معاون فرهنگی وزارت ارشاد:

برای رسیدن به همدلی و همفکری باید تلاش زیادی شود

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید برای رسیدن به همدلی و همفکری تلاش زیادی صورت گیرد تا فاصله‌ها کم‌تر شود.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید برای رسیدن به همدلی و همفکری تلاش زیادی صورت گیرد تا فاصله‌ها کم‌تر شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگذاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدعباس صالحی شامگاه 27 آبان در دیدار با تعدادی از شاعران، نویسندگان و پژوهشگرانی که در سال‌های اخیر نشان درجه یک هنری گرفته‌اند، در سخنانی گفت: شأن نزول این جلسه از آن‌جا آغاز شد که بحث نشان‌های هنری منزلتی برای عزیزان به بار آورد و در حاشیه سخن به این نکته رسیدیم که اگر منابع مالی ارشاد به کف دیگ خورده، حداقل این است که می‌توانیم خدمت عزیزان باشیم و به آن‌ها خدا قوت بگوییم و در قالب گپ‌وگفت‌هایی دوستانه نشستی برگزار کنیم. البته برخی اعتبارها و منزلت‌ها چندان پرهزینه نیستند و می‌توانیم آن‌ها را داشته باشیم و از نظرات عزیزان دارای نشان هنری در شورای ارزشیابی استفاده کنیم.

او در ادامه افزود: در این جلسه آن‌چه در حوزه معاونت فرهنگی به شکل عام و ادبیات به شکل خاص وجود دارد، می‌توانید مطرح کنید. حاضران دغدغه‌های دوستان را به عنوان شاگرد بشنوند و از رهنمودها استفاده کنند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: با توجه به علاقه‌مندی که به حوزه ادبیات داشته و دارم، بنابراین با برخی نویسندگان حاضر در جلسه آشنا هستم و فضای جلسه امشب برای عرض تواضع نیست، بلکه برای یادگیری مطالب است.

او سپس عنوان کرد: این جلسه هم برای موضوع خاص ارزشیابی هنرمندان است و هم این‌که از زبان آن‌ها دغدغه‌ها را در حوزه ادبیات به همراه دیدگاه‌ها بشنوم. انتظار این است در ابراز دیدگاه‌ها با کمال آسایش حرف بزنیم، چرا که در این ایام این حرف‌ها به کار ما می‌آید و در فضای بدو ورودم این سخن‌ها می‌تواند جهت‌ها را جابه‌جا کند.

صالحی همچنین گفت: البته جمع نویسندگان بنام این کشور طبعا گسترده است، اما ما تازه در شروع راه هستیم و این بهانه‌ای شد تا با افراد دارای درجه هنری دیدار داشته باشیم و ان‌شاء‌الله این جلسات تداوم داشته باشد.

ادامه این جلسه به سخنان تعدادی از حاضران در جلسه از جمله محمود حکیمی‌، علیرضا قزوه‌، حسین فتاحی، ‌فریدون عموزاده خلیلی‌، محمدعلی بهمنی‌، جعفر ابراهیمی (شاهد)، احمد شاکری،‌ پرویز بیگی حبیب‌آبادی‌، راضیه تجار‌، صادق کرمیار‌، عباس باقری و افسانه شعبان‌نژاد اختصاص داشت که آنان به مسائلی از جمله لزوم بازسازی حرمت و کرامت آسیب‌دیده اهل فرهنگ و قلم، بحث درباره ممیزی و آمدن نام هنرمندان مطرح در کتاب‌های درسی پرداختند.

صالحی پس از شنیدن سخنان آن‌ها اظهار کرد: بنا بود در نخستین جلسه دیدگاه‌ها مطرح شود که البته مواردی هم درباره شورای ارزشیابی مطرح شد، اما بخش دیگر دغدغه‌ها مربوط به مباحث در فضای عمومی‌تر، خاصه حوزه فرهنگ، ادبیات، داستان و شعر بود که آن‌ها را یادداشت کردم و علی‌القاعده استفاده خواهد شد.

او افزود: در این نشست ایده‌ها و طرح‌هایی مطرح شد که قابل توجه و استفاده است.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد همچنین گفت: خود این مهم نشان می‌دهد نیازمندیم اصحاب حوزه فرهنگ گفت‌وگوی بیش‌تری با هم داشته باشند و با هم نشست‌هایی برگزار کنند، ولو این‌که با سلایق مختلف باشیم. این سلایق موجب شده گاهی کم‌تر دور هم بنشینیم که فاصله‌های زیاد را به وجود آورده است.

صالحی با بیان این‌که برای رسیدن به اهداف باید به همدلی و همفکری بیش‌تر بیاندیشیم، ادامه داد: باید برای رسیدن به این همدلی و همفکری تلاش زیادی صورت گیرد تا فاصله‌ها کم‌تر شود و برای همه مهم تجمیع ظرفیت فکری و فرهنگی اهل فرهنگ بویژه کسانی است که در نظام جمهوری اسلامی ایران پرورش یافته‌اند. نسلی که برآمده از دوره انقلاب‌اند و با این فضا زیسته‌اند، به نظر بیش‌تر نیاز به این گفت‌وگو‌ها دارند.

او در ادامه گفت: یکی از وظایفی که خانه کتاب می‌تواند و باید داشته باشد، آن است که فضاهای این‌چنینی را به عنوان پاتوق گفت‌وگو و مکالمه رودررو فراهم کند و با یک فراخ نظر اجازه دهیم حرف‌ها به آرامی مطرح شوند. اگر ادبیات گفت‌وگو‌ها را تلطیف نکنیم، ادامه گفت‌وگو و بحث سخت می‌شود، از این‌رو مدیر خانه کتاب باید این‌گونه گفت‌وگوها را بیش‌تر برنامه‌ریزی کند، اما این‌که چرا به این‌جا رسیدیم و گاهی کم‌تر همدیگر را می‌بینیم و این‌که راحت حرف نمی‌زنیم، ضعف ما را به عنوان یک حاکمیت نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ آبان ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92082816966
  • خبرنگار : 71365