مهدی حجت دربارهی وضعیت تئاتر شهر گفت: این درست نیست که بنایی تاریخی را در فهرست آثار ملی ثبت کنیم و دیگر با آن کاری نداشته باشیم تا به روغنسوزی بیفتد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ساختمان تئاتر شهر چند سال پس از احداث، با زشتیهای شهر تهران آشنا شد و حالا هر روز نهتنها خود بنا، بلکه محوطهی اطراف آن هم دستخوش تغییراتی آسیبرسان میشود؛ یک ساختمان با کاربری تجاری در نزدیکی تئاتر شهر پایههایش را در زمین محکم کرده، ساخت یک زیرگذر در مقابل این مجموعه، هر روز تئاتر شهر را میلرزاند و همین آسیب را مترو هم بر این بنا وارد میکند.
دربارهی این وضعیت، گاهی کارشناسان، هنرمندان و مسوولان واکنشهایی نشان دادهاند و حالا مدیر مجموعهی تئاتر شهر نسبت به وضعیت ایمنی این بنا هشدار داده و چون معتقد است که وقوع انفجار در تئاتر شهر نزدیک است.
قائممقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز دربارهی وضعیت این بنای تاریخی باقیمانده از دورهی پهلوی دوم به خبرنگار ایسنا گفت: کار سازمان میراث فرهنگی در بناهایی که ثبت ملی شدهاند، نظارت بر اقداماتی است که مالکان و مدیریت آن بناها انجام میدهند، تا خللی در حفاظت از آثار تاریخی رخ ندهد.
مهدی حجت با بیان اینکه بنای تاریخی تئاتر شهر یک مکان فعال است که مدیریتی فعال دارد، اظهار کرد: وقتی سقف این بنای تاریخی چکه میکند، من بهعنوان یک مسوول در سازمان میراث فرهنگی، وظیفهی تعمیر سقف را ندارم، بلکه وظیفهی من، نظارت بر اقداماتی است که در این بنای تاریخی انجام میشود.
او تأکید کرد: باید اقدامات لازم برای جلوگیری از فرسودگی زودهنگام آثار تاریخی انجام شود؛ اما نباید فراموش کرد که در هر صورت، گذشت زمان بر بنای تاریخی تأثیر میگذارد. این یک وسواس بیش از اندازه است که بخواهیم کاری انجام دهیم تا ساختمانها پیر نشوند.
حجت که از اواخر سال 1357 تا اوسط سال 1359 مدیریت تئاتر شهر را برعهده داشته است، اضافه کرد: معتقدم با توجه به میزان ازدحامی که در اطراف مجموعهی تئاتر شهر وجود دارد، باید تعداد نگهبانهای اطراف این بنای تاریخی را زیادتر کنیم، تا مراقبت از این بنا بیشتر شود. همچنین مدیریت تئاتر شهر باید هر سال اعتبار و بودجهای را برای رسیدگی و ساماندهی این بنا اختصاص دهد.
انتهای پیام