عضو ناپیوستهی فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: برطرف کردن مشکلات گذشته در مدت 100 روز، کار سختی است و به همت و حماسهی فوقالعادهای نیاز دارد.
دکتر حکمتالله ملاصالحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: آواربرداری در حوزهی فرهنگ، پس از زلزله و بهوجود آمدن ویرانیها و خسارتهای هولانگیزی که در طول هشت سال گذشته بر سر فرهنگ و میراث فرهنگی کشور آمد، بسیار مشکل است. این اقدام به همت و حماسهی فوقالعادهای نیاز دارد و باید برای آن، کارشناسانی هوشمندتر از حوزهی اقتصاد تلاش کنند.
وی با تأکید بر اینکه حوزهی اقتصاد ملموستر از حوزهی فرهنگ است، ادامه داد: فرهنگ، حوزهای پیچیده است که به انسانهای هوشمند، تاریخدان، فرهنگشناس و تیزبین نیاز دارد.
این استاد باستانشناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه نمیتوان بهراحتی دربارهی صحبتهایی که در زمینهی عملکرد 100 روزهی دولت توسط رییسجمهور مطرح شد، داوری کرد، گفت: در صحبتهای مطرحشده، به خسارتها و ویرانیهایی که بر سر اقتصاد، معیشت، تاریخ، فرهنگ و سیاست آمده است، با احتیاط پرداخته شد. متأسفانه اکنون در جامعه، اقتصاد در رأس قرار دارد و فرهنگ به حاشیه رانده شده است، در حالی که باید با این حوزه بسیار هوشمندانهتر از قبل رفتار کرد.
او با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی و گردشگری، حوزههای سود و سودا نیستند، اظهار کرد: مشکلات 100 روز گذشته در سازمان میراث فرهنگی به تحلیلی عمیق نیاز دارند و اگر بخواهیم دو حوزهی میراث فرهنگی و میراث طیبعی را با یکدیگر مقایسه کنیم، مشخص است که حوزهی میراث طبیعی نسبت به حوزهی میراث فرهنگی تا کنون بهتر عمل کرده است، چون در حوزهی میراث طبیعی، مهندسیها و مدیریتها هوشمندانهتر بودند.
ملاصالحی همچنین معتقد است: اگر سازمان میراث فرهنگی و وزارت ارشاد با یکدیگر ادغام و بهعنوان یک وزارتخانهی مستقل کار کنند، بسیاری از مشکلات این حوزه را بهتر میتوان برطرف کرد.
انتهای پیام