تحلیل آخرین فن‌آوری‌های ارتباطی در ایسنا

بررسی جدیدترین تبلت گوگل/ پادشاهی از سرزمین سنگین وزن‌ها

چندی پیش بود که شرکت گوگل از جدیدترین تبلت خود موسوم به Nexus 7 جدید رونمایی کرد و تولید آن را به گردن شرکت ASUS انداخت. این تبلت در بررسی‌های سخت‌افزاری توانست بعد از رقیب‌هایی همچون Samsung Galaxy Note 2.0 قرار گیرد. حال این تبلت قرار است به زودی وارد ایران شود.

چندی پیش بود که شرکت گوگل از جدیدترین تبلت خود موسوم به Nexus 7 جدید رونمایی کرد و تولید آن را به گردن شرکت ASUS انداخت. این تبلت در بررسی‌های سخت‌افزاری توانست بعد از رقیب‌هایی همچون Samsung Galaxy Note 2.0 قرار گیرد. حال این تبلت قرار است به زودی وارد ایران شود.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درنگاه اول شاید کیفیت صفحه‌ نمایش Nexus 7 نظر بسیاری را به خود جلب کند اما بعد از مدتی کارکردن با این دستگاه، گویا دست شما دیگر طاقت نگهداری این تبلت را ندارد. درحقیقت وزن 299 گرمی Nexus باعث می‌شود تا دست کاربر بعد از مدتی کارکردن با تبلت خسته شود.

طراحی

در کنار وزن، طراحی دستگاه برای بسیاری از اهمیت بالایی برخوردار است. طراحی Nexus جدید فرق چندانی با نسخه قبلی خود ندارد. درواقع همان مکعب مستطیل همیشگی با ظاهری ساده.

اگر جز آن دسته از افراد هستید که به باریکی تبلت خود اهمیت زیادی می‌دهید بهتر است بدانید که ضخامت Nexus 7 8.7 میلیمتر است. این ضخامت اگرچه چندان هم بزرگ نیست اما در بین سایر رقبا مقامی متوسط را به خود اختصاص می‌دهد.

در قسمت پایینی صفحه نمایش این تبلت خروجی USB تعبیه شده که کاربر بوسیله آن می‌تواند اطلاعات خود را به دستگاه دیگری انتقال دهد. علاوه بر این موضوع خروجی USB این تبلت مجهز به تکنولوژی‌هایی موسوم به MHL و OTG است که در ادامه بیشتر به آن‌ها خواهیم پرداخت.

نکسوس

در کنار این درگاه USB دو بلند گو قرار گرفته و علاوه بر این دو بلندگو، منبع پخش صدای سومی هم در بالای تبلت تعبیه شده است. پخش صدا در این تبلت بصورت استریو صورت می‌گیرد. درحقیقت صدای استریو فن‌آوری استفاده از دو منبع صوتی (بلندگو) جهت شنیدن یک صدا است که باعث می‌شود کاربر خود را در فضای ملموس‌تری احساس کند.

در قسمت کناری دستگاه چند آنالوگ برای کم و زیاد کردن صدای تبلت به چشم می‌خورد که بهتر بود به جای قرار دادن آن‌ها در قسمت‌های حاشیه‌ای تبلت در پشت دستگاه قرار می گرفت.

نکسوس

نباید این موضوع را از قلم انداخت که Nexus 7 در دو نسخه سیم‌کارت خور و بدون سیم‌کارت عرضه می‌شود. در نسخه سیم‌کارت خور در کنار آنالوگ‌های صدا و دکمه روشن کردن دستگاه، محل قرارگیری سیم‌کارت نیز تعبیه شده است. در محل قرارگیری سیم‌کارت به تقلید از دستگاه‌های شرکت اپل با سوزن مخصوص باز می‌شود و این موضوع را می‌توان از نکات منفی دستگاه تلقی کرد.

