در جریان رسیدگی به طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی و بهرهوری موافقان و مخالفان این طرح به بیان اظهارات خود پرداختند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین علی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مخالفت خود با کلیات طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری گفت: براساس اصل 126 قانون اساسی مسئولیت امور برنامهای و بودجهای و استخدامی کشور برعهده رئیس جمهور گذاشته است اما این که ما چنین طرحی را آماده کنیم و در مجلس به بررسی آن بپردازیم کار درستی نیست.
وی با تاکید بر این که به نظر میرسد طرح پیشبینی شده طرح ناقصی است، گفت: با توجه به مسئولیتهای عملی سازی راهبردهای مقام معظم رهبری از مهمترین موضوعاتی است که در این طرح باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین تعامل مستمر بین نهاد رهبری با شوراهای راهبردی باید از اولویتهای طرح مذکور باشد.
وی خاطرنشان کرد: درک عمیق فلسفه این راهبردها و همچنین توجه به برنامه توسعه پنج ساله و بودجههای سالیانه به منظور توجیه سلسله مراتب مدیران ازجمله وظایف این سازمان است. اما متاسفانه کمرنگ بودن مفهوم سرمایه انسانی و عدم توجه به رسالت ثباتآفرینی در سازمان مذکور لحاظ شده است.
محسن علیمردانی نماینده مردم زنجان و از طراحان طرح تشکیل سازمان مدیریت در موافقت با این طرح ضمن روند بررسی طرح مذکور در کارگروهها و کمیسیونهای مربوطه، گفت: دولت بزرگترین نهاد اجرایی در جمهوری اسلامی ایران است و اگر قرار باشد واگذاری صورت گیرد باید به مردم باشد نه شبه دولتیها.
وی افزود: متاسفانه در دولت قبل، قوه مجریه به جای پرداختن به توسعه همه جانبه سازمان مدیریت که سازمانی ناظر بر عملکرد مدیریتی خود است را حذف کرد و دلایل خود را افزایش تحرک کارایی و بهرهوری، پیشگیری از فساد اداری، بهرهوری مطلوب از علم اندیشمندان و حرکت در راستای اهداف جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 و سیاستهای نظام عنوان کرد.
علیمردانی خاطرنشان کرد: نتیجه این اقدامات موجب شد که شاهد معضلات جدیای در اقتصاد کلان کشور، رشد منفی اقتصاد و تنزل ارزش پول ملی باشیم.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، علیرضا خسروی نماینده سمنان نیز در مخالفت با طرح مذکور اظهار کرد: اگر در ساختار نهادهای اقتصادی تامل کنیم میبینیم که وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان مدیریت همواره در وظایف خود با مشکلاتی روبرو بودهاند.
وی به تاریخچه زمان تشکیل این سازمان اشاره کرد و افزود: ما زمانی که پول داشتیم و منابع درآمدی هم وجود داشت به فکر احیاء سازمان بودیم و زمانی هم که این منابع درآمدی کاهش مییافت نوع دیگری تصمیم میگرفتیم و در دولت نهم و دهم با توجه به این که روز به روز قیمت نفت افزایش مییافت دولت نمیتوانست منتظر سخت گیری سازمان بودجه باشد و این ادعا که کار سازمان کاری کارشناسی شده است ادعایی غیرواقعی است.
نماینده مردم سمنان در مجلس خاطرنشان کرد: در برنامه چهارم که توسط اعضای این سازمان نوشته شد آنها کاری به عدالت نداشتند و صریحا هم گفته بودند که معتقد به تولید ثروت و سپس توزیع آن هستند لذا سازمان مدیریت سازمانی باب میلی و اختیاری است و جدول مندلیف مینویسند که کسی سر در نمیآورد.
محمد علیپور نماینده ماکو و چالدران نیز در موافقت با طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی به اصل 126 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور مسئولیت امور برنامهای و بودجهای و اداری – استخدامی را برعهده دارد و قانونگذار نیز هر دو مساله اساسی، یعنی برنامه و بودجه و امور استخدامی را در کنار هم در نظر گرفته است.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بنابراین به علت نبود سازمان واحد مشکلات اساسی چند سالی است که خود را به خوبی نشان داده است. به عنوان مثال افرادی که در آموزش و پرورش به همین شکل در چرخش هستند متناسب با نیاز وزارتخانه به کار گرفته نشدهاند.
علیپور در بخش دیگری از سخناش به معضل بیکاری در کشور نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه هیچ سازمانی مسئولیت برنامهریزی و تعیین تکلیف را برعهده نمیگیرد در حالی که کشور دارای ظرفیتها و پتانسیلهای قابل توجهی است که میتواند به خوبی از آن ها استفاده کند.
قاسم جعفری نماینده بجنورد نیز در مخالفت با این طرح ابتدا در اختیاری به اصل 75 قانون اساسی استناد کرد و گفت: ادغام نیاز به مکانیزم، بودجه و امکانات مالی دارد نه این که ما طرحی را در دستور قرار دهیم که بار مالی هم ایجاد کند.
وی از لاریجانی که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت سوال کرد که اگر اخطار را وارد میدانید، تایید کنید که لاریجانی نیز با وارد ندانستن اخطار گفت: شما مخالفت خود را بیان کنید.
جعفری در ادامه افزود: اگر طرح خوب است چرا دولت به عنوان لایحه آن را ارائه نکرده است. در حالی که باید کارهای پژوهشی به طور مطلوبی انجام شود. لذا نباید براساس خوشآمدها و یا خوشنیامدها و یا تجربیات شخصی اقدام به کاری کنیم که این نوع ادغام آسیبهایی را به دنبال دارد.
براساس این گزارش، حامد قادرمرزی نماینده قروه در موافقت با این طرح گفت: اگر میگویید دولت منحل کرده و دولت هم باید لایحه دهد پس بگویید که دولت کار را خراب کرده و دولت خود باید آن را درست کند.
وی با بیان این که تعداد زیادی از نمایندگان با احیای مجدد این سازمان موافق هستند،گفت: مخالفین محترم بدانند که سازمان مدیریت را 60 سال پیش آمریکاییها تصویب کردند. برنامه اول را هم آنها برای ما تدوین کردند. آیا وقت آن نیست که ما برنامهای برای کشور تعیین کنیم؟ در حالی که تمام کشورهای توسعه یافته جهان سازمانی را برای برنامههای توسعهای خود ایجاد کردهاند و از انحلال چنین سازمانهایی هم جلوگیری میکنند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تجربیات موفق و نتایج مثبت سازمان مدیریت و برنامهریزی در سالهای گذشته گفت: معتقدم سازمان مدیریت در طول 60 سال گذشته کارکردهای موفقی هم داشته است که باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام