مدیرمسوول روزنامه «اعتماد»:

پرداخت یارانه به مطبوعات در جهت بالندگی باشد

مدیرمسوول روزنامه‌ی «اعتماد» معتقد است: پرداخت یارانه به مطبوعات باید در راستای بالندگی و رشد مطبوعات باشد و می‌توان با پیدا کردن یک مکانیزیم، نتیجه‌ی خوبی از رشد مطبوعات در آینده گرفت.

مدیرمسوول روزنامه‌ی «اعتماد» معتقد است: پرداخت یارانه به مطبوعات باید در راستای بالندگی و رشد مطبوعات باشد و می‌توان با پیدا کردن یک مکانیزیم، نتیجه‌ی خوبی از رشد مطبوعات در آینده گرفت.

بهروز بهزادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی دستورالعمل پرداخت یارانه به مطبوعات که چندی پیش توسط معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد، اظهار کرد: من با اصل دادن یارانه مخالفم، چون دادن یارانه به مطبوعات باعث جلوگیری از رشد و ایجاد رقابت در مطبوعات شده است. عده‌ای با گرفتن یارانه، به حیات خود ادامه داده‌اند، بدون این‌که کار حرفه‌یی انجام دهند.

او با بیان این‌که برخی با گرفتن مجوز و ارائه‌ی تیراژ اندک، سرمایه‌ی خود را محل یارانه‌ها تأمین می‌کنند، گفت: اگر پرداخت یارانه به مطبوعات قطع شود، فضای رقابتی بازتر می‌شود و مطبوعاتی در این میان پیروز می‌شوند که کار حرفه‌یی انجام می‌دهند و مطبوعاتی که به غلط پا به دنیای رسانه گذاشته‌اند، نخواهند ماند.

مدیرمسوول روزنامه‌ی اعتماد با تأکید بر این‌که اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصرار دارد که به مطبوعات یارانه پرداخت کند، این کار باید در جهت بالندگی و افزایش تیراژ مطبوعات باشد، ادامه داد: می‌توان مکانیزیم پرداخت یارانه را تغییر داد، مثلا افزایش تیراژ روزنامه را به‌عنوان یک امتیاز برای پرداخت یارانه دانست. وزارت ارشاد می‌تواند یارانه را به‌گونه‌ای پرداخت کند که بخشی از آن به جیب مخاطب برود، یعنی فضایی را فراهم کند تا مخاطب بتواند نشریه‌ی مورد علاقه‌ی خود را با قیمتی ارزان‌تر تهیه کند.

بهزادی با اعتقاد به این‌که پرداخت یارانه به مطبوعات، همیشه فسادآور بوده است، توضیح داد: در زمان مسوولیت معاون پیشین مطبوعات وزارت ارشاد، بخشی از شیوه‌ی پرداخت یارانه به مطبوعات اصلاح شد و در حال حاضر نیز می‌توان یارانه را به‌صورت برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دادن خدمات رفاهی به اهالی رسانه در نظر گرفت. در حال حاضر حقوق روزنامه‌نگاران بسیار کم است و روزنامه‌نگاران ناچارند در چند جای مختلف کار کنند. با این اوصاف، هر چقدر هم بگوییم که روزنامه‌های ما باید با روزنامه‌های سایر نقاط دنیا رقابت کنند، باید بپذیریم که با این حقوق، چنین کاری امکان‌پذیر نیست. بنابراین بهتر است یارانه در راستای تأمین روزنامه‌نگاران داده شود تا مجبور نباشند که در چند جای مختلف مشغول به کار شوند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا در شرایط فعلی، وضعیت اقتصادی روزنامه‌ها به‌گونه‌ای است که بتوانند خود را بدون گرفتن یارانه اداره کنند؟ گفت: قطعا این‌گونه است؛ در فضای رسانه‌یی ما، دو نوع مطبوعات در حال فعالیت هستند، نخست مطبوعاتی که کار حرفه‌یی انجام می‌دهند و در کنار آن، جنبه‌ی تجاری هم دارند و دسته‌ی دوم، مطبوعاتی که صرفا برای گرفتن یارانه‌ی دولتی و برخی آگاهی‌های خاص به فضای مطبوعات وارد شده‌اند. با پرداخت نشدن یارانه، مطبوعات واقعی می‌توانند خودشان را اداره کنند، چون این مطبوعات جنبه‌ی تجاری هم دارند و می‌توانند هزینه‌ای را که می‌کنند با مقدار کمی سود پس بگیرند. زمانی که مطبوعات محتوای خوب داشته باشند، قطعا مخاطب نیز خواهند داشت.

بهزادی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، درباره‌ی آمار منتشرشده توسط معاونت مطبوعاتی مبنی بر سهم هر روزنامه از آگاهی‌های دولتی در شش‌ماه نخست سال، اظهار کرد:‌ ارقامی که در این آمار وجود داشت، متعادل‌تر شده بود و این اعتدال در زمان معاون پیشین مطبوعاتی - محمدجعفر محمدزاده - رخ داد، وگرنه در زمان معاون مطبوعاتی قبل از او - محمدعلی رامین - گاهی حتی به اندازه‌ی یک‌میلیون تومان هم به خیلی از نشریات آگهی داده نمی‌شد و او دادن همین آگهی‌های دولتی و یارانه را عامل فشار بر مطبوعات کرده بود. این یکی دیگر از مشکلات پرداخت یارانه است.

او همچنین معتقد است: به‌جز چند روزنامه، روزنامه‌های دیگری که آگهی دولتی بیشتر دریافت کرده بودند، روزنامه‌های بسیار خوبی بودند که تیراژ بسیار خوبی هم دارند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92081912085
  • خبرنگار :