بی‌حوصلگی در محل کار باعث تقویت خلاقیت می‌شود!

نتایج پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد، بی‌حوصلگی در محل کار باعث افزایش زمان خیال‌بافی شده و همین امر منجر به تقویت خلاقیت می‌شود.

نتایج پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد، بی‌حوصلگی در محل کار باعث افزایش زمان خیال‌بافی شده و همین امر منجر به تقویت خلاقیت می‌شود.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خستگی و بی‌حوصلگی در محل کار به کاهش بازده شغلی منجر می‌شود، اما مطالعات صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه مرکزی لنکشایر نشان می‌دهد که بی‌حوصلگی می‌تواند به افزایش خلاقیت کارمندان منجر شود!

این مطالعه در دو بخش انجام شد و در بخش اول از 80 شرکت‌کننده خواسته شد که استفاده خلاقانه‌یی از دو فنجان داشته باشند.

نیمی از این افراد در ابتدای مطالعه، به مدت 15 دقیقه کار خسته‌کننده‌یی مانند کپی کردن شماره تلفن از روی دفترچه تماس را انجام دادند.

محققان دریافتند، افرادی که در ابتدا کار خسته کننده را انجام می‌دهند، در استفاده از فنجانها خلاقیت بیشتری از خود بروز می‌دادند.

در بخش دوم پژوهش، از نیمی از داوطلبان خواسته شد که به جای کپی کردن شماره تلفن از روی دفترچه تماس، تنها اقدام به خواندن شماره‌ها کنند.

مانند بخش اول مطالعه، خلاقیت این افراد با انجام کار خسته کننده بیش از سایر داوطلبان گزارش شد.

خلاق‌ترین افراد حاضر در دو بخش این مطالعه، افرادی بودند که اقدام به خواندن شماره تماس ها از روی دفترچه کرده بودند و این نشان می‌دهد که کار خسته کننده با انفعال کمتر باعث افزایش بیشتر خلاقیت می‌شود.

نتایج مطالعه‌یی که سال گذشته در مجله Psychological Science منتشر شد، ارتباط بین خیال‌بافی و خلاقیت حل مسئله را نشان می‌دهد.

پژوهش دیگری نیز که در همین مجله منتشر شد نشان می‌دهد، افراد دارای ذهن سرگردان در زمان انجام کارهای ساده از ظرفیت حافظه بالاتر برای انجام کارهای نیازمند حافظه قوی برخوردارند.

دکتر «سندی مان» نویسنده تحقیق تأکید می‌کند: به مطالعات بیشتری برای بررسی عملکرد دقیق این نوع خلاقیت نیاز است؛ در ادامه تحقیقات قصد داریم پیامدهای عملی نتایج یافته‌های اخیر را مورد بررسی قرار داده و مشخص کنیم که آیا کارمندانی که دچار بی‌حوصلگی در محل کار هستند، در سایر حوزه های شغلی با افزایش خلاقیت مواجه می‌شوند یا از این خلاقیت برای نوشتن رمان در منزل استفاده می‌کنند!

نتایج پژوهش این محققان در نشست سالانه بخش روانشناسی شغلی انجمن روانشناسی انگلیس ارائه شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۰ آبان ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 92083018530
  • خبرنگار : 71452