دانشمندان آلمانی برای اولین بار نشان دادهاند که پنگوئنها در فصل سرما مانند خودروها در ترافیک حرکت کرده تا گرم بمانند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان موسسه تحقیقات دریایی و قطبی آلفرد واگنر نشان دادند پنگوئنهای امپراطور از حرکات توقف و حرکت برای حفظ خود در برابر زمستان سخت قطبی استفاده میکنند.
هر پنگوئن تنها به دو سانتیمتر حرکت در هر جهت نیاز داشته تا همسایه خود را در ازدحام وادار به واکنش کند و او نیز قدمی در نزدیکی آن بردارد. این حرکات سپس در کل ازدحام هزاران پنگوئن جریان پیدا میکند.
این حرکت توقف و حرکت، نقشی اساسی در متراکم نگهداشتن هر چه بیشتر پنگوئنها برای حفظ آنها از سرما ایفا میکند.
همچنین این موج به جمعیتهای کوچکتر کم میکند تا با جمعیتهای بزرگتر ادغام شوند.
محققان از یک مدل ریاضیاتی استفاده کردند که موقعیتها، حرکات و تعامل پنگوئنها را در ازدحام بازسازی میکرد.
در پژوهش قبلی، این محققان با بررسی فیلمهای زمان گریز نشان دادند که این موجودات بجای ثابت ماندن در جمعیت، هر 30 تا 60 ثانیه یکبار حرکت میکنند و باعث میشوند که سایر پنگوئنهای اطراف نیز با آنها حرکت کنند.
به گفته محققان، پژوهش پیشین نشاندهنده چگونگی استفاده پنگوئنها از امواج در سفر برای حرکت در جمعیتهای متراکم بود اما هیچ توضیحی برای چگونگی تکثیر و اعمال این موجها وجود نداشت.
این دانشمندان برای بررسی این امر از مدل ریاضیاتی استفاده کردند که پیش از آن برای بررسی ترافیک خودروها استفاده شده بود. آنها سپس نتایج را با تحلیلهای فیلمهای ثبت شده از جمعیتهای متراکم پنگوئنها در زندگی واقعی مقایسه کردند.
محققان دریافتند که برخلاف ترافیک جادهای، موج حرکتی جمعیت پنگوئنها میتواند از هر کدام از این موجودات آغاز شده و به محض ایجاد یک شکاف کافی موسوم به «فاصله آستانه» در بین آنها، در هر جهت حرکت کند.
این فاصله آستانه حدود دو سانتیمتر تخمین زده شد که دو برابر ضخامت لایه پر متراکم شده پنگوئن است؛ این امر نشان میدهد که پنگوئنها در زمان حضور متراکم در کنار یکدیگر، به آرامی همدیگر را لمس کرده تا تراکم جمعیت را بدون به خطر انداختن عایق خود افزایش دهند.
پنگوئنهای امپراطور تنها گونهای از مهرهداران هستند که در شرایط سخخت زمستانی قطب جنوب تولیدمثل میکنند.
دمای این مناطق اغلب تا منفی 50 درجه سانتیگراد کاهش یافته و سرعت بادهای آن به 200 کیلومتر در ساعت میرسد.
برای سازگاری با این شرایط سخت، پنگوئنهای نر به تشکیل جمعیتهای متراکم که اغلب شامل هزاران پنگوئن بوده، میپردازند تا دمای بدنشان را حفظ کنند.
برخلاف سایر گونههای پنگوئن، گونه نر امپراطور تنها مسئول گرم نگه داشتن تخم جوجه خود در طول زمستان هستند که آن را در یک کیسه شکمی در زیر پای خود نگه میدارند تا پنگوئنهای ماده برای تغذیه کودکان از دریا بازگردند.
این پژوهش در مجله Physics منتشر شده است.
انتهای پیام