موفقیت پژوهشگران دانشگاه شهرکرد در تولید و مهندسی بافت استخوان

محققان دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد موفق به تولید و مهندسی بافت استخوان شدند.

محققان دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد موفق به تولید و مهندسی بافت استخوان شدند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر امین بیغم صادق، دانشیار بخش جراحی دانشکده‌ی دامپزشکی دانشگاه شهرکرد با همکاری احسان بصیری، دانش آموخته‌ی دکتری حرفه‌یی دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، دکتر احمد عریان، استاد پاتولوژی دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شیراز و دکتر پژمان میرشکرایی، استادیار مامایی و بیماری‌های تولیدمثل دانشکده‌ی دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، موفق به تولید و مهندسی بافت استخوانی با استفاده از پیوند ضریع استخوان(پرده‌ی محافظ استخوان) بر روی چادرینه بزرگ(نواری از بافت داخلی حفره‌ی شکمی پستاداران که حرکت گردشی روده ها را تامین می کند) در داخل شکم با استفاده از بافت های جنینی و سلول‌های بنیادی در داخل محوطه بطنی در مدل حیوانی سگ شد.

با توجه به اینکه استخوان یکی از مهم‌ترین عوامل محافظت از اعضا و اندام‌ها می باشد، خاصیت ارتجاعی آن موجب مقاومت در برابر ضربات وارده به بدن شده و از آسیب دیدن اندام‌های داخلی جلوگیری می‌کند. امروزه نیز با توجه به نیاز شدید به ترمیم، اصلاح یا جایگزینی قسمت‌های آسیب دیده، مهندسی بافت استخوان برای کمک به ترمیم بخش‌های آسیب دیده استخوان، اهمیت زیادی دارد.

گفتنی است، نتایج حاصل از این موفقیت در قالب دو مقاله در مجلات معتبر پزشکی بین المللی Cell and Tissue Banking و ANZ Journal of Surgery به چاپ رسیده است.

به گفته‌ دکتر بیغم، این تکنیک تولید استخوان برای نخستین بار انجام شده است. وی امیدوار است با استفاده از این تکنیک تولید استخوان و درمان شکستگی ها تسریع یابد و با کاهش هزینه های درمانی خدمت جدیدی به جوامع بشری ارائه دهد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ آذر ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92090402738
  • خبرنگار :