وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: سیاست 200 سالهای که روابط واشنگتن با آمریکای لاتین را تعیین میکرد، سرانجام پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این سیاست پس از آنکه در سال 1823 میلادی توسط جیمز مونرو، رئیسجمهوری پیشین آمریکا ارائه شد به "دکترین مونرو" معروف شد. این سیاست اعلام میکند، هرگونه تلاشهای کشورهای اروپایی برای مستعمره کردن سرزمینی در آمریکای شمالی یا جنوبی با عنوان اقدامات تهاجمی و تعرض تلقی شده و احتمالا نیازمند مداخله آمریکاست.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در سازمان کشورهای آمریکایی گفت: این دکترین که از نام مونرو برخوردار است از اختیارات ما برای مداخله دفاع کرده و مخالف نفوذ قدرتهای اروپایی در آمریکای لاتین است و با توجه به تاریخ کشور ما، روسای جمهوری موافق این دکترین آن را تقویت کرده و انتخابهای مشابهی اتخاذ کردهاند.
وی افزود: این در حالی است که امروزه ما تصمیم کاملا متفاوتی اتخاذ کردهایم. دوران دکترین مونرو پایان یافته است. روابطی که ما به دنبال آن هستیم و برای پروراندن آن به سختی تلاش میکنیم یک اعلامیه آمریکایی درباره چگونگی و زمان مداخله این کشور در امور دیگر کشورهای آمریکایی نیست بلکه درباره این است که کشورهای ما یکدیگر را به عنوان کشورهایی برابر با مسئولیتهایی مشترک ببینند که در مسائل امنیتی با یکدیگر همکاری میکنند و نه به این دکترین بلکه به تصمیماتی که ما به عنوان شریک برای تقویت ارزشها و منافع مشترکمان اتخاذ میکنیم، میپیوندند.
اوایل سال جاری میلادی زمانی که قانونگذاران آمریکایی نیم کره غربی را به عنوان حیات پشتی آمریکا تلقی کردند، خشم بسیاری از رهبران کشورهای آمریکای لاتین را برانگیختند و باعث بروز انتقادات شدید شدند.
اوو مورالس، رئیسجمهوری بولیوی در واکنش به آن اعلام کرد: آمریکا احتمالا همچنان فکر میکند که میتواند از نظر سیاسی و اقتصادی در کشورهای آمریکای لاتین دخل و تصرف کند. این مساله پایان یافته است.
کری گفت: چندین سال پیش آمریکا سیاستی را دیکته کرد که حد و مرز این نیمه کره را برای سالهای متمادی تعریف میکرد. ما از این دوران گذشتهایم و امروزه باید به سمت جلو پیش برویم، اما سوال اینجاست که آیا ما به عنوان شرکای برابر به منظور دستیابی به اهداف مشترکمان با یکدیگر همکاری میکنیم یا خیر. این مساله نیازمند شجاعت و تمایل ما برای تغییر و همکاری عمیقتر میان ما به عنوان شرکای برابر در این نیم کره است.
انتهای پیام