تصاویر ماهوارهای از شهابسنگی که اوایل سال جاری بر روی شهر چلیابینسک روسیه منفجر شده بود، میتواند برای پیگیری مسیر آن مورد استفاده قرار گرفته و بعنوان شیوهای جدید و غیرمتعارف برای پیگیری برخوردهای آینده به کار گرفته شود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به گفته دانشمندان دانشگاه کلورادو، میتوان از ماهوارههای هواشناسی برای پیگیری مسیر شهاب سنگهای بزرگی مانند نمونهای که بر روی روسیه منفجر شد، استفاده کرد.
تصاویر ثبت شده توسط چند ماهواره هواشناسی که در آن زمان بر روی استوا گردش میکردند، برای بازسازی دقیق مسیر شهابسنگ مشابه تصاویر ثبت شده از زمین مورد استفاده قرار گرفته است.
نتایج نشان داده که ماهوارهها میتوانند ابزار غیرمنتظره اما مفیدی برای ثبت رویدادهای مشابهی باشند که در نواحی کم جمعیتتر از چلیابینسک رخ داده و رصدخانههای زمینی وجود ندارد.
محاسبه مسیر دقیق یک شهابسنگ میتواند به نمایش جزئیاتی در مورد مدار و منبع آن کمک کند که در نتیجه درک دانشمندان را از شهابسنگهای بزرگتر افزایش داده و به پیشبینی دقیقتر تهدیدات آینده کمک خواهد کرد.
حدود 15 درصد از 1000 تا 2000 سیارک نزدیک زمین بنظر میرسد که از همراهانی با همان مرکز جرم برخوردار باشند، به این معنی که ورود هر کدام میتواند نشانگر تهدید بعدی از سوی همراهش باشد.
چند ساعت پس از رویداد واقعه چلیابینسک، یک جسم بزرگتر از فاصله 27 هزار کیلومتری زمین عبور کرد؛ اگرچه در این مورد، دو جسم با هم مرتبط نبودند.
شهاب سنگ 15 تا 20 متری چلیابینسک با سرعت 18 کیلومتر در ثانیه حرکت میکرد و در ساعت 9:20 به وقت محلی در روز 15 فوریه(27 بهمن) در آسمان روسیه منفجر شد.
این شهابسنگ در استراتوسفر منفجر شد . از این رو هیچ دهانه برخوردی در زمین بوجود نیاورد اما شوک قدرتمند آن معادل 100 تا 500 کیلو تن تیانتی بود که به ساختمانها آسیب زده و صدها تن را زخمی کرد.
این پژوهش در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
انتهای پیام