مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر هشت ایستگاه مطالعه در استان کردستان مشغول فعالیت هستند، گفت: در طول هفته کتاب، هفت ایستگاه مطالعه دیگر در سطح استان به بهرهبرداری میرسند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه کردستان، اسماعیل احمدی، پیش از ظهر امروز، 21 آبان ماه جاری در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان کردستان، با اشاره به اینکه هر ساله از تاریخ 24 تا 30 آبان ماه به نام هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است، اظهار کرد: نباید در سال فقط به این هفته اکتفا کرد بلکه باید تمامی روزهای سال به مقوله کتاب و کتابخوانی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه پرداختن به مسئله کتاب و توجه به آن یک امر فرابخشی است، افزود: به دلیل اینکه همه آحاد جامعه با کتاب سر و کار دارند میطلبد همه دستگاهها اعم از دولتی و غیردولتی در این زمینه کار کنند.
احمدی با اشاره به اهمیت حرکت بخش غیردولتی در این راستا، اظهار کرد: متاسفانه بخش غیردولتی به شکل سازمان یافته در این عرصه ورود پیدا نکرده است که میطلبد بخش خصوصی در قالب مجموعههای تشکیلاتی و سازمان یافته، مسئله ترویج کتاب را به صورت علمی در جامعه نهادینه کند.
وی در ادامه سخنان خود به اهم برنامههای پیشبینی شده در راستای گرامیداشت هفته کتابخوانی در استان اشاره و اعلام کرد: روز جمعه 24 آبان ماه جاری تمامی کتابداران و عوامل کتابخانهها در آیین نماز جمعه شرکت میکنند و مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان گزارشی از عملکرد این نهاد را به اطلاع عموم مردم میرساند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اینکه عمومیت بخشیدن به مسئله ترویج کتابخوانی، یکی از تاکیدات رهبری است، اظهار کرد: در این راستا به ایجاد ایستگاههای مطالعه در اماکن فرهنگی استان اقدام کردهایم که طی هفته کتاب، با افتتاح هفت ایستگاه مطالعه در سطح استان، تعداد ایستگاههای مطالعه استان از عدد هشت به 15 میرسد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در شهر سنندج در دادگستری، استانداری، آموزش و پرورش ناحیه دو، فرودگاه، تامین اجتماعی و پایانه مسافربری ایستگاههای مطالعه فعال هستند، خاطرنشان کرد: در شهرستان سقز نیز دو ایستگاه دیگر مشغول فعالیت هستند.
احمدی هفت ایستگاهی را که در طی هفته کتاب در سطح استان کردستان فعال میشوند، ایستگاههایی در شهرستانهای قروه، دیواندره، کامیاران عنوان و تصریح کرد: در شهر سنندج نیز در بیمارستان توحید، بیمارستان بعثت، بانک ملت شعبه سه راه نمکی و بانک کشاورزی شعبه مرکزی این ایستگاهها فعال میشوند.
تاکنون 50 هزار جلد کتاب جذب ایستگاههای مطالعه کردستان شده استوی در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون 50 هزار جلد کتاب جذب ایستگاههای مطالعه استان شده است، اضافه کرد: موضوعات و عناوین این کتب بیشتر از 60 عنوان بوده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با بیان اینکه بیشترین استفاده از کتاب مربوط به کتابهای خردسالان بوده است، عنوان کرد: ایستگاه مجتمع قضایی شهید بهشتی سنندج فعالترین ایستگاه سطح استان گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری تعداد این ایستگاهها در سطح استان به 20 عدد میرسد، اعلام کرد: روز شنبه هفته آینده ایستگاه مطالعه بانکهای کشاورزی، ملی و بیمارستان بعثت سنندج افتتاح میشود.
احمدی ادامه داد: روز یک شنبه 26 آبان ماه جاری جشن گرامیداشت کتاب در آمفی تئاتر کتابخانه ملا برهان عالی شهرک بهاران برگزار میشود که در این مراسم از کتابداران، فعالان، بخشداران، شهرداران و رسانههای مروج بخش کتاب تجلیل میشود.
