مدیر نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری اردستان و زواره:

زواره به پژوهشکده میراث فرهنگی نیاز دارد

مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان و زواره معتقد است: بافت تاریخی شهرستان زواره با 36 هکتار وسعت به ایجاد یک پژوهشکده‌ی میراث فرهنگی برای انجام کارهای مطالعاتی و علمی نیاز دارد.

مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان و زواره معتقد است: بافت تاریخی شهرستان زواره با 36 هکتار وسعت به ایجاد یک پژوهشکده‌ی میراث فرهنگی برای انجام کارهای مطالعاتی و علمی نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهرستان زواره در استان اصفهان در کنار 36 هکتار بافت تاریخی‌اش، تک‌بناهای تاریخی زیادی دارد که بسیاری، دل‌نگران وضعیت آن‌ها هستند و به حفاظت از این بناها اهمیت می‌دهند.

محمدرضا صدوقی به خبرنگار ایسنا گفت: پیشنهاد می‌کنم یک پژوهشکده‌ی میراث فرهنگی برای زواره ایجاد و کارهای مطالعاتی و علمی در آنجا دنبال شود چون گذرها و معابر بافت تاریخی زواره به پژوهش و بررسی بیشتری نیاز دارند.

مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان و زواره با بیان این‌که اکنون این بخش از استان اصفهان یک پایگاه حفاظتی و موزه‌ی مردم‌شناسی دارد دربار‌یه وضعیت تعدادی از بناهای تاریخی مهم زواره توضیح داد: قلعه‌ی روستای «شهراب» در زواره تا حدود 70 سال پیش به‌عنوان قلعه استفاده می‌شود، اما حالا یک محوطه است که هیچ پلان، نقشه و طرح مطالعاتی از آن در دسترس نیست. به همین دلیل، آن منطقه به‌عنوان یک محوطه‌ی باستانی شناخته می‌شود.

او همچنین درباره‌ی قلعه‌ی «سرهنگ‌آباد» که سال 1355 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید اظهار کرد: هرچند این قلعه مالک خصوصی دارد، اما پیگیری‌های زیادی برای تهیه‌ی طرح مطالعاتی و مرمت این بنا توسط این نمایندگی انجام شد که به نتیجه نرسید.

وی با اشاره به این‌که وجود آب‌های زیرزمینی در مقبره‌ی «شیخ رجب برسی» عامل ایجاد شدن ترک در این بنای تاریخی است بیان کرد: حفر چاه‌های عمیق در اطراف این بنای قاجاری که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت نرسیده باعث ایجاد شش ترک روی بدنه‌ی این بنا شده است.

او همچنین درباره‌ی وضعیت پرونده‌ی «گنبد امامزاده یحیی» در زواره که حدود سه سال پیش توسط هیئت امنا تخریب شد تا گنبدی جدید جای آن را بگیرد گفت: هرچند با زدن گنبد جدید که بلندتر از گنبد قدیمی است مخالفت شد، اما متأسفانه هیئت امنا کار خود را انجام داد و اکنون پرونده‌ی مربوط به این تخلف در دادگاه در دست بررسی است.

مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زواره قدمت بناهای تاریخی این شهرستان را از دوره‌ی سلجوقی تا معاصر دانست و افزود: تا کنون حدود 90 درصد بناهای این شهرستان مانند مسجدجامع، حسینیه‌ی کوچک و بزرگ، گذرها و ساباط‌ها و چهار آب‌انبار، یخچال و برج‌ و باروی این شهرستان مرمت شده‌اند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92091913280
  • خبرنگار : 71191