دستگاه تولیدکننده آب مقطر استریل فوق دیونیزه در کشور ساخته شد

فناوران یکی از شرکتهای دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید کننده آب مقطر استریل فوق دیونیزه (اتوترموستریل) شدند.

فناوران یکی از شرکتهای دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید کننده آب مقطر استریل فوق دیونیزه (اتوترموستریل) شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا منطقه اصفهان، محمود شیخ زین‌الدین، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلام این خبر اظهار کرد: این دستگاه به منظور تولید آب مقطر استریل فوق دیونیزه طراحی شده و به صورت اختراع در اداره کل ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی به شماره (68740) به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های تولید کننده آب مقطر موجود در بازار به دلیل وجود فیلتر در ساختارشان مشکلاتی از قبیل عدم استریل شدن و نیز تفاوت در کیفیت آب تولید شده در حین فیلتراسیون را دارند، تصریح کرد: در نتیجه آب تولید شده کیفیت مناسب برای دستگاه‌های آزمایشگاهی و حساس را ندارد.

شیخ زین‌الدین افزود: این در حالی است که آب تولید شده توسط دستگاه اتوترموستریل، به دلیل عدم نیاز به فیلتر و استفاده از راکتورهای مخصوصی که املاح را از آب جدا می‌کنند، دو شاخص کاملا استریل و درجه خلوص بسیار بالا (EC=0.0) را دارا است.

به گفته رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، این دستگاه قابلیت اتصال مستقیم به آب شهر و استریل و دیونیزه کردن آن را دارد.

وی با اشاره به اینکه دستگاه اتوترموستریل قابلیت تولید آب مقطر استریل فوق دیونیزه در حجم انبوه را دارد که سیستم خودکار آب گیری و تخلیه ضایعات، آن را منحصر به فرد کرده است، ادامه داد: در تمام سیستم‌های تقطیر، ارتفاع سطح آب به کمک مخزن یا تانک دوم صورت می‌گیرد، در صورتی‌که این دستگاه به کمک سامانه حرارت سنج دیجیتالی و سیستم ارتفاع سنج آب، کارایی بهتری نسبت به سامانه‌های پیشین دارد.

شیخ زین‌الدین استفاده از حرارت ایجاد شده جهت فرایند تبخیر در حین گرم کردن آب ورودی که نتیجه آن جلوگیری از اتلاف انرژی نهان تبخیر است را از دیگر امتیازات دستگاه فوق دانست.

وی تولید آب مقطر استریل عاری از هرگونه املاح نظیر نیترات و...، جذب انرژی‌های حاصل از تولید بخار در مرحله تبخیر و پیش گرم ورودی آب متصل به شهر، استفاده از یک مخزن و حذف مخزن دوم در تمام سیستم‌های برقی را از دیگر مزیت‌های این دستگاه دانست.

رییس این مرکز علم و فناوری با بیان این‌که به کمک فناوری جدید مورد استفاده در این دستگاه، سامانه شناوری حذف و سطح آب به کمک سامانه‌های تمام دیجیتال کنترل می‌شود، گفت: همچنین به کمک سطح سنج‌های دقیق، نیاز آبی سیستم برآورده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این دستگاه مجهز به سامانه تخلیه ضایعات خودکار است که نتیجه آن نبود نیاز به تخلیه دستی و شست وشوی اسیدی است، افزود: با توجه به نمونه‌های موجود در بازار که در بهترین شرایط، آب را دو بار تصفیه می‌کنند (گذراندن آب از فیلترهای مخصوص)، این سامانه بدون نیاز به فیلتر، آب را تقطیر و استریل می‌کند.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه سامانه ایمنی ترموستاتیک از دیگر مشخصه‌های این سامانه است، اضافه کرد: در زمانی‌که حرارت یا آمپر دستگاه از حد معینی خارج شود، سامانه به صورت خودکار از برنامه خارج می‌شود که این عمل باعث جلوگیری از خطرات احتمالی و سوختن تمام قطعات داخلی و در نتیجه محافظت ازدستگاه می‌شود.

شیخ زین الدین با اشاره به اینکه سیستم قابلیت استفاده از انرژی برق و نیز انرژی گاز را داراست، بیان کرد: امکان ردیابی قطعه معیوب در این دستگاه وجود داشته، به طوری‌که در صورت معیوب شدن هر قطعه، با سیگنال‌های مشخصی که از هر قطعه معیوب فرستاده می‌شود، ردیابی و تعویض قطعه آسیب دیده امکانپذیر است.

وی در خصوص کاربردهای این دستگاه توضیح داد: آب تولید شده در این دستگاه جهت صنایع مختلف از قبیل پالایشگاه‌ها، پتروشیمی، پلی اکریل، بیمارستان‌ها (نظیر اتاق عمل، شستشوی دستگاه‌های حساس و مهم)، داروسازی‌ها (نظیر محلول ایزوتون، محلول لایزر، محلول دیالیز صفاقی)، مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه‌ها، تولید کنندگان لوازم آرایشی- بهداشتی، دندانپزشکی‌ها، دستگاه‌های خانگی نظیر اتو پرس، بخار شو و در صنایع، آبکاری طلا و کروم و... قابل استفاده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ آبان ۱۳۹۲ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92082917648
  • خبرنگار : 90077