نکسوس

صفحه‌نمایش

اندازه صفحه‌نمایش Nexus 7 17.5 سانتی‌متر ( هفت اینچ) است که استاندارد بیشتر تبلت‌هایی موجود در بازار به حساب می‌آید. وضوح این صفحه‌ نمایش 1920*1200 پیکسل است درحقیقت وضوح این دستگاه از FullHD نیز بالاتر است. این تبلت همچون سایر رقبایش 16 میلیون رنگ‌ را در معرض چشمان مخاطب قرار می‌دهد.

در کنار وضوح صفحه‌ نمایش باید به مبحثی که عنوان آن تراکم پیکسلی است توجه داشت. در واقع تراکم پیکسلی به تعداد مربع‌های بسیار کوچکی گفته می‌شود که در هر 2.5 سانتی‌متر مربع(یک اینچ) وجود دارند.

صفحه نمایش نکسوس

به هر اندازه تعداد این مربع‌های کوچک افزایش پیدا کند وضوح و شفافیت تصویر نیز بیشتر خواهد شد. در این زمینه Nexus 7 در هر 2.5 سانتی‌متر مربع 323 پیکسل را به نمایش گذاشته که این عدد اگرچه نسبت به بعضی از گوشی‌های هوشمند پایین‌تر است اما برای یک تبلت مطلوب به نظر می‌آید.

تکنولوژی استفاده شده در صفحه‌نمایش این تبلت IPS نام دارد. درحقیقت فناوری IPS علاوه براینکه گستره رنگی بیشتری را پوشش می‌دهد، زاویه دید بازتری را به کاربران ارائه می‌کند.

در کنار این امکانات، صفحه‌ نمایش Nexus 7 جدید مجهز به تکنولوژی محافظ Corning Gorilla Glass است که از افتادن خط و خش روی صفحه‌ نمایش دستگاه جلوگیری می‌کند. صفحه‌ نمایش این دستگاه توانایی پشتیبانی 10 انگشت بصورت همزمان را دارد و کاربر می‌تواند بوسیله این تبلت اقدام به تایپ 10 انگشتی کند.

دوربین

Nexus 7 جدید مجهز به یک دوربین اصلی و یک دوربین ثانویه است. دوربین اصلی دستگاه که وضوحی معادل پنج مگاپیکسل را به کاربر ارائه می‌دهد، در مقایسه با سایر تبلت‌ها عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش می گذارد اما در مکان‌های تاریک تصاویر را با دانه‌های قرمز و برفک ثبت می‌کند.

دوربین ثانویه که وضوحی 1.2 مگاپیکسلی دارد در بالای صفحه‌نمایش دستگاه قرار گرفته که از آن می‌توان برای مکالمات تصویری و یا چت ویدیویی استفاده کرد.

دوربین تبلت

کیفیت دوربین

سخت‌افزار

بهتر است قبل از اینکه سخت‌افزار Nexus جدید را مورد بررسی قرار دهیم به این موضوع توجه کنیم که قیمت این تبلت در مقایسه با سایر رقبایش پایین‌تر است. این دستگاه مجهز به یک پردازنده 1.5 گیگاهرتزی چهار هسته‌ای است.

شرکت سازنده می‌توانست از پردازنده قوی‌تری روی دستگاه استفاده کند. در حقیقت به هر اندازه تعداد هسته‌ها افزایش پیدا کند، قدرت پردازشگر نیز بیشتر می‌شود البته این موضوع تا زمانی صدق می‌کند که تمام هسته‌ها با هم کار کنند.

به علاوه باید این موضوع را مدنظر قرار داد که برنامه‌ مورد نظر تنها از قدرت اصلی پردازنده(گیگاهرتز) استفاده می‌کند یا می‌خواهد بصورت همزمان چند عمل را مورد پردازش قرار دهد.

اگر برنامه تنها از قدرت اصلی پردازنده استفاده کند گیگاهرتز بالاتر نتیجه‌ی بهتری را به کاربر ارائه می‌دهد اما در رابطه با انجام چند عمل به صورت همزمان تعداد هسته بیشتر نتیجه را مطلوب‌تر می‌کند.

