نماینده مجلس:

با منابع صرف شده در پرداخت نقدی یک میلیون فرصت شغلی ایجاد می‌شد

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تجدیدنظر در ادامه راه هدفمندی‌ یارانه‌ها گفت: با منابع به کار رفته شده برای پرداخت نقدی می‌توانستیم بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تجدیدنظر در ادامه راه هدفمندی‌ یارانه‌ها گفت: با منابع به کار رفته شده برای پرداخت نقدی می‌توانستیم بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جعفر قادری در مناظره عصر جمعه شبکه یک تصریح کرد: تاکنون که حدود سه ماه به پایان سومین سال هدفمندی‌ یارانه‌ها باقی مانده دولت حدود 126 هزار میلیارد تومان به حساب مردم واریز کرده اگر برای ایجاد هر فرصت شغلی 126 میلیون تومان نیاز داشته باشد دولت تاکنون می‌توانست حدود یک میلیون فرصت شغلی برای مردم ایجاد کند.

وی عنوان کرد:‌ بحث دراین جا بر سر کسری بودجه نیست بحث بر سر فرصت‌هایی است که این شکل توزیع منابع هدفمندی‌ یارانه‌ها از مردم گرفته است. این منابع باید در توسعه زیرساخت‌ها و توسعه تولید به کار رود و پرداخت نقدی آن‌ها به این صورت دردی دوا نخواهد کرد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی درباره چگونگی تجدیدنظر در پرداخت نقدی یارانه‌ها نیز اظهار کرد: قطعا باید به حذف سه دهک در این حوزه اندیشید و شناسایی آن‌ها نیز باید به صورت بررسی ملاک‌های درآمد و ثروتی به صورت همزمان باشد. قطعا باید نگاه‌ها به سمت نظام مالیاتی مجموع و در راستای آن بررسی نظام درآمدی مجموع برسد تا شناسایی این دهک‌ها برای دولت مقدور شود.

قادری با بیان این‌که در بین کشورهای جهان چندان مرسوم نیست که دولت به صورت مساوی بین اقشار مختلف مردم یارانه توزیع کند، گفت: در طراحی قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها بنا بود که در طول زمان پرداخت‌های نقدی به پرداخت غیر نقدی تبدیل شود که این طور نشد. مجلس در تصویب این قانون قطعا بسته‌های سیاستی خاصی را طراحی کرده بود که البته مورد استفاده قرار نگرفت و این منجر به افزایش نقدینگی در جامعه شد.

وی اضافه کرد: باید این روش اصلاح شود دولت معمولا در کشورهای مختلف جهان به دو نوع کالا یارانه می‌دهد. کالاهای مثبت که دولت علاقه دارد استفاده‌ از آن‌ها افزایش پیدا کند و کالاهای مورد استفاده اقشار کم درآمد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: به نظرم این مسئله که دولت به بانک‌های اطلاعاتی لازم برای شناسایی سه دهک پر درآمد دسترسی ندارد حرف درستی نیست و با توجه به بانک‌های اطلاعاتی زمین و مسکن، شرکت‌های خصوصی، سازمان بورس و همچنین سپرده‌های مردم در نزد بانک‌ها می‌توان این دهک‌ها را شناسایی کرد. به هر حال این طرح باید طی شود زیرا سابقه نشان داده کشور را با خواهش و تمنا و اقدامات داوطلبانه نمی‌توان اداره کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ آبان ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92080401498
  • خبرنگار : 71474