مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تشریح کرد

جزییات سبد کالایی کارمندان و کارگران/ذخایر کالای اساسی تا پایان سال93 جوابگوست

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره سبد کالایی و زمان و جزییات اختصاص آن گفت:‌ بین 15 تا 20 میلیون نفر در کشور سبد کالایی دریافت خواهند کرد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره سبد کالایی و زمان و جزییات اختصاص آن گفت:‌ بین 15 تا 20 میلیون نفر در کشور سبد کالایی دریافت خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس قبادی امروز چهارشنبه درباره عمده وظایف شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران با بیان این‌که این شرکت از تجمیع پنج شرکت بزرگ در کشور شکل گرفته است اظهار کرد:‌ عمده وظایف این شرکت ارائه خدمات بازرگانی، ایجاد مراکز و انبارها برای ذخیره سازی کالاهای اساسی، به‌سازی امکانات و خرید، بهبود پخش و توزیع، تشویق و راهنمایی بخش غیر دولتی، خرید تضمینی گندم و برنج خریداری نشده توسط بخش خصوصی، تامین کالاهای اساسی، مدیریت تامین و حفظ ذخایر استراتژی است.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر 17 تن ذخیره سیلو در کشور موجود و این درحالی است که این رقم در گذشته 4 میلیون تن بوده است.

قبادی با بیان این‌که در حال حاضر علاوه بر ذخیره سازی گندم می توانیم گندم‌های شمال کشور را خریداری و تبدیل به آرد و در نهایت صادر کنیم اظهار کرد: در این زمینه می توانیم به هاب منطقه تبدیل شویم.

معاون وزیر صنعت و تجارت با تاکید بر این که اقدامات بسیار خوبی در دولت برای مقابله با تحریم‌ها انجام شده است خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون با کمبود کالاهای اساسی مواجه نشده‌ایم و ذخایر فعلی به نحوی است که تا پایان سال آینده امکان تامین کالاهای اساسی وجود دارد.

به گفته وی در سال گذشته علاوه بر بحث تحریم‌ها مشکلات داخلی و مشکلات ریالی نیز وجود داشته و همواره مشکل ساز بوده است.

کسری شش میلیون تنی گندم در سال گذشته

قبادی تصریح کرد: در سال گذشته دو میلیون تن گندم خریداری کردیم و از سال 1390 نیز دو میلیون تن ذخیره داشتیم. با تمام این وجود در سال گذشته شش میلیون تن کسری گندم داشتیم و با مشکلات جدی مواجه بودیم.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود:‌ در بحث ذخیره سازی گندم، توزیع و تولید نان در سال قبل مشکلات زیادی داشتیم ولی امسال حدود 250 فروند کشتی که مجموع بار آنها نزدیک به 10 میلیون تن است تدارک دیده ایم.

وی با بیان این‌که امسال حدود پنج میلیون تن گندم خریداری کرده‌ایم بیان کرد: از این میزان 2.5 میلیون تن به کشور وارد شده و مابقی آن نیز یا در حال ورود یا در حال ترخیص از بنادر است.

خرید بالغ بر دو میلیون تن روغن خام

قبادی درباره میزان ذخیره سازی روغن خام نیز گفت: در سال گذشته در بحث روغن خام با عدم استقبال بخش خصوصی از ورود به بازار روغن و واردات آن مواجه شدیم. امسال بالغ بر 53 فروند کشتی روغن خام وارد و نزدیک به دو میلیون تن روغن خریداری شده است. همچنین در بحث برنج کمبود عرضه را برطرف کرده‌ایم.

او با بیان این‌که در بخش مرغ، گوشت و نهاده‌های دامی نزدیک به 85 هزار تن مرغ منجمد ذخیره سازی شده است خاطرنشان کرد: 80 هزار تن از کل مجموع مرغ ذخیره سازی شده از محل تولید داخل بوده و واردات مرغ در سال جاری نسبت به سال گذشته یک پنجم شده است. البته امکان دارد با توجه به روند تولید مرغ در کشور در بحث صادرات نیز ورود پیدا کنیم.

قبادی در ادامه با بیان این‌که با تعیین قیمت 1050 تومانی برای خرید گندم به حمایت از تولید داخلی پرداخته و مانع از خروج آن به صورت قاچاق یا مصرف حیوانی شده‌ایم، بیان کرد: همچنین در بحث حبوبات سعی کرده‌ایم ورود پیدا کرده و موجودی و ذخیره سازی ما به نحوی است که می توانیم نیاز بازار داخلی را تامین کنیم.

جزییات پرداخت سبد کالایی

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره سبد کالایی و زمان و جزییات اختصاص آن بیان کرد:‌ بین 15 تا 20 میلیون نفر در کشور سبد کالایی دریافت خواهند کرد.