دررابطه با فرکانس دستگاه‌ها، هراندازه این فرکانس بیشتر شود، سرعت نقل و انتقال داده‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. درحال حاضر پردازنده چهار هسته‌ای Snapdragon 800 با قدرت پردازش 2.3 گیگاهرتز، درصدر جدول قرار دارد.

درکنار یک پردازنده قوی باید نقش قطعه‌ای به نام رم را نیز به یاد داشت. اطلاعات و داده‌های مربوط به هر برنامه‌ای که قصد اجرا شدن دارد، روی رم قرار می‌گیرد. دلیل انجام این عمل ایجاد تعادل بین سرعت پردازنده و دیسک سخت است. از آنجاکه پردازشگرها سرعت بسیار زیادی دارند و سرعت دیسک‌های سخت نسبت به آنها پایین است، رم می‌تواند با قرارگیری بین این دو یک تعادل سرعت ایجاد کند.

بنابراین مقدار رم در مواقعی که کاربر نیاز به اجرای چندین برنامه به طور همزمان را دارد و یا از برنامه‌های پر حجم استفاده می‌کند، تأثیر بسزایی در سرعت دستگاه مربوطه خواهد داشت.

Nexus 7 جدید مجهز به یک رم دو گیگابایتی است که در حال حاضر اکثر دستگاه‌های قدرتمند از رم دوگیگابایتی بهره می‌برند. بیش‌ترین رم موجود برای گوشی‌های موبایل سه گیگابایت است و تنها می‌توان این مقدار رم را برروی Galaxy Note 3.0 سامسونگ یافت.

پردازنده گرافیکی دستگاه توانست به راحتی سنگین‌ترین بازی‌ها را اجرا کند اما بهتر است نگاهی دقیق‌تر به سخت‌افزار Nexus 7 جدید داشته باشیم.

تست گرافیکی نکسوس

تست گرافیکی Nena Mark 2

نرم‌افزار Nena Mark 2 درحقیقت برای تست گرافیک دستگاه‌های موبایل و تبلت، برحسب موتورهای گرافیکی با قدرتی متوسط نوشته شده است. میزان عملکرد گرافیک دستگاه در این نرم‌افزار با عددی که حداکثر سقف آن 60 است سنجیده می‌شود. این عدد که به آن FPS می‌گویند تعداد تصاویری است که در یک ثانیه از جلوی چشم کاربر عبور می‌کند.

این عدد هراندازه بیشتر باشد عملکرد گرافیکی دستگاه بالاتر خواهد بود چراکه تصاویر بدون هیچ اشکالی اجرا می‌شوند. چشم انسان معمولا تعداد 30 تصویر و بیشتر را در یک ثانیه به سختی تشخیص می‌دهد.

این تبلت در بررسی انجام شده بوسیله این نرم‌افزار توانست عدد 59.3 را به خود اختصاص دهد. این موضوع به این معنی است که پردازنده گرافیکی استفاده زده روی Nexus 7 جدید از قدرت بالایی بهره می‌برد.

تست کلی نکسوس

تست کلی An TuTu Benchmark 4.0

این نرم‌افزار که مخصوص موبایل و تبلت است، سخت‌افزار دستگاه مورد نظر را به صورت کلی بررسی می‌کند و درنهایت امتیازی را به آن اختصاص می‌دهد؛ این امتیاز در کنار امتیاز سایر گوشی‌ها و تبلت‌ها به صورت نمودار به نمایش گذاشته می‌شود؛ در بررسی‌های انجام شده به وسیله این نرم‌افزار Nexus 7 جدید توانست عدد 19 هزار و 14 را به خود اختصاص دهد. در حقیقت جایگاه این تبلت بین دو گوشی هوشمند Xperia Z و Nexus 4 قرار گرفته است.

حافظه و باتری

این تبلت در دو نسخه 16 و 32 گیگابایتی به بازار عرضه می‌شود. درکنار این موضوعات باید درنظر داشته که Nexus 7 جدید از کارت‌حافظه خارجی پشتیبانی نمی‌کند به علاوه کاربران می‌توانند این تبلت را در دو مدل سیم‌کارت خور و بدون سیم‌کارت تهیه کنند اما باید درنظر داشت که استفاده از سیم‌کارت تنها به معنای تامین اینترنت دستگاه خواهد بود و کاربر قادر به مکالمه یا ارسال پیامک نیست.

