کاردار سفارت پاکستان در تهران با اشاره به وقوع حادثه سراوان گفت: به محض دریافت اطلاعاتی درباره عوامل و چگونگی وقوع حادثه سراوان این اطلاعات را با مقامات ایرانی در میان میگذاریم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سهیل صدیقی، کاردار سفارت پاکستان در تهران در جمع خبرنگاران درباره حادثه سراوان گفت: ما نامه وزارت امور خارجه درباره حادثه سراوان را عصر شنبه دریافت کردیم. من بلافاصله محتوای این نامه را به دولت پاکستان اعلام کردم. هنوز یک روز از وقوع این حادثه میگذرد و مدتی طول میکشد که دولت پاکستان پاسخ این نامه را به من ارسال کند. به محض این که در اینباره اطلاعات بیشتری از سوی دولت پاکستان به دست آوریم با دولت ایران در میان میگذاریم.
او ادامه داد: همچنین از این فرصت استفاده کرده و مراتب تاسف خود را بابت وقوع این حادثه اعلام کرده و به ملت و دولت ایران تسلیت میگویم. تا زمانی که پیگیریها و بررسیها درباره وقوع این حادثه ادامه دارد نمیتوان اظهار نظر موثقی انجام داد؛ امیدواریم نتایج تحقیقات بهزودی آشکار شود.
کاردار سفارت پاکستان در تهران در پاسخ به سوالی درباره برنامههای آتی دولت پاکستان برای جلوگیری از وقوع حوادث تروریستی در مرزهای این کشور با ایران، گفت: مرز ایران و پاکستان بیش از 912 کیلومتر است. دولت پاکستان بیش از سه برابر ایران در این مرزها پاسگاه مرزی دارد اما این مرز بسیار طولانی است و ممکن است چنین اتفاقاتی رخ دهد اما من در حال حاضر نمیتوانم درباره ماهیت حادثه سراوان اظهار نظر کنم. ما تمام اطلاعات ارائه شده از سوی طرف ایرانی را به دولت کشورمان ارسال کردهایم و تحقیقات لازم را دولت پاکستان نیز شروع کرده است. در صورت به نتیجه رسیدن این تحقیقات نتایج را به دولت ایران اعلام خواهیم کرد.
صدیقی درباره مضمون نامه وزارت امور خارجه ایران به دولت پاکستان درباره حادثه سراوان اضافه کرد: این نامه اطلاعاتی مطابق با خبر انتشار یافته در ایسنا مبنی بر این که به مرزبانان ایران حمله شده و 14 نفر از آنها به شهادت رسیدهاند دارد. همچنین ما خوشحال میشویم دولت ایران درباره این حادثه اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار دهد. همانگونه که میدانید سیستان و بلوچستان نیز دارای شرایط خاصی بوده و گاهی در این استان حوادث تروریستی رخ میدهد.
وی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر این که 16 نفر از اشرار در زندانهای ایران در پاسخ به حادثه سراوان به هلاکت رسیدند گفت: فرماندهان مرزبانی ایران و پاکستان کمیسیون مشترکی را تشکیل دادند که آخرین جلسه برگزار شده در ژانویه امسال بود. هر دو طرف با یکدیگر به طور مداوم و مستمر گفتوگو میکنند و خط ویژهای را تشکیل دادهاند اما به این نکته باید توجه کرد که این منطقه همواره مورد هدف حملاتی تروریستی قرار میگیرد. در سیستان و بلوچستان اقدامات تروریستی انجام میگیرد و از طرف دیگر پاکستان نیز گروههای تروریستی منحصر به فرد خود را دارد.
کاردار سفارت پاکستان در تهران اظهار کرد: ما باید درباره حادثه سراوان اطلاعاتی از کشورمان دریافت کنیم مبنی بر این که این حادثه توسط گروههای تروریستی پاکستان انجام شده است یا نه. طرف ایرانی هنوز اطلاعات کافی به ما نداده است.
صدیقی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که اگر ثابت شود که حادثه سراوان توسط گروههای تروریستی پاکستان انجام شده است آیا دولت این کشور مجرمان را به دولت ایران تحویل میدهد؟ گفت: هنوز خیلی زود است که در این مورد صحبت کنیم. هنوز بررسیها و تحقیقات ادامه دارد. ما اطلاعات بسیار کمی در دست داریم. هنوز مشخص نیست که تعداد حملهکنندگان چقدر است از چه سلاحهایی استفاده کردهاند و از چه ماشینهایی برای نقل و انتقال استفاده کردند. میان ایران و پاکستان قانون استرداد مجرمین امضا شده است اما باید در درجه اول تحقیقات لازم در این باره انجام شود.
او اضافه کرد: پاکستان اهمیت خاصی به ایران قائل است و میان دو کشور روابط برادارانه و دوستانه برقرار است. مشکلی میان دو کشور وجود ندارد بر همین اساس رییسجمهور پاکستان امسال سه بار به ایران سفر کرده است و دو کشور با یکدیگر قرارداد امنیتی امضا کردهاند ما تعهد دادهایم که تلاش کنیم در این منطقه صلح برقرار شود در مرز میان دو کشور در مقایسه با مرزهای ما با کشورهای دیگر صلح و امنیت برقرار است؛ این گونه اتفاقات توسط کسانی انجام میشود که میخواهند میان دو کشور تفرقه بیاندازند. دو کشور روابط نزدیکی با یکدیگر دارند و مکانیزمهای مشترکی با یکدیگر در زمینههای مختلف پیش میبریم نباید بگذاریم که چنین اقداماتی به روابط دو کشور خدشه وارد کند. امیدوارم بررسیهای لازم در این باره انجام شود و نتایج آن که هر چه که باشد دولت پاکستان براساس قرارداد امضا شده و قوانین موجود عمل خواهد کرد.
صدیقی افزود: خود پاکستان با حملات تروریستی روبهرو است و هزینههای بسیار سنگینی در این باره میپردازد. بسیاری از پاکستانیها در طول چند سال اخیر به شهادت رسیدند بر همین اساس به محض دریافت اطلاعات مهم در این باره با مقامات ایرانی در میان خواهیم گذاشت و امیدواریم که این گونه حملات تروریستی رخ ندهد.
انتهای پیام