دنبالهدار آیسان (ISON) در ادامه سفر در منظومه شمسی، تا ده روز دیگر به نزدیکترین فاصله با خورشید میرسد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دنبالهدار قرن در تاریخ 28 نوامبر (هفتم آذر) در نزدیکترین فاصله با خورشید – فاصله 965 هزار کیلومتری – قرار میگیرد که این فاصله 150 برابر نزدیکتر از فاصله زمین تا خورشید است.
گرانش شدید باعث افزایش سرعت حرکت این دنبالهدار به 376 کیلومتر در ثانیه میشود.
پرتوهای خورشید این توپ یخی، فلزی و سنگی را تا دو هزار و 760 درجه سانتیگراد گرم میکند که باعث درخشان تر شدن آن در مقایسه با سایر دنباله دارها و حتی ماه میشود.
با ذوب و بخار شدن یخ درون دنبالهدار آیسان ناشی از گرمای سوزان خورشید، یک منظره کیهانی زیبا و مسحور کننده ایجاد میشود.
گرمای خورشید تنها باعث بخار شدن یخ درون دنبالهدار نمیشود، بلکه قسمتهای فلزی و سنگی نیز متلاشی شده و این فشار شدید باعث انفجار و تکه تکه شدن آیسان خواهد شد.
دنبالهدار آیسان (ISON) هر 75 سال یک بار وارد منظومه شمسی میشود؛ همزمان با سفر این دنبالهدار به داخل منظومه شمسی، تصاویر مختلفی از آن تهیه شده است؛ در جدیدترین تصویر که 14 نوامبر (23 آبان) توسط یک تلسکوپ 11 اینچی گرفته شده است، نمای رنگی واقعی از آیسان نشان داده میشود.
محققان با حمایت ناسا قصد دارند روز سهشنبه 19 نوامبر (28 آبان) موشک کوچکی را برای رهگیری این دنبالهدار به فضا پرتاب کنند.
موشک FORTIS از پایگاه هوایی در نیومکزیکو به فضا پرتاب شده و در مدت 15 دقیقه به ارتفاع 97 کیلومتری بالاتر از سطح زمین میرسد؛ در این ارتفاع امکان مشاهده دنبالهدار آیسان پیش از محو شدن پشت خورشید وجود دارد.
کل مدت پرواز موشک و رهگیری دنباله دار آیسان شش دقیقه است.
موشک FORTIS پیش از این برای جاسوسی و بررسی کهکشان های دور دست در فاصله چند میلیارد سال نوری با زمین به فضا پرتاب شده بود.
انتهای پیام