ظرفیت باتری Nexus 7 جدید 3950 میلی‌آمپر است و این عدد از ظرفیت بالایی باتری دستگاه خبر می‌دهد. کاربر با استفاده از نرم‌افزارهای ارتباطی نظیر Viber می‌تواند تا سقف 9 ساعت به صورت مداوم مکالمه کند.

نرم‌افزار

امتیاز تمام دستگاه‌های Nexus متعلق به شرکت گوگل بوده و همین موضوع باعث می‌شود که این دستگاه‌ها از پشتیبانی نرم‌افزاری فوق‌العاده‌ای بهره‌مند شوند. با توجه به این موضوع که سازنده اصلی سیستم‌عامل اندروید شرکت گوگل است، طبیعتا اولین نسخه‌های اندروید جدید را برای دستگاه‌های خود آماده می‌کند.

این تبلت مجهز به آخرین سیستم‌عامل اندروید یعنی کیت کات (اندروید 4.4) است که نسبت به نسخه‌های قبلی سبک‌تر شده و سرعت دستگاه را نسبت به نسخه‌های قبل افزایش می‌دهد. به جرأت می‌توان گفت که گوگل تا سال 2015 میلادی برای Nexus 7 اپدیت‌های اندروید را عرضه خواهد کرد.

فناوری MHL

پیوند HD موبایل (Mobile High-Definition Link) یا ام اچ ال (MHL) نوعی استاندارد است که برای توسعه رابط های صدا و تصویر استفاده می‌شود.

در این حالت می‌توان تلفن‌های همراه و یا سایر وسایل الکترونیکی قابل حمل که از این استاندارد بهره می‌برند را به تلویزیون‌های اچ دی (High-definition television) یا اچ دی تی وی ها (HDTV) متصل کرد.

از ویژگی‌های استاندارد ام اچ ال وجود یک کابل با یک رابط پین دار است که قابلیت پشتیبانی تا کیفیت Full HD را به کاربران ارائه می‌دهد.

به طور خلاصه، در گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها می توان توسط کابل ام اچ ال و و اتصال یک طرف آن به USB دستگاه مورد نظر خروجی اچ دی ام آی (HDMI) دریافت کرد.

فناوری OTG

USB On-The-Go یا به اختصار USB OTG نوعی فناوری الکترونیکی است که به دستگاه های مجهز به درگاه USB مانند تلفن همراه اجازه می دهد تا اطلاعات موجود در یک وسیله دیگر مجهز به درگاه USB مانند فلش مموری یا تلفن همراه را بدون دخالت رایانه شخصی یا لپ تاپ استخراج کند.

نکسوس

جمع‌بندی

اگرچه Nexus 7 جدید از لحاظ طراحی و سخت‌افزاری ضعف‌هایی دارد اما قیمت این دستگاه و پشتیبانی قدرتمند نرم‌افزاری آن باعث می‌شود تا بتوان از این ضعف‌ها چشم‌پوشی کرد. به نظر می‌رسد این تبلت بتواند در ایران هم طرفداران بسیاری را به خود جلب کند.

همچنین در میان مدل های مختلف این مدل تبلت در بازارهای جهانی بسته به میزان امکانات موجود قیمتی بین 220 تا 350 دلار در نظر گرفته شده است.

نکات مثبت نکات منفی
قیمت مناسب نداشتن درگاه حافظه خارجی
کیفیت خوب صفحه نمایش وزن نسبتا بالای تبلت
کیفیت خوب بلندگوها پردازنده قدرت متوسطی دارد
پردازنده گرافیکی قدرتمند آنالوگ کم و زیاد کردن صدا در محل نامناسبی قرار دارند
پشتیبانی نرم افزاری فوق العاده دوربین اصلی در مکان‌های تاریک تصاویر را با برفک ثبت می‌کند

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ آبان ۱۳۹۲ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 92082917666
  • خبرنگار :