رییس مرکز آمار ایران با تاکید بر اینکه تمامی دستگاههای تولیدکننده آمار ملزم به استفاده از استانداردهای مرکز آمار هستند قبول مرجعیت این مرکز و ساماندهی نظام آمارهای ثبتی را از الزامات یکسان سازی آماری در کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عادل آذر با اشاره به ضرورت یکسان سازی آمار و اطلاعات اقتصادی اظهار کرد: اعلام و انتشار آمار به صورت موازی توسط دستگاهها و نهادهای مختلف به ویژه هنگامی که تفاوتهایی نیز در مقادیر آن وجود داشته باشد موجب آسیب جدی به اعتبار و نظام آماری میشود.
وی افزود: آمارهای متناقض نه تنها موجب سرگردانی، ابهام و تردید در میان مسوولان، دست اندرکاران و برنامهریزان کشور میشود بلکه زمینه مخربی را برای سوء استفاده معاندان به منظور مخدوش جلوه دادن وضعیت و عملکرد نظام و کشور فراهم مییابد.
آذر با اشاره به اینکه مرکز آمار ایران به عنوان مرجع تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی کشور همواره در راستای ممانعت از تناقضهای آماری و یکسان سازی حرکت کرده است به نشریه برنامه گفت: از این رو طبق قانون تمامی دستگاههایی که به تولید آمار تخصصی میپردازند ملزماند تا برای تولید آمارهای خود از استانداردهای مرکز آمار استفاده کنند.
رییس مرکز آمار ایران بیان کرد: با تصویب ماده 54 قانون برنامه پنجم توسعه و تاکید بر مرجعیت مرکز آمار این مرکز با هماهنگی شورای عالی آمار تعامل بسیار فعالتری را در راستای پیشگیری از موازیکاری در نظام آماری کشور، همچنین یکسان و استانداردسازی آمارها و اطلاعات اقتصادی آغاز کرده است.
وی در ادامه با اشاره به طراحی شبکه ملی آمار در این مرکز، توضیح داد: این شبکه بستری را فراهم میکند تا تمامی آمارها و اطلاعات کشور در یک پورتال واحد با استانداردهای مرکز آمار ایران به طور یکسان در دسترس نظام مدیریت و برنامهریزی کشور قرار گیرد.
آذر با اشاره به اینکه تاکنون تعدادی از دستگاههای کشور به شبکه ملی آمار متصل شده و در آیندهای نزدیک سایر دستگاهها نیز ملحق خواهند شد گفت: اتصال به این شبکه مستلزم یکسان سازی تعاریف، مفاهیم و رویههای آماری، همچنین ساماندهی آمارهای ثبتی در دستگاههای اجرایی خواهد بود.
رییس مرکز آمار ایران همچنین در مورد مهمترین راهکارها برای یکسان سازی آمار و پایان دادن به تناقض آماری خاطرنشان کرد: پذیرش مرجعیت مرکز آمار ایران به عنوان مرجع رسمی تهیه، اعلام و انتشار آمار، استفاده از تعاریف و مفاهیم مرکز آمار و رعایت استانداردهای این سازمان در تولید آمار، ساماندهی به نظام آمارهای ثبتی در دستگاههای اجرایی طبق استانداردهای مرکز آمار و اتصال به شبکه ملی آمار میتواند یکسان سازی اطلاعات را تسریع و تضمین کند.
انتهای پیام