یک استاد دانشگاه گفت: امروزه رعایت حقوق بشر مهمتر از آن است که فقط از سوی دولتها انجام شود و نهادهای مختلف باید در حمایت و ترویج آن نقش ارزندهای داشته باشند.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نسرین مصفا در مراسم گرامیداشت روز جهانی حقوق بشر در خانه اندیشمندان علوم انسانی، در مورد حقوق زنان، گفت: در زمینه حقوق زنان میتوانیم در جامعه تشکلهایی داشته باشیم که توسط زنان تاسیس شدهاند و در این بخش بسیار قوی هستند.
وی افزود: پایه بسیاری از موضوعات از جمله محیط زیست توسط زنان نهادینه شده است. همچنین حضور زنان در سطح مشارکتی به تشکیل سازمانهای مدنی کمک کرده است و میتوانیم مشارکت زنان را در سطح نخبگان و توده ارزیابی کنیم.
مصفا به دستاورد وین در سال 1993 و کمیساریای عالی حقوق بشر اشاره کرد و ادامه داد: در کنار این دستاورد، فعالان جامعه زنان در عرصه بینالمللی دادگاه مشابهی تشکیل دادند و چهار قاضی زن در سراسر دنیا به خشونتهای علیه زنان توجه کرده و در نهایت اعلامیه رفع خشونت علیه زنان تصویب شد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست فاطمه اشرفی در مورد حقوق کودکان، گفت: دو دغدغه در زمینه حقوق کودکان یعنی حق آموزش و حق داشتن هویت و شناسنامه وجود دارد که کمتر به آن توجه شده است.
وی با اشاره به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، ادامه داد: الزامات و مکانیزمهایی در این لایحه آمده است که شرایط را برای مفاد قانون تامینکننده حقوق کودکان و نوجوانان مطرح کرده است. همچنین ماده 22 کنوانسیون حقوق کودک کشورها را ملزم کرده که کودکان به آموزش دسترسی داشته باشند.
اشرفی تاکید کرد: بر اساس آماری که مرکز پژوهشهای مجلس ارائه داده بیش از 3/5 میلیون کودک بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند که باید به آنها توجه شود. همچنین 100 هزار کودک بدون شناسنامه یا کودکانی که از پدر یا مادر خارجی متولد شدهاند که بیشتر از اتباع افغانی هستند، در کشور وجود دارد. این موارد از جمله چالشهایی است که ورود کودکان به رفتارهای مجرمانه و معارض قانون را افزایش میدهد.
این حقوقدان افزود: تعداد کودکان خیابانی رو به رشد است و این کودکان فاقد هویت و شناسنامه هستند و دستگاههای اجرایی تاکنون نتوانستند به خوبی پاسخگوی این مسائل و خارج شدن کودکان از چرخه آموزش باشند و شاهد افزایش خارج شدن کودکان از چرخه آموزش در شهرهای مرزی و حاشیه شهرها هستیم.
وی با بیان اینکه حقوق پناهندگان یکی از جدیترین و مطرحترین حوزههای حقوق در دانشگاههای کشورهای توسعهیافته است، ادامه داد: این موضوع قابل توجه حقوق بشر است و در سفری که به پاکستان داشتم حدود 33 کرسی حقوق پناهندگان در پاکستان وجود داشت. کشور ما هم به عنوان دومین کشور پناهندهپذیر در دنیا است، اما حقوق پناهندگان کمتر مورد تدریس در مراکز آموزشی قرار میگیرد.
اشرفی در پایان عنوان کرد که در جامعه ما به شدت بحثهای نژادپرستی رشد پیدا کرده است و اظهار امیدواری کرد که برای رفع این چالشها تدبیری اندیشیده شود.
انتهای پیام