رشد 25 درصدی عملیات‌های نجات در کشور در 8ماه؛

گزارش ایسنا از «ترین‌های» امداد و نجات در کشور

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمربا اعلام جزئیات عملیات‌های انجام شده توسط امدادگران این سازمان در هشت ماه امسال، خاص‌ترین عملیات‌های امداد ونجات را نیز تشریح کرد.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمربا اعلام جزئیات عملیات‌های انجام شده توسط امدادگران این سازمان در هشت ماه امسال، خاص‌ترین عملیات‌های امداد ونجات را نیز تشریح کرد.

محمود مظفر در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تشریح جزئیات مدیریت عملیات در هشت ماهه سال 92 با بیان اینکه امدادگران این سازمان 18 هزار و 388 مورد عملیات پوشش داده‌اند، گفت: امدادگران در این مدت هشت ماهه به 384 هزار و 33 حادثه دیده کمک کرده‌اند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 24.8 درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه در جریان عملیات‌های انجام شده از سوی امدادگران این سازمان، 181 هزار و 88 تن از مرگ حتمی نجات یافته‌اند، گفت: امدادگران به 270 هزار و 945 نفر امدادرسانی کرده‌اند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 17.7 درصدی را نشان می‌دهد.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه در عملیا‌ت‌های انجام شده از سوی امدادگران این سازمان، 93 هزار و 980 تن مصدوم شده‌اند، گفت: در این میان 17 هزار و 225 نفر از این مصدومان برای نیاز بیشتر به درمان، به مراکز درمانی منتقل شدند و مابقی به صورت سرپایی و در محل درمان شدند که در بحث انتقال مصدومان حوادث، شاهد رشد 14.2 درصدی هستیم.

اصفهان در صدر انتقالی مصدومان

وی افزود: استان‌های اصفهان با 2205 مورد مصدوم انتقالی در صدر بیشترین مصدوم انتقالی به مراکز درمانی در هشت ماه قرار دارد و پس از آن استان مازندران با 1377 مورد مصدوم انتقالی و خراسان رضوی با 888 مصدوم در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مظفر با بیان اینکه بحث اسکان اضطراری در عملیات‌های امدادی بسیار مورد توجه است، گفت: امدادگران در طول این هشت ماه، 128 هزار و 350 نفر را اسکان دادند و عملیات رهاسازی را برای نجات 3300 نفر انجام داده‌اند.

نمودار حوادث

امدادگران 8.5 دقیقه‌ای می‌رسند

به گفته وی، میانگین زمان حضور امدادگران در عملیات‌های جاده‌ای هشت دقیقه و 26 ثانیه تخمین زده شده است.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در تشریح انواع عملیات‌های صورت گرفته در هشت ماهه امسال، گفت: پوشش عملیات‌هایی همچون اطفای حریق جنگل و مراتع، خدمات شهری، ریلی، صنعتی – کارگاهی، کوهستان، توفان، جاده، دریایی – ساحلی، سیل و آب‌گرفتگی، هوایی، ریزش آوار، برف و کولاک، زمین لرزه، رانش زمین، رعد و برق، جوی و اقلیمی بر عهده سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گذاشته شده است.

رشد چشمگیر حوادث آتش‌سوزی جنگل و مراتع و حوادث صنعتی

مظفر با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد عملیات‌های اطفای حریق جنگل و مراتع در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، گفت: در هشت ماهه ابتدایی سال 91 تنها اطفای حریق 48 مورد از آتش‌سوزی در جنگل و مراتع به سامانه امدادی اعلام شد. اما در هشت ماهه امسال این اطفای حریق آتش‌سوزی‌های جنگل و مراتع رشد بسیاری داشته؛ به گونه‌ای که در این مدت زمانی 161 عملیات اطفای حریق توسط امدادگران این سازمان پوشش داده شده است.

وی همچنین با بیان اینکه در هشت ماهه امسال 1495 عملیات در حوزه شهری توسط امدادگران این سازمان پوشش داده شده است، گفت: در بحث حوادث ریلی تنها شاهد دو حادثه بوده‌ایم که این مساله نیز توسط امدادگران پوشش داده شد.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه در پوشش حوادث صنعتی – کارگاهی شاهد افزایش حدود 63 درصد هستیم، گفت: در هشت ماهه امسال 228 مورد عملیات صنعتی – کارگاهی توسط امدادگران پوشش داده شده است که این رقم در مدت مشابه سال قبل 140 مورد عملیات بوده است که رشد چشمگیری داشته است.

