روحالله حجازی گفت: امیدوارم دبیر و شورای سیاستگذاری جشنواره فجر، نگاه مهربانانهای به «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» داشته باشند چرا که این فیلم در دوره گذشته به بدترین شکل ممکن، مورد بیمهری قرار گرفت.
امیدوارم مسوولان جشنواره فجر، «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» را با نگاه مهربانانه ببینند
کارگردان «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در گفتوگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ضمن ابراز امیدواری از نگاه مهربانانه به این فیلم توسط دستاندرکاران جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: با توجه به بیمهریهایی که به دو فیلم قبلیام توسط مدیران دوره قبل شده بود، چشم انتظار دولت تدبیر و امید هستیم که با تدابیر خودشان، امید را مجددا به فیلمسازان جوانی مانند من بازگردانند.
وی با یادآوری اتفاقاتی که برای «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در دوره قبل جشنواره فجر افتاده بود، خاطرنشان کرد: من تاکنون سه فیلم سینمایی ساختهام که دو تا از آنها در دوران آقای شمقدری مورد بیمهری قرار گرفت و هر دو هم بدون دلیل دچار مشکل شد. در هر دو مورد، دوستان مطبوعات پیگیر مشکل فیلمهایم بودند اما هر بار مدیران از ارائه یک دلیل واضح طفره میرفتند.
این کارگردان ادامه داد: مساله «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» خیلی حادتر بود چرا که این فیلم قبل از جشنواره فجر به نوعی توقیف و از جشنواره کنار گذاشته شد. این در حالی بود که مدام مدیران میگفتند ما در حال پیگیری وضعیت فیلم هستیم اما به نامه 115 نفر از منتقدان و اصحاب باسابقه رسانه و همچنین 13 کارگردان صاحبنام که درخواست داشتند حداقل این فیلم یکبار برای اهالی رسانه به نمایش درآید، هیچ اعتنایی نکردند.
فیلم را برای جشنواره فجر توقیف کردند اما 6 ماه بعد بهراحتی برایش پروانه نمایش صادر کردند!
حجازی در ادامه سخنانش در پاسخ به این پرسش که پروانه نمایش فیلمش چه زمانی به دست او رسیده است، گفت: پروانه نمایش «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در دوره جدید به دست ما رسید. گرچه شنیدهایم که مقدمات صدور پروانه نمایش در اواخر دوره قبل آغاز شده بود که همین باعث شده از برخورد دوگانهای که با فیلممان شد، بسیار حیرتزده شویم.
کارگردان «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» توضیح داد: اگر این فیلم مشکل نداشت و میتوانست به راحتی پروانه نمایش بگیرد، چرا اصرار داشتند که آن را به جشنواره فجر راه ندهند؟ بهنظرم این اتفاق به نوعی از لج و لجبازی فردی برخی از آقایان دوره قبل نشات میگرفت؛ لج و لجبازیای که نتیجه آن را در قضیه خانه سینما هم مشاهده کردیم.
مدیران، برای اکران «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» مرا بازی دادند
وی سپس با انتقاد از اینکه مدیران دوره قبل به او وعده توخالی اکران فیلم را دادهاند، اظهار کرد: زمان جشنواره فجر و وقتی مسوولان تحت پرسش رسانهها برای کنار گذاشتن این فیلم قرار گرفته بودند، آقای شمقدری و معاونشان وعده دادند که «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در نوروز اکران شود تا به نوعی بیمهری انجام شده به فیلم در جشنواره فجر جبران شود اما متاسفانه این هم تنها یک وعدهای بود که فقط خواستند با آن سروصداها کم شود. حتی برای اکران نوروز به ما پروانه نمایش فیلممان را هم ندادند و باعث شدند که فیلم تمام فرصتهایش را از دست بدهد.