همایش ملی مترجمان کرد زبان در سنندج برگزار میشودوی در ادامه سخنان خود به ویژه برنامه افتتاحیه و اعلام انتشار فراخوان همایش ملی مترجمان کرد زبان در سنندج اشاره و تصریح کرد: افتتاحیه این همایش بعدازظهر روز یک شنبه 26 آبان ماه جاری کلید میخورد که این همایش با محوریت بررسی آثار دو تن از مترجمان کرد زبان به نامهای «ابراهیم یونسی» و «محمد قاضی» برگزار میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اینکه این دو نفر از مفاخر و قلههای ترجمه در کشور محسوب میشوند، اضافه کرد: امیدواریم این همایش در اسفندماه سال جاری در سنندج برگزار شود.
وی هدف از برگزاری این همایش را شناسایی این افراد به نسل جوان امروزی و آگاهی بخشی در خصوص نقش فرهنگهای محلی و منطقهای در شکلگیری فرهنگ ملی ایرانی عنوان کرد.
احمدی در ادامه به اهداء خون عوامل کتابخانهها و کتابداران در روز دوشنبه 27 آبان ماه اشاره کرد و افزود: روز سهشنبه نیز کتابخانه خاتمالانبیاء محله عباس آباد سنندج به بهرهبرداری میرسد.
کردستان نیازمند کتابخانه مرکزی استوی در ادامه یکی از زیربناییترین مسایل در بحث توسعه استانها را پرداختن به مقوله کتابخوانی و احداث کتابخانهها دانست و تاکید کرد: ساخت کتابخانه مرکزی سنندج یک نیاز و ضرورت است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر 44 کتابخانه نهادی و 41 کتابخانه مشارکتی در سطح استان مشغول فعالیت هستند، اعلام کرد: 19 هزار و 539 متر فضای زیربنای کتابخانههای نهادی و چهار هزار و 635 متر فضای زیربنای کتابخانههای مشارکتی استان است.
وی با ابراز امیدورای از اینکه 15 هزار متر زیربنای اختصاص یافته به کتابخانه مرکزی سنندج فضای زیربنای کتابخانههای استان را به 40 هزار متر خواهد رساند، تصریح کرد: در حال حاضر 787 هزار و 38 جلد کتاب در کتابخانههای استان موجود هستند.
احمدی در ادامه به حضور کتابداران کتابخانههای استان در جشن گرامیداشت هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در تهران اشاره و اضافه کرد: روز پنج شنبه نیز همایش مشترکی با جهاد دانشگاهی استان با عنوان «رسانهها، بستر معرفی و ترویج کتاب و کتابخوانی» برگزار میشود.
وی با اشاره به تعاملی که با ناشران استان طی ماههای اخیر صورت گرفته است، اظهار کرد: تاکنون قریب به 19 عنوان کتاب از ناشران بومی استان خریداری و توزیع شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان از تمامی ناشران استان درخواست کرد که لیست محصولات و انتشارات خود را به این اداره ارسال کنند تا برای خرید کتاب از این محصولات بومی استفاده شود.
وی در ادامه به نامگذاری کتابخانههای روستاهای شهرستان سنندج اشاره و عنوان کرد: در هفته کتاب عضویت تمامی افراد در کتابخانههای استان به صورت 50 درصد تخفیف صورت میگیرد.
احمدی همچنین به طرح «کتاب من» اشاره و تصریح کرد: در این طرح افراد میتوانند به کتابخانهها مراجعه کرده و کتابهای درخواستی خود را که در کتابخانه موجود نیست به کتابخانه اعلام کنند تا در طی مدت زمان یک ماهه از تهران تهیه شده و در دسترس آنها قرار گیرد.
وی در پایان یادآور شد: پیاده روی کارکنان و کتابداران کتابخانههای عمومی از میدان گاز تا پارک کودک سندج پایانبخش برنامههای این هفته است.
انتهای پیام