فیلتر «وی‌چت» و ادامه روش‌های «گازانبری»؟

«فیلتر شد!» و «توقیف شد!» تیتر تکراری دهه 80 و 90 جامعه ایرانی است که این‌بار نصیب «وی‌چت» شد. بنا به اظهارات یک منبع مطلع و آگاه در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، «وی‌چت» فیلتر شده است.

«فیلتر شد!» و «توقیف شد!» تیتر تکراری دهه 80 و 90 جامعه ایرانی است که این‌بار نصیب «وی‌چت» شد. بنا به اظهارات یک منبع مطلع و آگاه در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، «وی‌چت» فیلتر شده است.

به گزارش ایسنا، عصر ایران با این مقدمه ادامه داد: البته برای جامعه جوان و هوشمند ایرانی به مصداق راه‌های رسیدن به خدا، روش‌های متعددی برای رسیدن به فیلترشده‌ها وجود دارد اما مسئولان فیلترینگ به مصداق «العاقل یکفیه الاشاره» اگر در روش بیش از 10 ساله‌شان تامل و تدبیر می‌کردند، از رشد سریع کاربران شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های فیلترشده متوجه می‌شدند که چقدر در رسیدن به اهدافشان توفیق داشته‌اند.

مردمی که به خیز «من سرهنگ نیستم؛ حقوقدان هستم» حسن روحانی لبیک گفتند و او را انتخاب کردند، انتظارشان این است که از روش‌های «گازانبری» اجتناب شود، رویه ها به‌روز و اصلاح شوند و راه‌های آزموده‌شده و بدون نتیجه، دوباره به کار گرفته نشود.

از دیدگاهی دیگر انتشار این خبر مبهم که وزرای دولت که عضو کارگروه هستند به فیلترینگ وی‌چت رای مثبت داده‌اند نشان می‌دهد برخلاف لبخندها و صحبت‌های روکش‌شده رسانه‌ای، آنها به دلیل فاصله نسلی‌شان چندان درک و شناختی از فضای مجازی، ابزارها و فرهنگ اینترنت ندارند.

این رای مثبت در حالی داده شده که حسن روحانی رئیس‌جمهور که همزمان ریاست شوراهای عالی امنیت ملی، انقلاب فرهنگی و فضای مجازی را بر عهده دارد در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی خارجی درباره اینترنت گفته بود: «ما خواهان آن هستیم که مردم در زندگی خصوصی خود کاملا آزاد باشند. در دنیای کنونی، دسترسی آزاد به اطلاعات و آزادی گفت‌وگو و اندیشه، حق همه و از جمله مردم ایران است.»

خوب است مسئولان دولتی که اکثریت اعضای کارگروه تعیین مصادیق را تشکیل می‌دهند به این سوال پاسخ دهند که تداوم فیلترینگ ابزارهای اینترنتی نافی دیدگاه‌ها و نظرات روشن و صریح رئیس‌جمهور نیست؟ آیا وزیران، همگام با نظر رئیس‌جمهور به فیلترینگ این ابزارها رای مثبت داده‌اند؟ یا اینکه نظرات رسانه‌ای با دستورات اجرایی متفاوت است؟ این حق مردم است که بدانند مبنای تصمیم و عمل مسئولان دولتی چیست.

به نظر بسیار روشن است که تدام این روش‌ها نه‌تنها موثر نیست بلکه عین «بی‌تدبیری» و گامی است «امیدسوز».

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 92093020362
  • خبرنگار :