وی با بیان این‌که در بحث سبد کالایی آمادگی داریم که برنج، روغن و مرغ را به هر میزانی که در مورد نیاز سبد کالایی باشد پرداخت کنیم اظهار کرد:‌ جزییات سبد کالایی در حال نهایی شدن و قرار است شرکت بازرگانی دولتی ایران برنج، روغن و مرغ و بخش خصوصی نیز تخم مرغ و پنیر را عرضه کنند.

وی تصریح کرد:‌ در دولت به محض نهایی شدن بحث‌های پولی و مالی تا پایان هفته دیگر جزییات کاملی از این بحث ارائه می‌شود.

واردات یک میلیون و 300 هزار تن شکر

قبادی درباره آمار میزان واردات شکر و برنج به کشور خاطرنشان کرد: شرکت بازرگانی دولتی در سال قبل یک میلیون و 300 هزار تن شکر و 750 هزار تن برنج را وارد کرد.

واردات برنج و شکر از دستور کار خارج شد

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: در حال حاضر ضرورتی به واردات این دو کالا نیست و بخش خصوصی هم دلیل وفور این کالاها در کشور انگیزه‌ای برای واردات ندارد.

وی در ادامه درباره احتمال افزایش صادرات مرغ در کشور بیان کرد: تاکنون مقدار محدودی صادرات انجام شده است. ما مانع صادرات در کشور نیستیم ولی چون این کالا به خوبی در کشور توزیع می‌شود ضرورتی برای صادرات آن نیست و سود فروش آن در داخل کشور بیشتر از سود صادرات است.

او تاکید کرد:‌ تاکنون مقداری صادرات مرغ انجام شده ولی امیدواریم سال آینده یکی از صادرکنندگان مرغ در منطقه شویم. میزان واردات مرغ نیز کمتر از 20 هزار تن بوده است.

قبادی در ادامه درباره وضعیت نهاده‌های دامی در کشور گفت:‌ جو در کشور از تولید خوبی برخوردار است. در حال حاضر به تولید جو جنووب وصل شده ایم و تولیدکنندگان در بحث دامداری با خیال راحت بدانند که جوی آن ها در سال بعد تامین می‌شود.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان این‌که در بحث ذرت نیز شرایط کشور خوب است بیان کرد: بالغ بر چندین ماه ذخیره سازی ذرت داریم و قیمت آن نیز منطقی است. همچنین در حال حاضر نزدیک به 500 هزار تن کنجاله سویا توسط بخش دولتی ذخیره سازی شده است.

تا پایان امسال قیمت نان تغییر نمی‌کند

وی درباره نرخ نان با بیان این‌که در این موضوع تصمیم جدی گرفته نشده و تا پایان امسال قیمت آن تغییر نمی کند بیان کرد: به طور کلی سیاست دولت مبنی بر عدم افزایش قیمت نان است.

قبادی افزود:‌ اعتبارات خوبی برای پرداخت یارانه نان و گندم در بودجه در نظر گرفته شده و این موضوع به تصمیم مجلس بستگی دارد که با برنامه ریزی‌های انجام شده در قیمت نان شاهد تغییر باشیم یا نه.

مصرف گندم در ایران سالانه 11 میلیون تن است

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در ادامه با تاکید بر این‌که‌ تحریم مانع تامین کالاهای اساسی در کشور نشد، تصریح کرد: کشاورزان در داخل کشور نگاه می کنند که کشت کدام محصول برای آن‌ها مقرون به صرفه‌تر است. درحال حاضر قیمت گندم در کشور برای کشاورزان به نحوی است که تولید آن را به صرفه کرده است.

وی در ادامه با اشاره به این‌که کشور ما به لحاظ بارندگی و منابع آب ضعیف است خاطرنشان کرد: با توجه به بارندگی‌های انجام شده در سال جاری و همچنین امید به افزایش بارندگی‌ها در فروردین ماه بتوانیم گندم بیشتری تولید و تهیه کنیم.

قبادی ضمن انتقاد از عملکرد بانک مرکزی و معاونت راهبردی برای دریافت ارز واردات گندم گفت: برای واردات 10 میلیون تن گندم در کشور 250 فروند کشتی در بنادر رفت و آمد می کنند و هر کشتی 10 روز برای تخلیه بار خود زمان نیاز دارد. اگر کشتی‌ها در بنادر تند حرکت نکنند و به سرعت گندم وارد کشور نشود استان ها با کمبود مواجه می‌شوند.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تاکید بر این‌که بار کشتی‌هایی که تخلیه نمی‌شوند به دلیل مسائل تامین ارز است و نه ترافیک آن‌ها در بنادر تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون در دو مقطع با معطل ماندن کشتی های حامل گندم در کشور مواجه شدیم. یک زمان جابه جایی دولت دهم و یازدهم بود که بار کشتی‌ها در بنادر 45 تا 50 روز معطل ماند و سپس این رقم به صفر رسید. در مقطع بعدی که 45 روز پیش بود مشکل با ورود رییس جمهور و معاون اول او برطرف شد.

