یک عضو هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی که مسئولیت کارگروه تفحص از شستا را عهدهدار بوده ضمن روایت گزارش خود از تحقیق و تفحصهای انجام شده، گفت: وظیفه مجلس انجام تحقیق و تفحص است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدحسین دهدشتی عضو هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در نشستی با خبرنگاران، اظهار کرد: آغاز تحقیق و تفحص زمانی بود که مرتضوی به سازمان تامین اجتماعی ورود کرد. هر چند قبلا هم اعتراضاتی نسبت به این سازمان بود اما وجود مرتضوی به عنوان چهره حاشیهساز این موضوع را تشدید کرد، لذا وزیر وقت استیضاح شد اما مرتضوی در جای خود باقی ماند.
وی تصریح کرد: با توجه به این که انتخابات ریاست جمهوری نیز نزدیک بود پس از استیضاح تحقیق و تفحص توسط 11 نماینده شروع شد؛ البته عزل و نصبهای عدیدهای هم سبب شده بود که نارضایتیهایی از سوی افراد تحت پوشش وجود داشته باشد.
وی با بیان این که در تلاش بودیم قبل از ارائه لایحه بودجه موضوع تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی بررسی و به صحن علنی مجلس ارائه شود گفت: حدود 200 شرکت سرمایه گذاری زیرمجموعه شرکت شستا است که در این تحقیق و تفحص بر روی 178 شرکت تمرکز کرده و موضوع را بررسی کردیم و مشخص شد 4100 جایگاه عضو هیات مدیره وجود دارد که تنها توسط 1500 نفر اداره میشود. در واقع هر فردی سه جایگاه را تصاحب کرده است.
دهدشتی در ادامه به برخی از شرکتهایی که توسط مدیرانی اداره شده و مدت کوتاهی نیز عهدهدار مسئولیت در این شرکتها بودهاند، گفت: به عنوان مثال در شرکت هلدینگ سیمان فارس 370 انتصاب در کمتر از یک سال در میان اعضای هیات مدیره انجام شده است که اعضای هیات مدیره حقوق بالای 5 میلیون هم داشتهاند.
وی افزود: حتی در شرکت پتروشیمی فناوران نیز که پنج نفر عضو هیات مدیره آن بودهاند، طی سالهای 88 و 89 ، 525 میلیون تومان پاداش به این پنج نفر تعلق گرفته است که به عنوان مثال آقای «ع- ی» که از اعضای این شرکت بوده است در سال 91 ، 164 میلیون تومان پاداش دریافت کرده و همچنین فردی با هویت «ج –الف» که جزء همین شرکت بوده است در سال 91، 164 میلیون تومان پاداش دریافت کرده و همزمان در شرکت پتروشیمی خراسان نیز 144 میلیون تومان دریافت کرده است.
این عضو هیات تحقیق و تفحص سازمان تامین اجتماعی با توجه به این که رئیس بانک ملت با توجه به حسابی که در این بانک وجود داشته، همکاری لازم را نکرده است طبق ماده 217 قانون در خصوص تحقیق و تفحصها رئیس فعلی بانک ملت به سیستم قضایی معرفی میشود.
دهدشتی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: همچنین در این زمینه مدیرعامل پرسی ایران گاز طی سه سال مدیریت خود هشت روز مرخصی گرفته و 482 روز ماموریت داشته است که ماموریت وی ماموریت وی در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه بوده آن هم در زادگاهش. همچنین کسری محصولات گازی که این شرکت داشته یک و نیم میلیارد تومان بوده که هیچ گونه پیگیری نیز انجام نشده است.
دهدشتی ادامه داد: پتروشیمی امیرکبیر از این قبیل شرکتهایی است که در سال 91 محصولات خود را خارج از بورس به فروش رسانده و 2 میلیارد تومان جریمه داشته . بدهی که از سهم مشارکت تامین اجتماعی بوده 103 میلیارد تومان بوده است که پرداخت نشده است.
وی در ادامه اظهار کرد: حتی واگذاری کار به افراد و شرکتهای خاص نیز توسط شرکتهای زیرمجموعه صورت گرفته که شرکت نفت پاسارگاد خود شرکتی را تاسیس کرده به نام همسر و فرزندانش که طرف معامله این شرکت بوده است و سه قرارداد به امضاء رسانده که مجموعا 300 میلیارد تومان بوده است.
این عضو هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر این که وظیفه مجلس انجام تحقیق و تحفص بود،گفت: اگر منطقی نگاه شود انجام این تحقیق و تفحص فرصت خوبی برای سازمان تامین اجتماعی است که مشکل اساسی در سازمانهای مجموعه شستا عدم نظارت بوده است. در واقع هیات مدیرهها بدون ضابطه و با باندبازی انتخاب شدهاند و یا حتی از وزارت رفاه به سازمان تحمیل میشدند. در حالی که اگر براساس ضوابط افراد هیات مدیره انتخاب و تحت استعلام قرار گیرند کمتر شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود.
دهدشتی درباره این که آیا از نمایندگان نیز در جریان رسیدگی به این موضوع اسمی برده شده است؟ گفت: طی گزارشاتی که به ما واصل شد نام بعضی از نمایندگان دورههای قبل بوده است و در واقع به 37 تن از نمایندگان هدایایی داده شده بود با رقمی بالغ بر 130 میلیون تومان که مشخص نیست برای صرف کار شخصی بوده یا حوزه انتخابیه اما چند مورد را که پیگیری کردیم مبلغی که دریافت شده برای حوزه انتخابیه به مصرف رسیده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس در مورد حضور بابک زنجانی در قضیه مربوط به تخلف در سازمان تامین اجتماعی، گفت: بابک زنجانی برای وارد کردن پولهایی که به وزارت نفت بدهکار است دنبال سازمانی بود که خارج از تحریم بوده و بتوانند پول را وارد کنند که چیزی حدود 2 میلیارد دلار میباشد و طبق بررسیهایی که کرده بود به این نتیجه رسیده بود اگر سازمانی مربوط به بازنشستگان باشد میتواند این کار را انجام دهد اما این قرارداد عملا وجاهت قانونی نداشته است و قراردادی که منعقد میشده باید مجوز هیات امناء را داشته باشد. البته مرتضوی هم به واسطه حکم دیوان مسئولیتی نداشته است.
دهدشتی خاطرنشان کرد: طی مکاتباتی که بانک مسکن به تامین اجتماعی داشته مبلغی که واریز شده بود قابلیت انتقال نداشته است اما مرتضوی در تاریخ 21/10/91 ، پنج چک را به زنجانی داد که طبق قرارداد 17 هزار و 700 میلیارد تومان بوده است که وزارت نفت تا به حال توانسته چهار چک را تحویل گرفته و یک مورد هنوز دست زنجانی است. البته پولی که پس گرفته شده باید به تامین اجتماعی داده شود.
وی در پایان یادآور شد: موسسه خیریهای هم در این زمینه وجود داشته که در سال 92 طی سه نوبت 360 میلیون تومان به این موسسه کمک شده است و جای سوال این است که آقای مرتضوی نائب رئیس موسسه بوده است.
انتهای پیام