/تمرین گفت‌وگو بر اساس اعتماد/

نقوی حسینی: تبدیل ادبیات تهدیدآمیز به ادبیات مذاکره یکی از دستاوردهای مذاکرات است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توافقنامه ایران و 1+5 را موفقیتی برای جمهوری اسلامی دانست و گفت که اگر غربی ها تحت تاثیر دیدگاه‌ها و اظهارات نتانیاهو قرار گیرند با مشکل روبرو می‌شوند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توافقنامه ایران و 1+5 را موفقیتی برای جمهوری اسلامی دانست و گفت که اگر غربی ها تحت تاثیر دیدگاه‌ها و اظهارات نتانیاهو قرار گیرند با مشکل روبرو می‌شوند.

سیدحسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که توافق حاصل شده بین ایران و 1+5 در این دوره از مذاکرات دارای نکات قابل توجهی است، گفت: در این توافق طرفین متعهد شدند که تعهداتشان را در روند زمانی شش ماهه اجرا کنند به عبارت دیگر آن ها شش ماه فرصت دارند تا همدیگر را بیازمایند.

وی افزود: بر این اساس این که گفته می شود برخی از این تعهدات نقد و برخی دیگر نسیه است، درست نیست. تمامی تعهدات نسیه است چون طرفین شش ماه فرصت دارند که به آن عمل کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بابیان این که ایران در توافقنامه به دستاورد بزرگی دست پیدا کرده است، گفت: این توافقنامه نشان می‌دهد که ما موفق شدیم گفتمان و ادبیات خصمانه و تهدیدآمیز و فشار و تحریم غرب را به ادبیات مذاکره و تعامل تبدیل کنیم که این موفقیت بزرگی است .

نقوی حسینی توضیح داد: دیگر دلیلی ندارد که غربی ها بخواهند با لحن تحریم، تهدید و فشار با ایران صحبت کنند چون ما می توانیم از طریق مذاکره مسائلمان را حل کنیم.

وی با بیان این که در این توافقنامه حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده است، گفت: براساس این توافقنامه ما می توانیم نیازهای هسته‌یی‌مان را تامین کنیم که این موفقیتی برای کشور است. در این بین غربی‌ها تعهداتی دادند که می‌تواند عمل به آن بر روی روند آینده مذاکرات تاثیرگذار باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع بندی موافقنامه ایران و 1+5 را مثبت و به عنوان موفقیتی ارزیابی کرد و افزود: در این بین نگرانی ما از این است که چقدر غربی‌ها به تعهداتشان پایبند بمانند چون طبق تجربه تاریخی و عملکرد آن‌ها در گذشته گاهی به تعهداتشان عمل نکرده و پایبندی لازم را نداشتند. امیدواریم این بار غربی‌ها اعتماد ملت ایران را جلب کنند و به تعهدات پایبند باشند.

نقوی حسینی در ادامه در مورد نخست وزیر رژیم صهیونیستی و ابراز نگرانی برخی کشورهای منطقه همچون عربستان در مورد توافقنامه گفت: به نظرم اکنون غربی‌ها به نقطه‌یی رسیدند که می‌دانند اگر بخواهند بر دیدگاه‌ها و نظرات نتانیاهو و رژیم صهیونیستی وقعی بنهند، قطعا با مشکل روبرو می شوند.

وی افزود: آن ها می دانند که جمهوری اسلامی کشور هسته‌یی است و نقش موثری در تحولات خاورمیانه ایفا می کند و می دانند که بدون ایران نمی توانند بحران‌های منطقه را حل کرده و فعالیتشان را در منطقه ادامه دهند پس باید با ایران رفتاری مطابق با حقوق بین الملل و برخوردی در سطح یک بازیگر موثر بین المللی داشته باشند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: فکر می کنم تهدیدات و رفتارهای خصمانه رژیم اشغالگر قدس نمی تواند اثر زیادی بر روی غربی ها بگذارد با این وجود ما هم بیکار و ساکت نمی نشینیم، وزارت خارجه برنامه مفصلی برای منطقه خاورمیانه دارد و می خواهد وارد گفت‌وگو همه جانبه با آن‌ها شود.

نقوی حسینی افزود: وزارت خارجه برنامه دارد تا با کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس گفت‌وگو داشته و این اطمینان را به آن ها بدهد که فعالیت هسته‌یی ما نه تنها ضرری برای هیچ کشوری به ویژه همسایگان ندارد، بلکه ظرفیت جدیدی است که می تواند در خدمت آن ها نیز قرار گیرد.

وی توضیح داد: کشورهای همسایه می توانند از دانش و تکنولوژی و تجربه ما در جهت بهره برداری از انرژی هسته یی استفاده کنند، انرژی هسته‌یی متعلق به همه ملت هاست و بهره برداری و استفاده از دانش و فناوری آن نیز حقوق همه ملت ها محسوب می شود که ایران می تواند این دستاورد و نتایج را در اختیار آن ها بگذارد تا آن ها نیز خودشان را در این زمینه توانمند کنند.

نقوی حسینی در پایان گفت: بر این اساس نه تنها فعالیت ایران ضرری برای کشورهای منطقه به ویژه همسایگان ندارد بلکه ظرفیت بسیار خوبی را در اختیار آن ها قرار می‌دهد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ آذر ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92090503205
  • خبرنگار : 71234