تصاویر تکان‌دهنده از آنچه دیابت در 10 روز بر سر زخم می‌آورد

یک مرد 50 ساله مبتلا به دیابت به ثبت تصاویری از آسیب‌های وحشتناکی پرداخته که این بیماری می‌تواند طی تنها چند روز در بدن فرد ایجاد کند.

یک مرد 50 ساله مبتلا به دیابت به ثبت تصاویری از آسیب‌های وحشتناکی پرداخته که این بیماری می‌تواند طی تنها چند روز در بدن فرد ایجاد کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این تصاویر توسط بیماری با وزن بالا ثبت شده که پاهای وی در اثر اصطکاک با کفشهای جدید زخم شده بود.

به گفته پزشکان، این فرد تا آن زمان از ابتلای خود به دیابت خبر نداشت.

این زخم‌های کوچک به سرعت به عفونت تمام عیار تبدیل شدند؛ طی چند روز پای راست مرد سیاه شده، از آنها چرک خارج شده و نیاز فوری به عمل جراحی داشت.

این گزارش که در مجله Medicine منتشر شده به نمایش تاثیر ویرانگری که دیابت می‌تواند بر روی همه بخشهای بدن به ویژه پاها داشته باشد، پرداخته است.

هر 30 ثانیه یک فرد مبتلا به این بیماری در جهان مجبور به قطع یکی از اندام تحتانی خود می‌شود.

مبتلایان به دیابت در میان سایر بیماریها بیشتر بخاطر زخم پا احتمال بستری شدن در بیمارستان را دارند.

این امر از آن جهت است که دیابت می‌تواند منجر به گردش خون ضعیف و کاهش حس در پا شده، از این رو بیمارانی مانند این مرد نمی‌توانند زخم پای خود را حس کنند.

این امر بدان معنی است که این بیماران ممکن است تاول زده یا دچار سوختگی شوند اما از آن آگاه نباشند؛ این احتمال پیشرفته شدن زخم و عفونی شدن آنرا افزایش می‌دهد.

گردش ضعیف خون همچنین بدین معنی است که زخمها ترمیم نشده و احتمال عفونی شدن آنها بیشتر است.

پزشکان بیمارستان دانشگاه ژنو در سوئیس در مورد این بیمار اظهار کردند که وی 10 روز بعد از آغاز عفونت به بیمارستان مراجعه کرده بود.

آنها بیماری این مرد را دیابت و نوروپاتی محیطی تشخیص داده بودند. در نوروپاتی محیطی به اعصاب اندامی مانند بازوها، دستان و پاها آسیب می‌رسد.

این شرایط معمولا در بیماران با کنترل کم بر روی سطوح قند خون ظاهر شده و این مرد تا آن زمان از ابتلای خود به این بیماری آگاه نبود.

نوروپاتی محیطی بر روی 70 درصد از بیماران دیابتی تاثیر گذاشته و یکی از مهمترین دلایلی است که باید دیابت جدی گرفته شود چرا که عفونتهای پا به سرعت می‌توانند در این افراد پیشرفت کنند.

این فرد که نامی از وی ذکر نشده، روزانه دوبار از زخم خود عکس می‌گرفت و ابتدا امیدوار بود که خودبخود ترمیم شود.

این تصاویر به ثبت سرعتی که عفونت رخ داده، پرداخته‌اند. در روز اول پوست پا به دلیل عفونت قرمز شده بود.

در روز سوم، این زخم تاول زده و در روز ششم به آبسه تبدیل شده و بافت در حال مرگ بود. در روز دهم، به یک زخم عفونی مخوف تبدیل شده بود که به جراحی نیاز داشت.

این عفونت پس از عمل جراحی برای برداشتن بافت مرده از روی زخم و دوره قوی آنتی‌بیوتیک برای سه هفته، از بین رفت.

همچنین این مرد برای کمک به تحت کنترل درآمدن دیابت خود، میزان قابل توجهی از وزن خود را از دست داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ آذر ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92091711588
  • خبرنگار :