمهای پزشکی بیمارستانهای روزبه و لقمان از افزایش روند خودکشی، سوءمصرف مواد مخدر و روانگردان و بیماریهای روانی بود. چرا که تعداد زیادی از جوانان بستری که حال وخیمی داشتند به دلیل استفاده از مواد مخدر و روانگردان بوده است که زمینه بیهوشیهای عمیق، مرگ مغزی و ... را به وجود آورده است.
رئیس بیمارستان روزبه نیز با اعلام کمبود حداقل 6 هزار تخت برای بیماران روانی گفت: علت اصلی گسترش و توسعه فضای اورژانس بیمارستان روزبه افزایش میزان مراجعات بوده است.
رییس شورای شهر تهران در پایان بازدید خود به خیابان مولوی و صنف دوچرخه و موتورفروشان این محدوده نیز سری زد و در عین حال بافت متراکم و فرسوده محله انبار نفت را نیز مورد بازدید قرار داد.
انتهای پیام