100 رمان برتر انگلیسی‌زبان/ کتاب چهارم؛ «کلارسیا»

روزنامه‌ «گاردین» چندی است برترین رمان‌های تاریخ ادبیات انگلیسی را در یادداشت‌هایی کوتاه معرفی می‌کند که در این میان رمان «کلاریسا» نوشته «ساموئل ریچاردسون» رتبه‌ چهارم این رده‌بندی را به خود اختصاص داده است.

روزنامه‌ «گاردین» چندی است برترین رمان‌های تاریخ ادبیات انگلیسی را در یادداشت‌هایی کوتاه معرفی می‌کند که در این میان رمان «کلاریسا» نوشته «ساموئل ریچاردسون» رتبه‌ چهارم این رده‌بندی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، داستان رمانتیک «ساموئل ریچاردسون» پس از رمان‌های «سیر و سلوک زائر»، «رابینسون کروزوئه» و «سفرهای گالیور» چهارمین اثر برجسته‌ تاریخ ادبیات انگلیسی‌زبان لقب گرفته است.

«کلاریسا» همچنین عنوان طولانی‌ترین رمان کلاسیک انگلیسی را یدک می‌کشد؛ چرا که داستان آن در 970 هزار واژه روایت می‌شود. «ساموئل جانسون» نویسنده، شاعر و منتقد ادبی معروف قرن هجدهم کتاب «پیشینه‌ یک بانوی جوان» را «اولین کتاب جهان» دانست که «درباره‌ احساسات قلبی انسان به خواننده اطلاعات می‌دهد.»

سموئل ریچاردسون

بسیاری از کارشناسان معتقدند که این کتاب یکی از بزرگترین رمان‌های اروپایی است که تا دهه‌ها روی آثار ادبیات داستانی تاثیر گذاشته است.

«کلاریسا هارلو» قهرمان داستان ریچاردسون از طبقه‌ نوکیسه‌ جامعه، برای فرار از ازدواجی از پیش برنامه‌ریزی شده با مردی ثروتمند‌، با جوانی به نام «رابرت لاولس» فرار می‌کند. اما نمی‌داند که با این تصمیم، خود را در چنگال فردی دائم‌الخمر و شرور گرفتار کرده است. لاولس یکی از جذاب‌ترین ضدقهرمان‌های ادبیات انگلیسی است که تخیل خواننده را نیز همچون قلب کلاریسا به تاراج می‌برد.

به گزارش گاردین‌، ریچاردسون داستان دلباختگی مرگبار کلاریسا به رابرت را در قالب مجموعه‌ای از نامه‌ها به تصویر می‌کشد.

اولین بخش‌های «کلاریسا» بین سال‌های 1747 تا 1748 خلق شد و به تدریج تبدیل به یکی از آثار محبوب خوانندگان جوان شد. ریچاردسون در میانه‌ی قرن هجدهم به عنوان ناشری فعال شناخته می‌شد. او نخستین جلد دست‌نوشته‌هایش را در دسامبر 1747 منتشر کرد، اما نامی از خود به عنوان نویسنده نبرد؛ بلکه روی جلد کتابش نوشت: «کلارسیا» منتشر شد‌ه توسط ویراستار «پاملا».

دومین ویرایش شاهکار ریچادرسون در سال 1749 روانه‌ بازار شد و سپس در سال‌های 1751 و 1759 نسخه‌های جدید آن منتشر شد.

ریچاردسون از رمان‌نویسان معروف انگلیس و پدر رمان تحلیلی شناخته می‌شود. او در کنار «هنری فیلدینگ» خالق رمان «تام جونز» جزو بنیان‌گذاران رمان مدرن انگلیسی محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ آذر ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92090402353
  • خبرنگار : 71413