مصرف غذاهای اسیدی و افزایش خطر ابتلا به دیابت

محققان بر اساس یافته‌های تحقیقات جدید توصیه می‌کنند افراد نه تنها باید برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 میزان کالری دریافتی و فعالیت بدنی خود را مورد بررسی قرار دهند بلکه باید میزان مصرف غذاهای اسیدی را نیز اندازه‌گیری کنند.

محققان بر اساس یافته‌های تحقیقات جدید توصیه می‌کنند افراد نه تنها باید برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 میزان کالری دریافتی و فعالیت بدنی خود را مورد بررسی قرار دهند بلکه باید میزان مصرف غذاهای اسیدی را نیز اندازه‌گیری کنند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، تحقیقات جدید در مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی و بهداشت پاریس نشان می‌دهد: رژیم غذایی حاوی فرآورده‌های حیوانی و غذاهای اسیدی موجب عوارض و آسیب به سلامتی می‌شود که این عوارض شامل کاهش حساسیت به انسولین و ابتلا به دیابت نوع 2 است.

محققان اعلام کردند: تحقیقات ما نشان داده است میزان اسید دریافتی روزانه با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.

فرآورده‌های حیوانی شامل گوشت، تخم مرغ و لبنیات است. مصرف بیشتر میوه و سبزیجات منجر به کاهش میزان اسید می‌شود.

این تحقیق شامل بررسی 66 هزار زن در اروپا بود که 14 سال به طول انجامید. طی این مدت نزدیک به یک هزار و 400 نفر از زنان به دیابت نوع 2 مبتلا شدند. رژیم غذایی حاوی میزان بالای اسید 56 درصد ابتلا به دیابت نوع 2 درمقایسه با رژیم غذایی با اسید کمتر را افزایش می‌دهد.

این ارتباط بعد از تنظیم روش‌های رژیم غذایی مانند مصرف گوشت، میوه، سبزیجات، قهوه و نوشیدنی‌های شیرین همچنان برقرار بود. با این وجود محققان رژیم غذایی با میزان بالای اسید و علت بروز دیابت نوع 2 را ثابت نکردند.

محققان مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی و بهداشت در پاریس اظهار کردند: رژیم غذایی حاوی پروتئین حیوانی موجب جذب اسید می‌شود، درحالی که بیشتر میوه‌ها و سبزیجات موجب خنثی شدن اسید می‌شوند و محیطی قلیایی ایجاد می‌کنند. برخلاف عقیده عمومی موجود بیشتر میوه‌ها مانند هلو، سیب، گلابی، موز و حتی لیمو و پرتقال موجب کاهش میزان اسید دریافتی در حین فرآوری آنها در بدن می‌شوند.

نتایج این تحقیق در نشریه Diabetologia منتشرشده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲ آذر ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 92090200657
  • خبرنگار :