خداحافظی با صدای برف پاک‌کنها با سیستم جدید فراصوت

یک شرکت انگلیسی نوعی خودروی اسپرت طراحی کرده که از یک سیستم برگرفته از جتهای جنگنده برای پاک کردن شیشه جلو در هوای بارانی استفاده می‌کند.

یک شرکت انگلیسی نوعی خودروی اسپرت طراحی کرده که از یک سیستم برگرفته از جتهای جنگنده برای پاک کردن شیشه جلو در هوای بارانی استفاده می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، باورها بر این است که سیستم جدید شرکت «مک‌لارن» از امواج صوتی فرکانس بالای مشابه نمونه‌های مورد استفاده توسط دندانپزشکان برای زدودن پلاک از دندان بیماران استفاده می‌کند.

این شرکت سازنده خودروهای رقابت فرمول وان در حال تولید این فناوری برای ابرخودروی خود است که قرار است در سال 2015 وارد خط تولید شود.

سازندگان از اعلام جزئیات در مورد برنامه‌های خود و شیوه عملکرد این سیستم خودرداری کرده‌اند چرا که به نظر آنها ممکن است شرکتهای رقیب به سرقت ایده بپردازند.

این درحالیست که برخی کارشناسان بر این باورند، این سیستم احتمالا از فراصوت برای ایجاد لرزشهای کوچک بر روی شیشه استفاده کرده که باعث پس زدن دانه‌های باران، حشرات و گل می‌شود.

این فناوری همچنین می‌تواند قابلیت دید را افزایش داده و از شکلات پیش روی رانندگان در زمان یخ‌زدن برف‌پاکن بر روی شیشه در آب‌وهوای سرد جلوگیری کند.

به گفته سازندگان، این سیستم در حال حاضر توسط ارتش در حال استفاده است.

انتظار می‌رود این سیستم با هزینه‌ای بین 170 هزار تا 870 هزار پوند بر روی خودروهای اسپرت مک‌لارن قرار بگیرد اما به محض تکمیل می‌تواند با هزینه تنها 10 پوند به بازار انبوه معرفی شود.

برف پاک‌کن توسط ماری آندرسون، توسعه دهنده املاک آمریکایی ابداع شد که در سال 1903 توانست آنرا به ثبت برساند.

این اختراع در سفری به نیویورک بدست آمد که در آن اندرسون متوجه شد در هوای بارانی رانندگان باید شیشه را پائین آورده تا از آن به بیرون نگاه کنند.

وی در تلاش برای شناسایی راه‌حلی برای این مشکل به ابداع یک دستگاه بازوی نوسانی با یک تیغه پلاستیکی پرداخت که توسط راننده از داخل خودرو و با استفاده از یک اهرم حرکت می‌کرد.

در ابتدا این دستگاه از منتقدان زیادی برخوردار بود چرا که به باور آنها، این سیستم می‌توانست راننده را منحرف کند اما تا سال 1916، برف پاک‌کنها به استانداردی برای بیشتر خودروها تبدیل شدند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92092618211
  • خبرنگار :