کارگردان «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» با تاکید بر اینکه صدور دیرهنگام پروانه نمایش باعث شده نتواند فرصت مناسبی برای اکران پیدا کند، خاطرنشان کرد: اگر پروانه نمایش فیلم زودتر داده میشد، میتوانستیم زمانی برای اکران عمومی آن پیدا کنیم اما متاسفانه باتوجه به دیر صادر شدن پروانه نمایش، موفق نشدیم که برای فصل بسیار نامناسب پاییز هم فرصت اکران بگیریم. به شکلی که حتی آقای داوری (تهیهکننده) راضی شده بود که فیلم را هرطور شده تا قبل از جشنواره فجر اکران کند اما تحت هیچ شرایطی نتوانست سرگروه بگیرد.
امیدوارم دبیر و شورای سیاستگذاری جشنواره فجر به ما کمک کنند
حجازی دربخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» به جشنواره فیلم فجر ارائه داده است، گفت: گویا مقرراتی در جشنواره وجود دارد که مانع حضور این فیلم در بخش رقابتی میشود. از مدیریت جشنواره و شورای سیاستگذاری درخواست دارم با توجه به اینکه «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و من در دوره گذشته با بیمهریهای زیادی روبرو شدیم که بچههای رسانه از آن خبر دارند، ترتیبی اتخاذ شود تا در این دوره هم دچار بیمهری نشویم.
وی خاطرنشان کرد: دبیر جشنواره و شورای سیاستگذاری آن، همیشه و در هر دوره میتوانند استثنائاتی قائل شوند، همانطور که تاکنون در ادوار مختلف این اتفاق افتاده است. امروز حتی چنین استثناهایی در سختگیرترین جشنوارههای دنیا هم مدنظر قرار میگیرد. ما نیز امیدواریم که این استثناء برای «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو»که تاکنون تنها یک حضور بینالمللی جدی در جشنواره «مونترال» داشته است، درنظر گرفته شود.
حضور در جشنواره فجر میتواند به اکران و دیده شدن این فیلم کمک کند
کارگردان «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در بخش دیگری از این گفتوگو با تاکید بر اینکه حضور در بخش رقابتی جشنواره فجر میتواند بخشی از بیمهریهای دوره گذشته درباره فیلم او را جبران کند، اظهار کرد: حضور فیلم در جشنواره فجر برای ما خیلی مهم است چرا که باعث میشود در اکران نیز فیلم دیده شود. به نظرم حضور فیلمهای فرهنگیای مانند «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در جشنواره فجر، راهگشای دیده شدن آن در اکران است.
وی ادامه داد: ضمن آنکه فیلم ما، بازیگران و عوامل پشتدوربین بسیار خوبی دارد که امیدوارم آنها را از حضور در جشنواره فجر محروم نکنیم. به عنوان مثال خانم ترانه علیدوستی در جشنواره فجر امسال تنها در فیلم «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» ایفای نقش کرده که به زعم بسیاری، بهترین بازی ایشان است. امیدوارم این فرصت برای عوامل، بازیگران و مخصوصا من به عنوان یک کارگردان جوان فراهم شود.
روحالله حجازی در پایان این گفت وگو به خبرنگار ایسنا گفت: میتوان با یک نگاه مهربانانه باعث شد که کار یک جوان که به بدترین شکل ممکن در دوره قبل مورد بیمهری قرار گرفت، دیده شود. ما امیدواریم که مدیریت جدید چنین نگاهی داشته باشد. مخصوصا در شرایطی که دوستان باعث اتفاقات خوبی مانند بازگشایی خانه سینما ،حل مشکل برخی از فیلمها و ... شدهاند.
به گزارش ایسنا،حمید فرخ نژاد، ترانه علیدوستی، هنگامه قاضیانی، پیمان قاسمخانی، ترلان پروانه بازیگران این فیلم هستند که در خلاصه داستان آن آمده است: «حضور مهمانان آقای محمودی و بانو، زندگی مشترک آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.»
انتهای پیام