مرگ دنباله‌دار قرن تأیید شد

درحالیکه تنها 10 درصد امید به نجات یافتن «آیسان» از اقدام انتحاری نزدیک شدن به خورشید وجود داشت، دانشمندان سرانجام مرگ قطعی دنباله‌دار قرن را تأیید کردند.

درحالیکه تنها 10 درصد امید به نجات یافتن «آیسان» از اقدام انتحاری نزدیک شدن به خورشید وجود داشت، دانشمندان سرانجام مرگ قطعی دنباله‌دار قرن را تأیید کردند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دنباله‌دار آیسان (ISON) روز پنجشنبه 28 نوامبر (هفتم آذر) با سرعتی بالغ بر 350 کیلومتر در ثانیه از جو خورشید عبور کرد و در فاصله 1.2 میلیون کیلومتری خورشید، حرارتی بالغ بر دو هزار و 760 درجه سانتیگراد را تجربه کرد.

این اقدام انتحاری باعث متلاشی شدن هسته یخی این دنباله‌دار شد؛ اغلب دانشمندان معتقد بودند که «آیسان» بطور کامل نابود شده و تنها 10 درصد شانس نجات یافتن بخش‌هایی از آن مطرح شده بود.

«کارل باتاماس»، از متخصصان اخترفیزیک در آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی (NRL)، چند روز پس از اقدام انتحاری «آیسان»، آگهی مرگ آن را بر روی سایت کمپین رصد دنباله دار ناسا منتشر کرد.

اخترشناسان که سفر این دنباله‌دار را در منظومه شمسی بدقت رهگیری می‌کردند، در کنفرانس اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سانفرانسیسکو، خبر مرگ قطعی «آیسان» را تأیید کردند.

«باتاماس»، سرپرست کمپین رصد دنباله‌دار در این کنفرانس تأکید کرد: نیروی پر قدرت گرانشی خورشید، «آیسان» را کشیده و به دام انداخته و تابش‌های خورشید، این توپ یخی را بطور کامل متلاشی کرده است.

ناسا تلاش گسترده‌ای را برای یافتن نشانه‌ای از بقایای احتمالی این دنباله‌دار آغاز کرده است؛ در تصویری که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی پس از نزدیک شدن دنباله‌دار به خورشید تهیه شده است، هیچ نشانه‌ای از «آیسان» دیده نمی‌شود.

این دنباله دار مربوط به شکل گیری منظومه شمسی در 4.5 میلیارد سال قبل است؛ خانواده دنباله دارها که «آیسان» نیز به آن تعلق دارد، از محلی به نام «ابر اورت» (Oort Cloud) سرچشمه می‌گیرند که در فاصله 10 هزار برابر دورتر از فاصله خورشید تا زمین واقع شده‌اند.

انتهای پیام

تصویر رصدخانه دینامیک خورشیدی بدون نشانه‌ای از دنباله‌دار آیسان

  • جمعه/ ۲۲ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92092215028
  • خبرنگار : 71452