مظفر همچنین با بیان اینکه در بحث پوشش عملیات جاده‌ای توسط امدادگران شاهد رشد 29.6 درصدی هستیم، گفت: در هشت ماهه امسال 841 مورد عملیات در کوهستان‌های کشور توسط امدادگران پوشش داده شده است که این رقم در مدت مشابه سال قبل 649 بوده است.

وی با بیان اینکه کوهستان‌های استان‌های تهران، فارس و مازندران مکان‌هایی بوده است که بیشترین عملیات‌های کوهستان در آن به ثبت رسیده است، گفت: ارتفاعات تهران با ثبت 89 عملیات کوهستان در صدر خطرناک‌ترین کوهستان‌ برای کوهنوردان قرار دارد.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر همچنین با بیان اینکه در بحث عملیات‌های مربوط به توفان، شاهد رشد 27.3 درصدی بوده‌ایم، گفت: در هشت ماهه امسال 14 مورد عملیات طوفان توسط امدادگران پوشش داده شده است.

اصفهان رکورددار عملیات جاده‌ای شد

واژگونی خودرو علت نیمی از عملیات‌های جاده‌ای

وی با اعلام خبر افزایش 16.5 درصدی رشد حوادث جاده‌ای گزارش شده به هلال احمر در هشت ماه امسال، گفت: در این مدت 14 هزار و 577 مورد عملیات جاده‌ای توسط امدادگران پوشش داده شده است و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل تنها 12 هزار و 514 مورد عملیات ثبت شده است.

مظفر با بیان اینکه استان اصفهان با ثبت 2261 مورد عملیات جاده‌ای در صدر بیشترین عملیات‌ در حوزه جاده است، گفت: پس از آن استان مازندران با ثبت 1026 عملیات و فارس با 934 عملیات در مراتب بعدی قرار دارند.

وی در مورد انواع عملیات‌های جاده‌ای در هشت ماه امسال، گفت: واژگونی با 49 درصد، تصادف 41 درصد، انحراف و برخورد با مانع 12 درصد، نقص فنی و حریق هر کدام با یک درصد در صدر مهم‌ترین نوع عملیات‌های جاده‌ای قرار دارد.

نمودار حوادث

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر همچنین در تشریح عملیات‌های دریایی – ساحلی که توسط امدادگران پوشش داده شد، با اشاره به رشد 6.8 درصدی این عملیات‌ها، گفت: در هشت ماهه امسال 489 عملیات در حوزه دریا و ساحل توسط امدادگران پوشش داده شده است که استان مازندران، گیلان و بوشهر دارای بیشترین عملیات‌های دریایی و ساحلی هستند.

مظفر با بیان اینکه در بحث سیل و آب‌گرفتگی نیز شاهد کاهش 24 درصدی وقوعات هستیم، گفت: در هشت ماهه امسال 396 عملیات سیل و آب گرفتگی توسط امدادگران پوشش داده شد که این رقم در سال قبل بیش از 500 مورد بوده است و استان‌های فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و بوشهر بیشترین آب‌ گرفتگی را در هشت ماه به نام خود ثبت کرده‌اند.

وی همچنین در مورد وقوع زمین‌لرزه در کشور در هشت ماهه امسال به کاهش 42.9 درصدی وقوعات اشاره کرد و گفت: در هشت ماهه امسال تنها 93 زمین‌لرزه بزرگ به ثبت رسیده است که این رقم در مدت مشابه سال قبل 163 بوده است و استان‌های هرمزگان، فارس، خراسان جنوبی و بوشهر بیشترین عملیات‌ها را داشته‌اند.

به گفته رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر، تهران در این هشت ماه زمین‌لرزه بزرگی نداشته است.

مظفر همچنین با بیان اینکه در حوزه ریزش آوار، برف و کولاک، رانش زمین، رعد و برق، عملیات‌های جوی، اقلیمی و هوایی شاهد کاهش وقوعاتی که سازمان امداد و نجات برای پوشش آن وارد عمل شود در این حوزه بوده‌ایم، در تشریح "ترین"‌های امداد و نجات در هشت ماه، گفت: برخورد دو دستگاه اتوبوس در روز دوشنبه، هجدهم شهریور ماه امسال در کیلومتر 30 قم به تهران و حادثه دیدن 88 نفر را می‌توان از مهم‌ترین عملیات‌های جاده‌ای عنوان کرد. چرا که علاوه بر مرگ چندین نفر، عملیات رهاسازی، اطفای حریق اتوبوس‌ها و اسکان بازماندگان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفت.

