اخترشناسان موفق به شناسایی سیستم سهگانه کهکشانی پنهان در ابرهای گردوغبار در فاصله 13 میلیارد سال نوری با زمین شدهاند که حقایق تازهیی در خصوص آغاز جهان در اختیار محققان قرار میدهد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این سیستم کهکشانی نادر نخستین بار در سال 2009 میلادی کشف شد، اما محققان تصور میکردند که این جرم در حقیقت یک توپ عظیم از گازهای یونیزه شده داغ است.
اخترشناسان در دور جدید تحقیقات با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل و آرایه زیر میلیمتری/ میلیمتری آتاکاما (ALMA)، این جرم کیهانی را مورد بررسی دقیق قرار دادند.
در سیگنالهای دریافتی بوسیله ALMA نشانههای کربن دیده نشد و محققان به این نتیجه رسیدند که این سیستم کهکشانی ترکیبی از هلیوم و هیدروژن است که هر دو در زمان انفجار بزرگ (Big Bang) ایجاد شدهاند.
آنچه این سیستم را برای اخترشناسان قابل توجه کرده است، احتمال ادغام کهکشانهای سهگانه و شکلدهی چیزی شبیه کهکشان راهشیری است.
«ریچارد الیس» از اخترشناسان موسسه فناوری کالیفرنیا تاکید می کند: این سیستم سهگانه کهکشانی در زمانی شکل گرفته که از عمر جهان تنها 800 میلیون سال گذشته بود؛ در اینصورت میتوان به اطلاعات مهمی در خصوص نخستین مراحل شکلگیری کهکشان در دورهیی موسوم به Cosmic Dawn که جهان غرق در نور ستارگان بود، دست پیدا کرد.
در تصویر این سیستم کهکشانی، دادههای مادونقرمز تلسکوپ فضایی اسپریتزر ناسا به رنگ قرمز، دادههای مرئی تلسکوپ فضایی هابل ناسا به رنگ سبز و دادههای فرابنفش تلسکوپ سوباروی ژاپن در موناکیای هاوایی به رنگ آبی دیده می شود.
انتهای پیام