نتایج جدیدترین تحقیقات آکادمی علوم روسیه نشان میدهد، درخشش شهاب سنگی که سال گذشته بر فراز منطقه چلیابینسک منفجر شد، در لحظه انفجار 30 برابر قویتر از خورشید بود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تاریخ 15 فوریه 2013 میلادی (27 بهمن 91) یک شهاب سنگ با قطر تقریبی 17 متر پس از عبور از جو زمین، به یک توپ آتشین تبدیل و در آسمان شهر چلیابینسک روسیه منفجر شد.
قدرت انفجاری این شهاب سنگ 500 کیلوتن یا 30 برابر قدرت بمب اتمی هیروشیما ارزیابی شده است؛ این انفجار بیش از 30 میلیون دلار خسارت برجای گذاشت و باعث مجروح شدن بیش از یک هزار و 200 نفر و آسیب جدی به منازل، ساختمانهای اداری و خودروها شد.
با گذشت حدود 9 ماه از حادثه انفجار این شهاب سنگ، محققان با بررسی تصاویر مختلف ویدئویی و گفتوگو با شاهدان عینی، به جزئیات بیشتری در خصوص این شهاب سنگ دست پیدا کردند.
تیم تحقیقاتی آکادمی علوم روسیه در این مطالعه با حجم بیسابقهیی از اطلاعات مواجه بودند که توسط دوربینهای امنیتی، دوربینهای تلفن همراه، ابزار لرزهنگاری و رصدهای شاهدان عینی بدست آمده است.
این شهاب سنگ 12 هزار تنی، بزرگترین سنگ فضایی منفجر شده بر فراز زمین طی یک قرن اخیر محسوب میشود.
با مشاهده صدها فیلم ویدئویی که توسط کاربران آماتور از ورود شهاب سنگ به جو زمین تهیه شده است، جزئیات کلیدی در خصوص ورود شهاب سنگ به جو زمین، محل پرتاب قطعات کوچک تر و حداکثر قدرت در لحظه انفجار تعیین شد.
در لحظه انفجار، درخشش شهاب سنگ 30 برابر قوی تر از خورشید بود که باعث آفتاب سوختگی شدید برخی شاهدان شد.
بزرگترین تکه این شهاب سنگ یک قطعه 570 کیلوگرمی است که به تازگی از عمق 20 متری دریاچه چبارکول (Chebarkul) خارج شد؛ آنالیزهای صورت گرفته روی این قطعه نشان میدهد که عمر این سنگ فضایی حدود چهار میلیارد و 400 میلیون سال است.
محققان امیدوارند با آنالیز دقیق جزئیات بدست آمده از این شهاب سنگ، تهدیدات سنگ های فضایی در آینده را پیش بینی کرده و اقدام موثری برای مقابله با این تهدیدات انجام دهند.
نتایج جدیدترین مطالعه در خصوص این شهاب سنگ در مجله Science منتشر شده است.
انتهای پیام