محققان آمریکایی با ترکیب مدلهای مغز ساخته شده با چاپگر سهبعدی و تصاویر شبیهسازی جراحی، یک شبیهساز جراحی را توسعه دادهاند که امکان انجام تکنیکهای جراحی واقعی را برای رزیدنتهای جراحی فراهم میکند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه فلوریدا (FU) با کمک تصاویر شبیهسازی جراحی و مدلهای مغز چاپ سه بعدی، شبیهساز جراحی مغز را توسعه دادهاند.
مدلهای مغز با استفاده از تصاویر سیتیاسکن و MRI بیماران توسط چاپگر سه بعدی تولید میشوند؛ سپس یک پوست شبیهسازی شده با ویژگیهای پوست انسان روی جمجمه چاپی کشیده میشود.
رزیدنتهای جراحی در زمان تمرین با مدلهای چاپ سه بعدی، سوزن را از طریق گونه وارد بخش مناسب مغز می کنند که این فرآیند بر روی صفحه نمایش مقابل جراح قابل مشاهده است.
این روش در جراحی واقعی با کمک دستگاه فلوروسکوپی (fluoroscopy) انجام می شود و در سیستم شبیه ساز جراحی، یک برنامه نرم افزاری و ابزار تصویر برداری عملکردی مشابه فلوروسکوپی را امکانپذیر می کنند.
دکتر «فرانک بووآ» مدیر آزمایشگاه جراحی تشعشعی دانشگاه فلوریدا تأکید می کند: با توسعه این مدل فیزیکی، رزیدنتهای جراحی قادر به تمرین و شبیهسازی عملهای جراحی خواهند بود؛ در این صورت هماهنگی بهتری بین چشمها و دستها در زمان مشاهده مستقیم تصاویر ایجاد شده و کارآیی جراح در زمان عمل های واقعی افزایش پیدا میکند.
با کمک این شبیهساز امکان تمرین تکنیکهای مختلف جراحی بر روی مدل های سه بعدی که با الهام از مغز و جمجمه انسان ساخته شده است، فراهم میشود.
محققان معتقدند که با تهیه مدل سه بعدی از مغز و جمجمه هر بیمار و تمرین بر روی این مدل، درست خطای احتمالی جراح حین عمل اصلی کاهش پیدا میکند.
انتهای پیام