در قالب نقاشی‌هایی که تا به حال دیده نشده

پرویز کلانتری بی‌مهری‌هایی را که دیده به نمایش می‌گذارد

گالری بوم عصر جمعه، هفدهم آبان مجموعه‌ای از نقاشی‌های دیده نشده پرویز کلانتری را به تماشا می‌گذارد.

گالری بوم عصر جمعه، هفدهم آبان مجموعه‌ای از نقاشی‌های دیده نشده پرویز کلانتری را به تماشا می‌گذارد.

در این نمایشگاه در پاویونی ویژه، تازه‌ترین آثار کلانتری ارائه می‌شود که تفاوتی بسیار با سبک شناخته شده‌ی او دارد.

به گزارش بخش هنرهای تجسمی ایسنا، «شبانه‌ها» عنوان این نمایشگاه است که در دو بخش آثار کلانتری را مرور می‌کند؛ در صحن عمومی گالری بوم مهمترین دوره‌های نقاشی این هنرمند پیشکسوت مرور می‌شود که شامل فضاهای نوستالژیک معماری‌های کویری، اتمسفرهای آرامش بخش روستاهای از دست رفته ایرانی و حتی نقاشی‌هایی از عشایر است که در آنها کوچ در مقام یک افسانه دور، گرامی داشته می‌شود ؛ اما در بخش ویژه این نمایشگاه در اتاقی که خود پرویز کلانتری آن را «اتاق آبی» می نامد، مجموعه‌ای متفاوت شامل هفت تابلو به روی دیوار می‌رود که گویا از اعتراض و فریاد هنرمند حکایت می‌کند.

کلانتری می‌گوید: این آثار را در بی مهری‌هایی که در همین مهر ماه دیده خلق کرده و بازگویی این واقعیت است که از ماست که بر ماست.

او تاکید می‌کند: این آثار از درون اندوهگین او درباره برخی مناسبات ناصحیح در جامعه هنری برآمده و بر بوم نشسته و امیدوار است با شنیدن صدای او از طریق نقاشی‌هایش احترام‌ها و رعایت اخلاق گمشده به متن زندگی مان بازگردد.

پرویز کلانتری، با تصویرسازی‌های کتاب های درسی به خاطره مشترک و شیرین چندین نسل ایرانی تبدیل شده است، نقاشی‌هایی نظیر «حسنک کجایی»و ...؛ شاید نخستین نقاشی هایی باشد که در حافظه تصویری کودکان دیروز این سرزمین نقش بسته است او بیش از شش دهه در قامت نقاش خاص ایرانی، ایرانی سرشار از آرامش، صلح و شعر را روایت می کند و حضور نقاشی چهار متری او در سازمان بین الملل (مقر نایروبی)، موزه‌های معتبر و گرانقیمت ترین مجموعه های خصوصی از اهمیت والای آثار او حکایت می‌کند؛

استاد نقاش اکنون در ٨٢ سالگی در گالری بوم ضمن مرور آن شکوه ایرانی، حرف‌های تازه ای برای گفتن دارد؛ استاد پرویز کلانتری در اول فروردین سال ۱۳۱۰ در زنجان زاده شد. او در دانشکده هنرهای زیبای تهران به تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۳۸ در رشته هنرهای تجسمی دانش آموخته شد.

پرویز کلانتری بیش از 50 سال است که نقاشی می‌کند و نزدیک به ۲۶ کتاب کودک همچون «کدو قلقله زن»، «جمجمک برگ خزون»، «گل اومد بهاراومد» و «رنگین کمان» را تصویرگری کرده‌است.

کلانتری، در مراکز هنری از جمله دانشکده هنرهای زیبای تهران و کالج هنری کودکان در کالیفرنیا تدریس کرده و مدتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان در تهران بوده است.او در نمایشگاه های گروهی و انفرادی متعددی در داخل و خارج از کشور، شرکت کرده است و یک اثر از آثار این تصویر گر ایرانی درفهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسیده است.

استاد کلانتری تاکنون کتاب های «ولی اوفتاد مشکلها»، «چهار روایت»، «نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل» را روانه بازار نشر کرده است.

همچنین مقالات بسیاری در مورد هنر و هنرمند ایرانی از این نقاش و تصویرگر در نشریات ایرانی منتشر شده و او در سفر های خود به خارج از ایران برای معرفی هنر ایرانی به مخاطبان خارجی تلاش زیادی کرده است.

شبانه های «پرویز کلانتری » در گالری بوم واقع در خیابان ولیعصر، بالا‌تر از نیایش، ارمغان غربی، پلاک ۱۱ دایر است و علاقمندان می‌توانند همه روزه به غیر از شنبه‌ها از ساعت ۱۷ تا ۲۰ از این آثار دیدن کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ آبان ۱۳۹۲ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 92081409088
  • خبرنگار :