وی در ادامه درباره جزییات طرح انتزاع گفت: کارهای مقدماتی این طرح در وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده و ما آمادگی تحویل و اجرای قانون را داریم.

قبادی ادامه داد: از زمانی که این طرح ابلاغ شود تا یک هفته می توانیم طرح را به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کنیم.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان این‌که یقینا شرکت پشیتبانی به امور دام به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می‌شود گفت: بحث خرید گندم نیز موضوع جداگانه ای است که قرار شده سال آینده خرید گندم را یا وزارت جاد کشاورزی انجام دهد یا وزارت صنعت، معدن و تجارت.

وی با بیان این‌که در مورد خرید گندم سال آینده توسط این دو وزارتخانه اختلافاتی وجود دارد بیان کرد:‌ قرار شد خود دولت در این مورد تصمیم بگیرد اما به اعتقاد ما هر وزارتخانه‌ای کار خرید گندم را انجام می دهد باید کار سیلو‌های آن را انجام دهد.

کلی گویی قبادی در پاسخ به سوال‌های ایسنا

قبادی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که در سال گذشته شرکت بازرگانی دولتی با واردات روغن به نرخ ارز 1226 تومانی و قرار دادن آن درشبکه‌های توزیع با چند درصد کمتر از نرخ ارز مبادله‌ای مانع از ورود واردکنندگان بخش خصوصی به این بخش شد گفت:‌ تمام کالاهای کشور تا تاریخ 11 تیر ماه سال جاری با ارز مرجع وارد کشور شد و بخش خصوصی و بخش دولتی هر دو از ارز مرجع استفاده کردند.

تجارت شرکت بازرگانی دولتی مانع ورود بخش خصوصی به بازار روغن شد؟

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در واکنش به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که نرخ ارز واردات روغن نباتی در پایان سال قبل با فرمول 50 -50 به کشور تعیین شده ولی واردکنندگان این کالا را 50 درصد با ارز مرجع وارد می‌کرد بیان کرد: اگر وارد کننده ای می توانست با 10 واحد پول صد واحد کالا وارد کند بانک‌ها تصمیم گرفتند که اعتبارات را به نحوی تامین کنند که با 10 واحد پول فقط یک واحد کالا وارد کنند. تا حدود برج و 11 برنج دیگر ارز مرجع نگرفت و شکر نیز تا اردیبهشت ماه سال جاری کلا با ارز مبادله ای وارد شد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت توسعه استفاده از نان‌های صنعتی درکشور از سوی شرکت بازرگانی دولتی خاطرنشان کرد: با همه اقدامات نان صنعتی را به سمت جلو حرکت می دهیم ولی عمده مشکلات در پیشبرد این طرح مشکلات اعتباری و بانک‌ها است.

قبادی با تاکید بر این‌که یک کارخانه تولید نان صعتی از ابتدای تاسیس تا زمان راه اندازی وتولید با مشکل تامین اعتبار با بانک‌ها مشکل دارد گفت: بانک ها باید کمک بیشتری دراین زمینه کنند.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که در سال گذشته مدام اعلام می کردید که وضعیت ذخیره سازی کالاهای اساس مطلوب است ولی امروز می گویید که در سال قبل مشکلات ذخیره سازی کالاها داشته‌ایم بیان کرد: وقتی ما گفتیم مشکلی نداریم واقعا مشکلی نداشته‌ایم و به غیر از مرغ در مورد کالاهای دیگر کمبودی نداشته ایم ولی برای حفظ شرایط موجود مجبور بودیم به مردم امید دهیم.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تاکید بر این‌که مشکل نداشتن دال بر موجود بودن کالا نیست گفت: در بحث روغن تا پایان سال اگر یک لیتر هم وارد نشود مشکلی نخواهیم داشت.

وی با اشاره به این‌که به نظر نمی رسد با وجود تحریم ها با مشکل کمبود مواجه شویم تصریح کرد: حدود 30 هزار تن کالا از طریق کامیون از مرزهای کشور وارد کردیم و دوستان درشورای امنیت به ما کمک بسیاری کرده اند.

وی درباره واردات برنج‌های آلوده به کشور با بیان این‌که ممکن است در فرایند واردات گندم از دو میلیون تن هزار تن گندم آلوده به کشور وارد شود خاطرنشان کرد:‌ بحث های بهداشتی با طرف های خارجی مورد مذاکره قرار می گیرد و ما مسائل بهداشتی و قرنطینه را نادیده نگرفته ایم. به طور مثال طی یک دوره گندم آلمان به دلیل آلوده بودن بازگردانیم.

وی در پایان با بیان این‌که آن چه از مرزهای رسمی وارد می شد بدون استثنا از سوی دستگاه های نظارتی کنترل می شود تصریح کرد: البته ممکن است خطاهایی صورت گیرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ آذر ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92092719024
  • خبرنگار :