وی همچنین بارش شدید باران و آب‌گرفتگی معابر در روز دوشنبه، بیست و هفتم آبان ماه امسال در بوشهر را که موجب آسیب دیدن 1577 نفر شد را یکی دیگر از عملیات‌های مهم عنوان کرد و گفت: در این عملیات امدادگران نسبت به تخلیه آب و گل و لای از 169 واحد مسکونی اقدام کردند.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر همچنین سیل گیلان در روز چهارشنبه، بیست و نهم آبان ماه امسال را که موجب آب گرفتگی شش شهر و 29 روستا در گیلان شده بود را یکی دیگر از مهم‌ترین عملیات‌های امداد و نجات عنوان کرد و گفت: در این حادثه سیل 1500 نفر دچار آسیب‌دیدگی شدند که بسیاری از این افراد در مساجد اسکان اضطراری داده شدند.

به گفته وی، سیل سیستان و بلوچستان که در روز شنبه، دوازدهم مرداد ماه امسال اتفاق افتاد، یکی دیگر از مهم‌ترین حوادث پوششی در بحث سیل و آب گرفتگی بود که موجب حادثه دیدن 21 هزار و 670 نفر شد.

مظفر همچنین در تشریح "ترین‌"‌های عملیات‌های امسال به شرح ذیل نکاتی را اعلام کرد:

نوع حادثه جرئیات
پرحادثه‌ترین استان استان اصفهان با 3033 عملیات و 2261 عملیات جاده‌ای
فعال‌ترین شعبه شاهین‌شهر با 443 عملیات و خدمات
پرحادثه‌ترین محور محور نجف‌آباد به اصفهان با 212 عملیات جاده‌ای
غم‌انگیز‌ترین عملیات تصادف دو اتوبوس در اتوبان قم تهران
جرحی‌ترین حادثه حوادث جاده‌ای 35 هزار و 220 نفر مصدوم
بیشترین عملیات کوهستان استان تهران با 89 عملیات کوهستان
پرحادثه‌ترین ارتفاعات ارتفاعات الوند همدان با 34 عملیات
بیشترین عملیات ساحلی استان مازندران با 182 عملیات
پرحادثه‌ترین ساحل سواحل ساری با 34 مورد عملیات
پرحادثه‌ترین روز 3 فروردین با 49 عملیات رهاسازی
بهترین خدمات طرح کاهش غریق سواحل دریایی خزر
موفق‌ترین مانور مانور دور میزی زمین لرزه تهران
طولانی‌ترین جستجو جستجو و نجات تیم کوهنوردی تهرانی در ارتفاعات اشترانکوه (33 ساعت) درود لرستان
سخت‌ترین عملیات جستجو و نجات کودک 11 ساله (اوتیسمی) در منطقه ییلاق بربن گیلان
خاص‌ترین عملیات رهاسازی دست کودک یک ساله از چرخ‌گوشت در اتاق عمل (خوزستان)
فنی‌ترین عملیات نجات دو غارنورد از عمق 30 متری (مدت عملیات 17:30) در روستای تین پاوه کرمانشاه
بهترین دستاورد طرح عملیاتی شعب
کوتاه‌ترین راه ارتباطی 112 (خط ملی امداد و نجات کشور)
غم‌انگیز‌ترین عملیات تصادف دو اتوبوس در اتوبان قم - تهران
جرحی‌ترین حادثه حوادث جاده‌ای با 27 هزار و 840 نفر مصدوم
سردرگم‌ترین عملیات بی‌نتیجه ماندن عملیات جستجوی فرد گم شده در بیابان‌های اطراف اتوبان قم – تهران بعد از چهار روز عملیات جستجوی هوایی و زمینی (درگیر شدن استان‌های قم، تهران و سازمان امداد و نجات) به دلیل عدم اطلاع‌رسانی صحیح حادثه از طرف خانواده فرد مفقود شده و بازگشت وی به منزل بعد از چهار روز
بیشترین عملیات شهری استان اصفهان با 518 ماموریت
وسیع‌ترین عملیات امداد و نجات زمین لرزه گشت سیستان و بلوچستان
بیشترین مراجعات حضوری خوزستان به دلیل پوشش امدادی مسافران راهیان نور

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 92091913191
  • خبرنگار : 71368