در آستانه مذاکرات هسته‌یی ژنو

ظریف: یا با همدیگر می‌بریم یا با همدیگر می‌بازیم + فیلم

وزیر خارجه ایران گفت: باید باور داشته باشیم که تحمیل، پایدار نیست و باور داشته باشیم که با هزینه دیگران نمی‌توان پیشرفت کرد و باور داشته باشیم که یا با همدیگر می‌بریم یا با همدیگر می‌بازیم. تعادل رمز موفقیت است.

وزیر خارجه ایران گفت: باید باور داشته باشیم که تحمیل، پایدار نیست و باور داشته باشیم که با هزینه دیگران نمی‌توان پیشرفت کرد و باور داشته باشیم که یا با همدیگر می‌بریم یا با همدیگر می‌بازیم. تعادل رمز موفقیت است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمد جواد ظریف در آستانه مذاکرات هسته‌یی ژنو بین ایران و 1+5 در یک پیام ویدئویی با عنوان "پیام ایران: راهی به جلو وجود دارد" در شبکه اجتماعی یوتیوب تاکید کرد: عزت چیست؟ احترام چیست؟ آیا این‌ها مذاکره می‌خواهند؟ آیا می‌توان روی آن‌ها قیمت گذاشت؟ تصور کنید کاری را که همه انجام می‌دهند، شما نباید انجام دهید. کاری را که همه مجاز به انجام آن هستند. آیا شما کوتاه می‌آیید؟ یا بر موضع خود پافشاری می‌کنید؟ ما همه در اراده آزاد هستیم، با توانایی تعیین سرنوشت خودمان. این به معنای لجبازی یا قبول نکردن نقطه نظرات دیگران نیست. اراده آزاد در وجود همه ماست، در ذات ماست. این ماهیت مطالبات دسته جمعی ما ایرانیان در قرن اخیر بوده است. ما پی در پی دست در دست یکدیگر نهاده‌ایم، تا در برابر استبداد بایستیم و برای آزادی در اراده، احترام مطالبه کنیم.

ایرانی‌ها تفاوتی با دیگر مردم این کره خاکی که از آن بهره‌مندیم، ندارند. ما نیز خواهان احترام به عزت خویش هستیم. برای ما ایرانی‌ها انرژی هسته‌یی پیوستن به یک باشگاه ویژه نیست و یا ایجاد تهدید برای دیگران. انرژی هسته‌یی یک جهش است. حرکتی به سوی تعیین سرنوشت خویش، به جای این که اجازه دهیم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.

برای ما، انرژی هسته‌یی به معنای تامین آینده فرزندان‌مان است؛ برای ایجاد تنوع در اقتصادمان؛ برای جلوگیری از هدر رفتن نفتمان و پیرامون تولید انرژی پاک. این حرکتی است رو به جلو برای ملت ایران همانند دیگران، در یک عرصه نوین که با صلح، پیشرفت و کامیابی تعریف شده است.

حال اگر به شما بگویند که چنین انتخابی ندارید چه می‌کنید؟ آیا کوتاه می‌آیید؟ حقوق اعطاکردنی نیست و چون اعطا نشده، پس مصادره نیز نخواهد شد. این به معنای رسیدن به بن‌بست نیست. راهی به جلو وجود دارد. مسیری سازنده در جهت تعیین سرنوشت خودمان، حرکتی به سوی پیشرفت، برای حفاظت از صلح. حرکتی رو به جلو. تنها انتخاب بین تسلیم یا رو در رو شدن نیست.

تابستان گذشته مردم ما تعامل سازنده را به وسیله صندوق‌های رای انتخاب کردند و از این راه آن‌ها به دنیا یک فرصت تاریخی برای تغییر مسیر دادند. استفاده از این فرصت یگانه نیازمند یک موضع برابر و انتخاب یک مسیر بر پایه احترام متقابل و به رسمیت شناختن عزت همه انسان‌ها و بیش از آن به رسمیت شناختن این واقعیت است که هیچ قدرتی، هرچند مقتدر، نمی‌تواند سرنوشت دیگران را تعیین کند. این دیگر یک گزینه نیست. ما همه باید سرنوشت مشترک‌مان، چالش‌های مشترک‌مان و فرصت‌های مشترک‌مان را هوشیارانه درک کنیم.

ما هم‌چنین باید باور داشته باشیم که تحمیل، پایدار نیست و باور داشته باشیم که با هزینه دیگران نمی‌توان پیشرفت کرد و باور داشته باشیم که یا با همدیگر می‌بریم یا با همدیگر می‌بازیم. تعادل رمز موفقیت است.

گفت‌و‌گوی صادقانه و اعتماد واقعی همه منوط به موضع برابر، احترام متقابل و منافع مشترک است و بیش از هر چیز، عزت برای همه.

ما این را به مردم خود و به دنیا قول دادیم و همیشه به قول خود پایبندیم. مردم ایران مصمم به کاوش در این مسیر هستند. بیایید در پایان دادن به یک بحران غیرضروری و آغاز افق‌های جدید با هم همراه شویم. من «جواد ظریف» هستم. و این پیام مردم ایران است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ آبان ۱۳۹۲ / ۱۸:۲۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92082817550
  • خبرنگار :